Έναρξη Ημερήσιου Προγράμματος Προσέλευση-Αποχώρηση-Ασφάλεια μαθητών

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με θέματα, που ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα 79/01-8-2017 και σχετίζονται με την προσεύλευση, αποχώρηση και ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών.

       Άρθρο 18

     Έναρξη Ημερήσιου Προγράμματος Προσέλευση – Αποχώρηση μαθητών Ασφάλεια μαθητών

     Β. Δημοτικά

  1. Το καθημερινό ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα αρχίζει με την προσέλευση των μαθητών στο χώρο του σχολείου την ώρα που προβλέπεται στο Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Στο Δημοτικό Σχολείο οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας υποδέχονται τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου και οι γονείς-συνοδοί αποχωρούν. Κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στο χώρο του σχολείου κανείς εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

……………………………………..

  1. Με σκοπό να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και να αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του, οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του με ευθύνη των Διευθυντών ή Προϊσταμένων των δημοτικών σχολείων. Κανένα άτομο πλην των εκπαιδευτικών δε μπορεί να παραμένει εντός του σχολικού χώρου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ανεξάρτητα αν τους έχει διατεθεί ή όχι ειδικός χώρος για τις συνεδριάσεις τους.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις παραπάνω διατάξεις, έτσι ώστε να συμβάλετε αποτελεσματικά στο έργο που επωμίζονται οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών σας.

                                                                                                                                 Ο Διευθυντής

                                                                                                                              Νικόλαος Λύτρας