Χελιδονίσματα 2012

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καλεί όλους τους φίλους των πουλιών να συμμετέχουν στην  Ανοιξιάτική εκδήλωση  «Χελιδονίσματα 2012» για να υποδεχτούμε όλοι μαζί την Άνοιξη και τους προάγγελους της τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο:

φτιάχνοντας μια πήλινη χελιδονοφωλιά!

Τα υλικά απλά, αλλά ταυτόχρονα και δυσεύρετα: Πηλός (για να αντικαταστήσει το χώμα  που τα χελιδόνια δυσκολεύονται  πλέον να βρουν στις μεγαλουπόλεις), πατρόν και πολύς ενθουσιασμός! Μικροί και μεγάλοι με τη βοήθεια των εθελοντών της Ορνιθολογικής θα κατασκευάσουν φωλιές και θα τις πάρουν για να τις τοποθετήσουν στο σπίτι ή στο σχολείο τους, προσφέροντας έτσι στους φτερωτούς μας φίλους έτοιμες κατοικίες.

Η εκδήλωση  θα  πραγματοποιηθεί:

  • Στη κεντρική είσοδο του Μεγάρου X.Α.Ν.Θ (στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) σε συνεργασία με τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης   το Σάββατο 17 Μαρτίου από  τις 10.00 – 13.30 .
  • στο Πάρκο: ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ (Αναψυκτήριο), σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης, την Κυριακή 18 Μαρτίου από 10.00 – 13.30. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και τους επισκέπτες του πάρκου.
  • στο Πάρκο: ΦΡΑΓΜΑ ΘΕΡΜΗΣ (Αναψυκτήριο) Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου  από 9.00 πμ – 13.30 για οργανωμένα σχολικά τμήματα.

Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Ορνιθολογικής στο 2310 244245.

Φέρτε μαζί σας κι ένα χάρτινο κουτί για να μεταφέρετε τη φωλιά!