Γιατί φοβόμαστε τη βροχή

DSC02714Φαίνεται πως ο Χειμώνας ήρθε για τα καλά, μαζί με αρκετές βροχές. Όμως, παρά τη χρησιμότητα τους,  κάθε φορά που βρέχει μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, ταλαιπωρούνται απίστευτα.

Οι λόγοι πολλοί:

Το κυλικείο και η αίθουσα μουσικής λειτουργούν στο κτίριο του 2ου Δημοτικού και για να πας χρειάζεσαι πολύ θάρρος και ίσως …βάρκα. Η αυλή δεν έχει τις σωστές κλίσεις, και τα νερά σχηματίζουν σε διάφορα σημεία μικρές και μεγάλες λιμνούλες. Δεν υπάρχει κάποιο υπόστεγο που να συνδέει τα δύο κτίρια και το χειρότερο, τα λούκια που μαζεύουν το νερό της στέγης είναι όλα σπασμένα ή λείπουν ολόκληρα κομμάτια με αποτέλεσμα να πέφτει με ορμή το νερό από ψηλά σε όποιον έχει την ατυχία να περνάει από κάτω!

Αλλά το βασικότερο πρόβλημα είναι οι τουαλέτες, οι οποίες βρίσκονται έξω από το διδακτήριο και πρέπει να πας τρέχοντας, για να βραχείς όσο γίνεται λιγότερο. Έλα όμως που γλιστράει. Τις ημέρες που βρέχει τουλάχιστον 10-15 μαθητές γλιστρούν, πέφτουν και γίνονται μούσκεμα. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ειδοποιηθούν οι γονείς τους για να φέρουν στεγνά ρούχα. Απίστευτη ταλαιπωρία αλλά και κίνδυνος να συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα. Έχουμε άδικο λοιπόν που παρακαλάμε να μην βρέξει όσο λειτουργεί το Σχολείο; Γίνεται όμως να βρέχει μόνο το απόγευμα; Μήπως είναι καλύτερα να γίνουν τα απαραίτητα έργα;

DSC02721DSC02718DSC02717