Αρχεία για Τάξεις

Ταξίδι στο χρόνο

Διδακτική επίσκεψη στο πάρκο των δεινοσαύρων στο Ωραιόκαστρο, πραγματοποίησαν οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης τη Δευτέρα 15/2.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αναπαραστάσεις δεινόσαυρων, θαλάσσια και ιπτάμενα ερπετά, ενώ  οι ήχοι των δεινοσαύρων και η βλάστση έκαναν την εμπειρία της ξενάγησης μοναδική.

DSC00725DSC00726DSC00732

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μπαρμπα Πανώφ - Γ2 - Χριστούγεννα 2015 πρόσκληση

To 2o Δελτίο ειδήσεων

Κυκλοφόρησε το 2ο Δελτίο Ειδήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου. Οι μαθητές/τριες Στ΄1 τάξης και ο δάσκαλος τους Κωτσαλίδης Ηρακλής, επιμελήθηκαν το 2ο Δελτίο Ειδήσεων του Asvest.schools.tv με ειδήσεις και νέα από το Σχολείο και το Ασβεστοχώρι. Παρακολουθήστε το!

Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ιστορία Δ΄τάξη, Η ναυμαχία της Σαλαμίνας. Από τον εκπαιδευτικό της Δ΄1 τάξης Βλάχτση Ιωάννη.

ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 

Σταυρόλεξο Ιστορία Δ΄τάξη

Σταυρόλεξο για το μάθημα της Ιστορίας Δ΄ τάξης «Το παλιό πολίτευμα της Αθήνας» (από το δάσκαλο της Δ΄1 τάξης Βλάχτση Ιωάννη). Κάντε κλικ  εδώ

Παίζω βόλεϊ

εοπεΤην Τρίτη 13 Μαΐου οι μαθητές/τριες των τάξεων Γ-Δ-Ε-Στ των 2 Δημοτικών Σχολείων επισκέπτηκαν, στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, το κλειστό γυμναστήριο για να συμμετέχουν στη δραστηριότητα «Παίζω βόλεϊ».  Εκεί γυμναστές της Νέας Γενιάς Ασβεστοχωρίου τους περίμεναν για να παίξουν βόλεϊ και ποδόσφαιρο και να εξερευνήσουν τη χαρά της άθλησης.

Το πρόγραμμα «Παίζω Βόλεϊ» είναι της Ομοσπονδίας βόλεϊ, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, και έχει σαν στόχο την γνωριμία των μαθητών/τριων με το άθλημα της πετοσφαίρισης, την προαγωγή της υγείας, την εξεύρεση ταλέντων και την καλύτερη εξάσκησή τους στο βόλεϊ.

DSC01797DSC01781 DSC01792

4η Συνάντηση Comenius

Η 4η Επιμορφωτική Συνάντηση Comenius στα πλαίσια του προγράμματος «Landmarks and Monuments»,  πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 18-21 Απριλίου 2013 και οργανώθηκε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου. Παρακολουθήστε το video από την δεύτερη ημέρα της Συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας.

Άνθρωποι και μηχανές

Oι μαθητές της Γ1 τάξης, με αφορμή το σχετικό κεφάλαιο του μαθήματος  της Γλώσσας »Άνθρωποι και μηχανές», κατασκευάζουν μηχανές του μέλλοντος με υλικά ανακύκλωσης.

Δείτε τις κατασκευές τους στον παρακάτω σύνδεσμο: Άνθρωποι και μηχανές

Recycle G1

Η Γ΄ τάξη στα Πετράλωνα

Το σπήλαιο Πετραλώνων επισκέφτηκαν την Τρίτη 8 Απριλίου οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης.

DSC01473 DSC01477 DSC01481 DSC01487

Τα σπήλαια της Ελλάδας

cave kastrionΟι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης με τη δασκάλα των Αγγλικών κα Μαρκίδου Αικ., ασχολήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος Comenius με τα σπήλαια της Ελλάδας. Χωρίστηκαν σε ομάδες, και κάθε ομάδα ανέλαβε να συγκεντρώσει πληροφορίες για ένα σπήλαιο και  να τις παρουσιάσει στην τάξη. Στη συνέχεια το μετέφρασαν στα Αγγλικά και στο εργαστήριο πληροφορικής κατέγραψαν τις πληροφορίες σε μια ενιαία φόρμα και ετοίμασαν την παρουσίασή τους για τα σπήλαια της Ελλάδας.

Δείτη την παρουσίαση εδώ