Αρχεία για U4energy

Η συμμετοχή της Στ΄1 τάξης στο Διαγωνισμό U4energy

Οι μαθητές/τριες της Στ1 τάξης συμμμετείχαν στον ευρωπαϊκό διαγωνιαμό U4energy στην κατηγορία της «Καλύτερης εκστρατείας ενημέρωσης και αφύπνισης για την ενεργειακή αποδοτικότητα«.

Στα πλαίσια του προγράμματος ανέλαβαν μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις τόσο στο χώρο του σχολείου όσο και έξω από αυτό. Μπορείτε να δείτε μερικές απότις δραστηριότητές μας παρακάτω:

Το σχέδιο εργασίας με τους στόχους, τις δράσεις και τα αποτελέσματα (doc): Σχέδιο εργασίας

Την παρουσίαση της εργασίας μας με φωτογραφικό υλικό (pdf): Παρουσίαση

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Καθαρισμός του δάσους Κουρί

Περιβαλλοντική εξόρμηση στο δάσος Κουρί πραγματοποιήσαν σήμερα 8 Ιουνίου οι μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης για το καθαρίσουν από τα σκουπίδια. Οι μαθητές, εξοπλισμένοι με γάντια και σακούλες απορριμμάτων που τους προμήθευσε ο Δήμος,  ξεχύθηκαν στο δάσος μαζεύοντας μικρά και μεγάλα σκουπίδια που πέταξαν ασυνείδητοι συμπολίτες μας. Η εξόρμηση, που  εντάσεται στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού οι μαθητές εργάστηκαν με πολύ κέφι και συγκέντρωσαν πολλές σακούλες απορριμμάτων.

Ευχαριστούμε το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη που ανέλαβε τη μεταφορά των μαθητών και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που βοήθησε στην οργάνωση της εξόρμησης.

9η Ποδηλατοδρομία

Την Τετάρτη 23 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η «9η Ποδηλατοδρομία».  Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄τάξης μεταφέρθηκαν στο δάσος Κουρί όπου τους περίμεναν τα ποδήλατα τους.  Εκεί χωρίστηκαν σε ομάδες και έκαναν συγκεκριμένες διαδρομές με σκοπό να απολαύσουν τη φύση και το ποδήλατο. Στη συνέχεια όλοι μαζί κατέβηκαν μέχρι το Ασβεστοχώρι και με τη βοήθεια της Τροχαίας διέσχισαν τον κεντρικό δρόμο μέχρι το σχολείο μεταφέροντας το μήνυμα της Ειρήνης αλλά της Ποδηλατοκίνησης.

Όσα παιδιά δεν έκαναν ποδήλατο έπαιξαν στην παιδική χαρά και έκαναν τοξοβολία. Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΕΝΕΡΓΕΙΑ…ΠΡΟΣΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ

Οι μαθητές/τριες της Στ1 τάξης ασχοληθήκαμε, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας και αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στον ευρωπαϊκό διαγωνιαμό U4energy. Aναλάβαμε λοιπόν κάποιες πρωτοβουλίες και δράσεις πάνω στον τομέα αυτό με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε και τους υπόλοιπους μαθητές τους σχολείου, τους γονείς αλλά και την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΜΑΣ

Οι μαθητές της  Στ1 τάξης, στα πλαίσια του προγράμματος U4energy, έφτιαξαν το τραγούδι της ενέργειας.

Ακούστε το τραγούδι: Η ενέργεια στο ρυθμό (mp3)

Η ενέργεια στο ρυθμό μας

Για ν’ ακούσω για να δω,

Ο πλανήτης στο ρυθμό

Κλείστε λίγο και  το φως

Η ενέργεια να ‘ναι εδώ. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Η εφημερίδα της Στ΄1 τάξης

Τη δική τους εφημερίδα με τίτλο «Περιβαλλοντική Συνείδηση« ετοίμασαν οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄1 τάξης. Η εφημερίδα εκδόθηκε στα πλαίσια του προγράμματος U4energy στο οποίο συμμετέχει η Στ1 τάξη και περιέχει θέματα οικολογικά, αλλά και συνέντευξη με το Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη, βιβλιοπαρουσιάσεις, θέματα διατροφής και άλλα.

Συγχαρητήρια παιδιά, περιμένουμε κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες.

Για να διαβάσετε την εφημερίδα κάντε κλικ εδώ

Εκδήλωση για την ώρα της γης

Την Παρασκευή 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο σχολείο μας με αφορμή την «Ώρα της Γης».

Οι μαθητές/τριες της Στ΄1 τάξης με το σύνθημα «Ενέργεια…. Προσέχω για να έχω» ανέλαβαν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποίησουν τους συμμαθητές τους για την ανάγκη προστασίατου περιβάλλοντος και της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας. Παρουσίασαν την εργασία τους στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος U4energy, πρόβαλλαν video,  τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια που διασκεύασαν για την ενέργεια.

Mαθητικό Προσυνέδριο Πληροφορικής

Ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη 28 Μαρτίου οι εργασίες του  Προσυνέδριου Πληροφορικής Δυτικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του 4ου Μαθητικού Συνέδριου Πληροφορικής που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του Προσυνεδρίου στο οποίο συμμετέχουν μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης απο τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Το σχολείο μας συμμετείχε στο Προσυνέδριο με τη Στ΄1 τάξη που παρουσίασε την εργασία της «Ενέργεια…. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Συνάντηση της Στ΄1 τάξης με το Δήμαρχο

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ’1 τάξης του  σχολείου μας, επισκέφτηκαν στις 14 Μαρτίου το δημαρχείο στο Πανόραμα,  για να ενημερωθούν σχετικά με  τις δράσεις του δήμου σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και  προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης υποδέχθηκε τους μαθητές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και τους καλωσόρισε «στο δημαρχείο τους»,  όπως είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία και την Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ΣΤ1 τάξη του σχολείου μας συμμετέχει στο U4energy. Είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Σκοπός της συμμετοχής είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η  συμβολή στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος του πλανήτη μας. Η συμμετοχή και η βοήθεια όλων είναι απαραίτητη για την επιτυχία του προγράμματος!

Οι μαθητές της ΣΤ1 τάξης