Αρχεία για 2 Δημοτικό Σχολείο

Ημερίδα Παραολυμπιακών αθλημάτων

DSCN4570Όπως κάθε χρόνο  πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2016, στην αυλή των σχολείων μας, η 7η Ημερίδα Παραολυμπιακών αθλημάτων. Μία ημερίδα θεσμός πλέον στα Δημοτικά Σχολεία Ασβεστοχωρίου, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης  γνώρισαν τα αθλήματα στα οποία αγωνίζονται και διακρίνονται αθλητές με κινητικά, οπτικά, νοητικά και ακουστικά προβλήματα. Ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι συνάνθρωποί μας που δεν γεννήθηκαν αρτιμελείς.

DSCN4547Η προσπάθεια να παίξουν μπάσκετ με αμαξίδια, γκόλμπολ (goalball) με δεμένα μάτια –άθλημα για αθλητές με μειωμένη όραση- βόλεϊ καθιστών, μπότσια (boccia) –άθλημα για άτομα με τετραπληγίες-, ξιφασκία, ποδόσφαιρο καθώς και δρόμο για άτομα με μειωμένη όραση, τους οδήγησε σε αναθεώρηση των όσων πίστευαν μέχρι τώρα για τον εαυτό τους και για τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος. Διαβάστε όλο το άρθρο »

ΕΓΓΡΑΦΕΣ στην Α΄ τάξη

Οι εγγραφές των μαθητών στην Α΄ τάξη θα πραγματοποιηθούν 1 Ιουνίου έως και 21 Ιουνίου 2016 και θα γίνονται από κοινού στα γραφεία των Διευθυντών των δύο Σχολείων, από τις 08.00 έως τις 12.30. Στην Α΄ τάξη εγγράφονται υποχρεωτικά για το σχολικό έτος 2016-17, όσοι μαθητές γεννήθηκαν το έτος 2010.

Για την εγγραφή μαθητή στην Α΄ τάξη ο γονέας πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει στους Δ/ντές των Σχολείων τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 1. Αποδεικτικό στοιχείο απ’ το οποίο να φαίνεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του μαθητή (απόδειξη Ο.Τ.Ε. – Δ.Ε.Η. – Ο.Υ.Θ. ή συμβόλαιο αγοράς οικίας).
 2. Προσκόμιση βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή άλλου στοιχείου, στο οποίο να φαίνεται, ότι έγιναν τα εμβόλια, που προβλέπονται (άρθρο 7 Π.Δ. 201 – ΦΕΚ 161/1998 – τ.Α΄).
 3. Βεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου.

Πρόσκληση Παραολυμπιακά … και άλλα

Πρόκληση

Παραολυμπιακά …. και άλλα

Παραολυμπιακά 2016Τα Δημοτικά Σχολεία Ασβεστοχωρίου διοργανώνουν για 7η συνεχόμενη χρονιά εκδήλωση αφιερωμένη στα παραολυμπιακά αθλήματα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑΜΕΑ και τον υπεύθυνο Ανάπτυξης της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ.

Η φετινή Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 και ώρα 10 το πρωί με τη συμμετοχή των μαθητών της Στ΄ τάξης ενώ θα λάβουν μέρος και μαθητές του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της ΕΛΕΠΑΠ.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, είναι ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους με κινητικές, οπτικές, ακουστικές ή διανοητικές αναπηρίες που ξεπερνούν τα  προβλήματα τους και αγωνίζονται με πάθος για τη ζωή και το δικαίωμα σ’ αυτήν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε παραολυμπιακά αθλήματα  όπως  πετοσφαίριση  καθιστών, καλαθοσφαίριση με αμαξίδια, goalball (γκολμπολ), boccia (μπότσια), ποδόσφαιρο τυφλών, δρόμο τυφλών και ξιφασκία.

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου και η όλη εκδήλωση θα έχει το χαρακτήρα γιορτής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 δεν θα λειτουργήσει το Σχολείο λόγω της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης και εκλογών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Υπαίθρου Θεσσαλονίκης, στον οποίο ανήκουν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου.

Συγκέντρωση ειδών γραφής για τα παιδιά πρόσφυγες

petres-poy-kraygazoyn

Ο Σύρος γλύπτης Νιζάρ Αλί Μπαντέρ δίνει φωνή στις άψυχες πέτρες

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με αφορμή την παράσταση για την προσφυγιά και τη μετανάστευση, καλεί μαθητές, γονείς και φίλους να προσφέρουν είδη γραφής-ζωγραφικής για τα παιδιά-πρόσφυγες που φιλοξενούμε στην πόλη μας. Τετράδια, μπλοκ, μολύβια, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους θα συγκεντρώνουμε κατά την Γιορτή της Άνοιξης το Σαββατοκύριακο στο σχολείο για να κάνουμε λίγο πιο ανοιξιάτικες και χρωματιστές τις ημέρες των παιδιών που ήρθαν από τον πόλεμο.

 

 

Γιορτή Άνοιξης 2016

Αφίσα

Γιορτή Άνοιξης

ΓιορτήΤο Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των Δημοτικών Σχολείων η καθιερωμένη Γιορτή της Άνοιξης, που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

 • Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
 • Σάββατο 14 Μαΐου στις 8 το απόγευμα
 • Παραδοσιακοί χοροί από τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Ασβεστοχωρίου
 • Μουσική Βραδιά με την Ορχήστρα του Γιώργου Γκόλια
 • Κυριακή 15 Μαΐου στις 6 το απόγευμα
 • Ρομποτική, Πινγκ πονγκ, Παιχνίδι στόχου με τενεκεδάκια
 • Εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, ψηφιδωτού, εικαστικών
 • Επιδαπέδια παιχνίδια σκάκι, φιδάκι, twister
 • Θεατρική παράσταση των τάξεων Δ΄, Ε΄, και Στ΄για τους πρόσφυγες στις 19.30.
 • Παράλληλα θα λειτουργεί Μπαζάρ Βιβλίου

 

1η ημέρα 21ης Χορωδιακής Συνάντησης

DSCN2239Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη 19 Απριλίου η 21η Χορωδιακή Συνάντηση Δημοτικών Σχολείων που διοργανώνει το σχολείο μας.  Συμμετείχαν οι χορωδίες από 4 δημοτικά σχολεία. Οι μικροί χορωδοί, μας χάρισαν πολύ όμορφες και μελωδικές στιγμές και τους ευχαριστούμε πολύ.

Οι χορωδίες που τραγούδησαν σήμερα ήταν από τα παρακάτω σχολεία:

2ο Δημ. Σχολείο Ευόσμου

6ο Διαπολιτισμικό Δημ. Σχολείο Ευόσμου

1ο Δημ. Σχολείο Νεαπόλεως

Δημ. Σχολείο Ασβεστοχωρίου

DSCN2196 DSCN2202 DSCN2209 DSCN2225 DSCN2230

21η Χορωδιακή Συνάντηση

Η 21η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ διοργανώνεται από το Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου τη Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 8 το βράδυ, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου του Ασβεστοχωρίου.

Η Συνάντηση, αφορά παιδικές χορωδίες των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Πρόκειται για μια Συνάντηση στην οποία δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων να παρουσιάσουν τη χορωδιακή τους. Περίπου 250 μικροί καλλιτέχνες – χορωδοί θα παρουσιάσουν προγράμματα που αποτελούνται κυρίως από ελληνικά έντεχνα και παραδοσιακά χορωδιακά τραγούδια.

Στο τέλος της κάθε βραδιάς όλες οι Χορωδίες της ημέρας θα τραγουδήσουν ένα ομαδικό κομμάτι, μια που αυτή είναι η χαρά της Συνάντησης.

Αφίσα 21ης Χορωδιακής Συνάντησης