Διακρίσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης 2016»

Ιούν 201628

fys2[1]Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι μαθητές του Σχολείου μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης 2016», που διοργάνωσε το Τμήμα Φυσικής και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στις 16/04/2016.

Συγκεκριμένα 3ο Βραβείο Αριστείας έλαβαν οι μαθητές της Ε΄2 τάξης Κωτσαλίδου Χριστίνα και Καλπακίδης Ηλίας και της Στ΄2 τάξης Μπάτζος Νικόλαος.

Συγχαίρουμε τους παραπάνω μαθητές/τριες για την υψηλή επίδοσή τους στο Διαγωνισμό και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία στις σπουδές τους.

Ακόμα συγχαίρουμε όλους τους μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης που συμμετείχαν στην α’ φάση του διαγωνισμού που διεξήχθη στο Σχολείο και αυτούς που πρωτεύσανε και πήραν μέρος στη β΄ φάσης. Συγχαίρουμε επίσης και ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς της Ε΄ και Στ΄ τάξης που τους προετοίμασαν και είχαν την ευθύνη της διοργάνωσης της α΄ φάσης.

Θεωρούμε σημαντική τη συμμετοχή των μαθητών μας σε παρόμοιους Διαγωνισμούς καθώς τους βοηθάει να εξοικειωθούν με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, να αποκτήσουν γνώση του φυσικού κόσμου, ορθολογική σκέψη, κριτική ικανότητα και  να αναπτύξουν ευγενή άμιλλα μεταξύ τους.

Εργαστήριο Φυσικών

Διάκριση στο Διαγωνισμό Φυσικής

Ιούν 20168

Η μαθήτρια της Ε΄1 τάξης του Σχολείου μας Σπανούδη Μαριάννα απέσπασε έπαινο στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που διοργάνωσε η Ενωση Ελλήνων Φυισκών. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Τμήμα Φυσικής του Α.Π.Θ.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια μας.

Ειδικός έπαινος στο blog του Σχολείου

Ιούν 201522

image001Ειδικό έπαινο στα πλαίσια του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικων ιστοτόπων έλαβε το Blog του σχολείου μας στην κατηγορία Νηπιαγωγεία/Δημοτικά.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και την Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος», σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) με στόχο την ανάδειξη όλων των ποιοτικών διαδικτυακών ιστότοπων που παρέχουν εκπαιδευτικές – παιδαγωγικές υπηρεσίες. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 501 ιστότοποι που διαγωνίζονταν σε 5 κατηγορίες (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Υποστηρικτές δομές εκπαίδευσης, Προσωπικοί ιστότοποι εκπαιδευτικών).

Στην κατηγορία Νηπιαγωγεία/Δημοτικά Σχολεία συμμετείχαν 180 ιστότοποι (35,93%). Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

2ο Βραβείο στο διαγωνισμό ζωγραφικής για τη λίμνη Κερκίνη

Μαΐ 201525

Το δεύτερο βραβείο απέσπασε το έργο των μαθητριών της Δ’1 τάξης, Δέσποινας, Πηνελόπης, Μαρίας-Άννας και Μερόπης, στο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής , με θέμα «Η λίμνη Κερκίνη«. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηράκλειας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Ηράκλειας και είχε ως στόχο να εκτιμήσουν οι μαθητές/τριες την αξία της λίμνης και να αντιληφθούν την ανάγκη προστασίας της.

Συγχρητήρια στις μαθήτριες που πήραν το δεύτερο βραβείο αλλά και σε όλους τους μαθητές/τριες της Δ΄1  τάξης και το δάσκαλό τους Βλάχτση Ιωάννη, που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

Απονομή ευρωπαϊκής ετικέτας ποιότητας

Νοέ 20142

logo 1Την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας πήρε στις 31-10-2014 το eTwinning πρόγραμμα του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τίτλο «Landmarks and Monuments».

Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης και αποτελεί την αναγνώριση των εκπαιδευτικών και των σχολείων για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους.  Στο μήνυμα που λάβαμε αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Συγχαρητήρια! Το σχολείο σας βραβεύθηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για την τελειότητα της εργασίας σας στο έργο eTwinning «Landmarks and Monuments». Αυτό σημαίνει πως η εργασία σας, η εργασία των μαθητών και του σχολείου σας έχει αναγνωριστεί στο  υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο».

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές-τριες και τους εκπαιδευτικούς που ασχολήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με το θέμα των Ορόσημων και Μνημείων στα πλαίσια του προγράμματος Comenius.

europeanqualitylabel

Διάκριση στο Διαγωνισμό Φυσικής

Δεκ 201311

068392Tην Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, βράβευσε τους διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικής. Ανάμεσα στους 50 που διακρίθηκαν σε όλη την Ελλάδα ήταν και ο μαθητής της Ε΄τάξης του Σχολείου μας Τσακίρογλου Γεώργιος που κατέλαβε την 31η θέση. Θερμά συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες.

068387

Διακρίσεις στο Διαγωνισμό Μαθηματικών 2013

Σεπ 201317

small_eykleides-e1332922187293Πολλή σημαντική επιτυχία σημείωσαν 2 μαθήτριες μας στο Διαγωνισμό Μαθηματικών  «Μικρός Ευκλείδης» που διοργάνωσε το παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και συμμετείχαν μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μαθήτρια της Στ’1  τάξης Σοέλ-Σπανδώνη Νεφέλη και η μαθήτρια της Ε΄2 τάξης Τσακίρογλου Αλεξάνδρα απέσπασαν Έπαινο.

Συγχαρητήρια στις δύο μαθήτριες και καλή συνέχεια στην μαθητική τους πορεία.

Απονομή ετικέτας ποιότητας

Σεπ 201312

etw_qualitylabel_58759_elΕτικέτα ποιότητας πήρε το eTwinning έργο του 1ου Δημοτικού Σχολείου με τίτλο «Parliamentary Monuments and Citizenship». Το έργο, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius, στόχευε να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τα κοινοβούλια και τα άλλα κρατικά κτίρια και ταυτόχρονα να τους βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.  Επεδίωκε έτσι να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχουν ως πολίτες και να αναπτύξουν τις γνώσεις τους για την οργάνωση και λειτουργία του κράτους αλλά και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Έπαινος στο blog του σχολείου μας

Ιούν 201319

webawards_2013-s260Ειδικό έπαινο στα πλαίσια του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικων Ιστοτόπων έλαβε το Blog του σχολείου μας στην κατηγορία Νηπιαγωγεία/Δημοτικά.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και την Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος», σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) και συμμετείχαν 665 ιστότοποι που διαγωνίζονταν σε 5 κατηγορίες (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Υποστηρικτές δομές εκπαίδευσης, Προσωπικοί ιστότοποι εκπαιδευτικών).

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάδειξη όλων των ποιοτικών διαδυκτιακών τόπων που παρέχουν εκπαιδευτικές-παιδαγωγικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

 

Διάκριση στο διαγωνισμό του ΛΥΣΙΑ

Ιούν 20136

LysiasΟ μαθητής της Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, Δρούγκας Παντελής, κατέλαβε τη θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό του ΛΥΣΙΑ.

Ο ΛΥΣΙΑΣ είναι ένας Διαγωνισμός μέσω Ιnternet, ο οποίος διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, από τα εκπαιδευτήρια Δούκα, τον ΟΤΕ και τη Microsoft Hellas. Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 12:00 (στο Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς των Εκπαιδευτηρίων Δούκα στην Αθήνα).

Πολλά συγχαρητήρια στον Παντελή και να του ευχηθούμε να έχει πάντα επιτυχίες.

« Παλιότερα άρθρα

Translate

Αρχείο

Πρόγραμμα Erasmus+

Πρόγραμμα Erasmus+

Global Citizenship steps in Europe

Πρόγραμμα Comenius

Πρόγραμμα Comenius

Landmarks and Monuments 2012-14

Ιστοσελίδα

Ιστοσελίδα

Σκακιστική άσκηση

Σαν σήμερα

  1. 21/02/: Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας
    Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, για την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και τη διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών. Αφορμή για την υιοθέτησή της το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO στάθηκε η Σφαγή της Ντάκα στις 12 Φεβρουαρίου του 1952, όταν φοιτητές του Ανατολικού Πακιστάν (σημερινού Μπανγκλαντές) ξεσηκώθηκαν για να εμποδίσουν την κατάργηση της γλώσσας τους «Μπενγκάλι» και την υιοθέτηση της επίσημης πακιστανικής «Ουρντού». Η Αστυνομία έπνιξε τη διαμαρτυρία τους στο αίμα.


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων