Αρχεία για Εκδηλώσεις

Ημερίδα Παραολυμπιακών αθλημάτων

DSCN4570Όπως κάθε χρόνο  πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2016, στην αυλή των σχολείων μας, η 7η Ημερίδα Παραολυμπιακών αθλημάτων. Μία ημερίδα θεσμός πλέον στα Δημοτικά Σχολεία Ασβεστοχωρίου, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης  γνώρισαν τα αθλήματα στα οποία αγωνίζονται και διακρίνονται αθλητές με κινητικά, οπτικά, νοητικά και ακουστικά προβλήματα. Ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι συνάνθρωποί μας που δεν γεννήθηκαν αρτιμελείς.

DSCN4547Η προσπάθεια να παίξουν μπάσκετ με αμαξίδια, γκόλμπολ (goalball) με δεμένα μάτια –άθλημα για αθλητές με μειωμένη όραση- βόλεϊ καθιστών, μπότσια (boccia) –άθλημα για άτομα με τετραπληγίες-, ξιφασκία, ποδόσφαιρο καθώς και δρόμο για άτομα με μειωμένη όραση, τους οδήγησε σε αναθεώρηση των όσων πίστευαν μέχρι τώρα για τον εαυτό τους και για τις δυνάμεις που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Πρόσκληση Παραολυμπιακά … και άλλα

Πρόκληση

Παραολυμπιακά …. και άλλα

Παραολυμπιακά 2016Τα Δημοτικά Σχολεία Ασβεστοχωρίου διοργανώνουν για 7η συνεχόμενη χρονιά εκδήλωση αφιερωμένη στα παραολυμπιακά αθλήματα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αθλητών ΑΜΕΑ και τον υπεύθυνο Ανάπτυξης της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ.

Η φετινή Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαΐου 2016 και ώρα 10 το πρωί με τη συμμετοχή των μαθητών της Στ΄ τάξης ενώ θα λάβουν μέρος και μαθητές του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της ΕΛΕΠΑΠ.

Η εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, είναι ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους με κινητικές, οπτικές, ακουστικές ή διανοητικές αναπηρίες που ξεπερνούν τα  προβλήματα τους και αγωνίζονται με πάθος για τη ζωή και το δικαίωμα σ’ αυτήν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές θα πάρουν μέρος σε παραολυμπιακά αθλήματα  όπως  πετοσφαίριση  καθιστών, καλαθοσφαίριση με αμαξίδια, goalball (γκολμπολ), boccia (μπότσια), ποδόσφαιρο τυφλών, δρόμο τυφλών και ξιφασκία.

Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου και η όλη εκδήλωση θα έχει το χαρακτήρα γιορτής.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γ2 τάξης

Νέκταρ και Αμβροσία -Πρόσκληση

Θεατρική παράσταση Γ2 τάξης

Νέκταρ και Αμβροσία - Αφίσα 1

Η Χορωδία μας πάει …Μέγαρο

Μέγαρο ΜουσικήςΗ παιδική Χορωδία των Σχολείων μας θα συμμετάσχει το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στο 6ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής  (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2).

Το 6ο Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18, 20-21 Φεβρουαρίου, ανοίγει φέτος τις πύλες του στις σχολικές χορωδίες, σε μια βραδιά αφιερωμένη στη σχολική χορωδία, με τη συμμετοχή επιλεγμένων σχολικών χορωδιών Δημοτικών και Γυμνασίων – Λυκείων.

Τη Μουσική Διδασκαλία – Διεύθυνσητης χορωδίας έχει ο Παντελής Τερεζάκης
Τη Χορωδία θα συνοδεύει στο πιάνο η Ελεονώρα Καλαϊτσίδου

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Η μπουγάδα του Άϊ Βασίλη

DSC04709Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Α1 τάξης.

Οι μικροί μας μαθητές με πολύ σοβαρότητα, κέφι και ταλέντο ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους παρευρισκόμενους.

DSC04712DSC04716DSC04720

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα 26/10/2015 το Σχολείο θα είναι κλειστό λόγω της εορτής του Αγίου Δημητρίου.

Την Τρίτη 27/10/2015 στις 9.30 το πρωί θα γίνει η σχολική γιορτή στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.

Την Τετάρτη 28/10/2015 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση. Οι μαθητές/τριες προκειμένου να πάρουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας θα πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο στις 10.30.

Oι σημαιοφόροι και οι παραστάτες θα πρέπει να βρίσκονται στο Σχολείο στις 9.40.

Επιμορφωτική Συνάντηση

DSCN3326Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου η Σχολική Σύμβουλος της 8ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Ν. Θεσσαλονίκης, κα Μαρία Αναγνωστοπούλου, διοργάνωσε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Εμπειρίες και εντυπώσεις από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα». Η επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου και την παρακολούθησαν 40 περίπου εκπαιδευτικοί.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

1) Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Global Citizenship steps in Europe» που υλοποιεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου. Οι  Νίκος Βουδρισλής, Κατερίνα Μαρκίδου και Ευγενία Τσόκου παρουσίασαν τις δράσεις του προγράμματος, τις επιμορφωτικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία, Γερμανία και Ελλάδα καθώς και την επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Galway της Ιρλανδίας σχετικά με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch.

2) Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ In the Paradise Garden of Europeπου υλοποιεί το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Οι Γιάννης Μιχάλης, Δημοσθένης Αλεξιάδης και Αριστείδης Παπαδόπουλος παρουσίασαν το πρόγραμμα και την εμπειρία τους από τις επιμορφωτικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πολωνία και Λετονία.

3) Παρουσίαση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ του 24ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης που αφορά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Οι Αναστασία Νικολακούδη και  Δημήτρης Τομπουλίδης, παρουσίασαν το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας και Φινλανδίας αντίστοιχα, καθώς και την εμπειρία τους από τις επίσκεψεις που πραγματοποίησαν σε σχολεία των χωρών αυτών.

4) Τέλος η εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πανοράματος, Θεοδώρα Φρατζολά, παρουσίασε την εμπειρία της από τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Teachers for Europe, δράση που στοχεύει στην ενημέρωση των μαθητών για τα ευρωπαϊκά θέματα.

DSCN3305 DSCN3313 DSCN3315 DSCN3318DSCN3322DSCN3324 DSCN3325

Τελετή αποφοίτησης

Το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η τελετή Αποφοίτησης της Στ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων. Η γιορτή ξεκίνησε με φωτογραφίες και βίντεο από τη σχολική ζωή και συνεχίστηκε με αποχαιρετιστήριους λόγους και τραγούδια, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους μαθητές.

Μικροί και μεγάλοι δοκίμασαν τον πλούσιο μπουφέ που είχε στηθεί από τους γονείς. Ακολούθησε χορός και γλέντι μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

DSC04224 DSC04226 DSC04228 DSC04232