Εγκαινιάζεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η νέα Βιβλιοθήκη και Σκηνή Θεάτρου στο Ασβεστοχώρι

Δεκ 20171

egainia

Έναν ακόμη καινούριο και υπερσύγχρονο χώρο Πολιτισμού και Παιδείας που θα λειτουργεί στο ιστορικό Ασβεστοχώρι, αποκτά ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη. Πρόκειται για το νέο κτίριο που στεγάζει τη Βιβλιοθήκη και τη Σκηνή Θεάτρου των δημοτικών σχολείων και του γυμνασίου Ασβεστοχωρίου (επί των οδών Καποδιστρίου και Πεσόντων Ηρώων) που η ολοκλήρωσή της κατασκευής του αλλάζει τα δεδομένα στην καθημερινότητα και στην εκπαίδευση της νέας γενιάς στην περιοχή.

Την κορδέλα των εγκαινίων θα κόψει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης παραδίδοντας και επισήμως το έργο στους δημότες. Το έργο -συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ- αποτελούσε όραμα της δημοτικής αρχής από το 2005 όταν ο πρώην δήμος Χορτιάτη και ο τότε δήμαρχος Μιχάλης Γεράνης  -Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας Χορτιάτη σήμερα- είχαν ξεκινήσει τη σύνταξη των απαιτούμενων μελετών, αλλά η κατασκευή του χρειάστηκε να περάσει μέσα από τις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας.

«Όταν υπάρχει αισιοδοξία, ενότητα και επιμονή τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Όλοι συνεργάζονται ανιδιοτελώς για το καλό του τόπου. Έτσι έγινε και σε αυτή την περίπτωση. Με τη συνεργασία κάναμε το ιστορικό Ασβεστοχώρι μας κυψέλη Πολιτισμού και εκπαίδευσης για όλους τους πολίτες. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τα στελέχη του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, αλλά κυρίως τον πρόεδρο του δημοτικού μας συμβουλίου, πρώην δήμαρχο Χορτιάτη, Μιχάλη Γεράνη, τον ιστορικό πρόεδρο της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, τον Γιάννη Γαρυφάλλου, όλους τους γονείς γιατί υπήρξαν πραγματικό κίνητρο δημιουργίας και τον Στράτο Σιμόπουλο που ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων στάθηκε δίπλα μας και υποστήριξε τις πρωτοβουλίες μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης σημειώνοντας ότι «με το έργο αυτό το ιστορικό Ασβεστοχώρι αλλάζει σελίδα στην καθημερινότητα και στην εκπαίδευση της νέας γενιάς. Γιατί ο νέος χώρος πολιτισμού μαζί με την Κοινοτική Αίθουσα και την αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου προωθούν νέους, σύγχρονους και λειτουργικούς χώρους εκπαίδευσης και πολιτισμού αναβαθμίζοντας και ενισχύοντας συνολικά τις υποδομές στην περιοχή».

Να σημειωθεί ότι το έργο διαθέτει συνολικές επιφάνειες περίπου 1.000 τ.μ., με 320 τ.μ. για χώρους βιβλιοθήκης, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, καμαρίνια  και σκηνή, με 190 τ.μ. για βοηθητικούς χώρους υποδοχής και με 120 τ.μ. για χώρους υπογείων αποθηκών και λεβητοστασίου. Πρόκειται για μια κατασκευή που ανταποκρίνεται στις πιο σύγχρονες ενεργειακές απαιτήσεις, με ηλιακούς συλλέκτες για ζεστό νερό και εξοικονόμηση ενέργειας, με θερμοπροσόψεις και αντλίες θερμότητας και με ένα  κτίριο σχεδιασμένο με όλες τις τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας.

κάτω από: Χωρίς κατηγορία | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγκαινιάζεται την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου η νέα Βιβλιοθήκη και Σκηνή Θεάτρου στο Ασβεστοχώρι

Νέα επιγραφή για το σχολείο μας!

Νοέ 201729

Σήμερα τοποθετήθηκε η νέα επιγραφή του σχολείου μας μετά από αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Ευχαριστούμε τόσο το Σύλλογο που ανέλαβε την κάλυψη των εξόδων όσο και την γραφίστρια κύρια Έλενα Λήγα για την καλαίσθητη επιγραφή που δημιούργησε!

E-Epigrafi-Dimotikou

DSC05920DSC05922DSC05924DSC05926

E-Wall-Epigrafi-Dimotikou

κάτω από: Χωρίς κατηγορία | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νέα επιγραφή για το σχολείο μας!

Ανακοίνωση

Οκτ 201725

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει λόγω της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της εορτής του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Δημητρίου.
Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ. θα γίνει η σχολική γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.
Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 9.30 π.μ. για να παραστούν στη Δοξολογία που θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 10.15 π.μ.

κάτω από: Χωρίς κατηγορία | | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση

Δωρεά λογοτεχνικών βιβλίων

Οκτ 20172

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, για την προσφορά 20 παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων στην Δανειστική Βιβλιοθήκη μας. Ο εμπλουτισμός της Βιβλιοθήκης με ενημερωμένη βιβλιογραφία συντελεί σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθεια που καταβάλουμε για να καλλιεργήσουμε τη φιλαναγνωσία των μαθητών και μαθητριών μας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Σχολείου

Ενημέρωση για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών και μαθητριών

Οκτ 20172

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε τις ημέρες και τις ώρες που θα γίνουν οι ενημερωτικές συναντήσεις από τους/τις  δασκάλους/δασκάλες των παρακάτω τμημάτων:

Δεύτερη τάξη (Β1), Όλγα Ρουμελιώτου , Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 18:00

Δεύτερη τάξη (Β2), Τάσος Κώστογλου , Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 18:00

Τρίτη τάξη (Γ2), Αθηνά Καραγκούνη, Τετάρτη  4/10/2017, ώρα 19:00

Πέμπτη τάξη (Ε1), Έλσα Αγγελακίδου, Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 18:30

Πέμπτη τάξη (Ε2), Τσελεμπής Γιώργος, Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 18:30

Έκτη τάξη (ΣΤ1), Παντελής Τερεζάκης, Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 19:00

Έκτη τάξη (ΣΤ2), Ράνια Σαλονικίδου, Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 19:00

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Οι γονείς των μαθητών/μαθητριών της έκτης τάξης καλούνται την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30, να παραβρεθούν στην ενημέρωση που θα γίνει σχετικά με την εκδρομή στην Αθήνα.

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σεπ 201728

Οι μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων με αφορμή την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα λάβουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν εντός του σχολικού ωραρίου.

«ΑΘΛΟΥΜΑΙ -ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», είναι το σύνθημα της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.

Στο πλαίσιο αυτό το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου έχει προγραμματίσει μια σειρά από αθλοπαιδιές που σκοπό έχουν  τη σωματική άσκηση, την άμιλλα και τη ψυχαγωγία των μαθητών και μαθητριών του, αλλά και  να τους/τις φέρουν σε επαφή με ενδιαφέροντα ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

Για την υλοποίηση των παραπάνω αθλοπαιδιών η ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου προσφέρει, αφιλοκερδώς, το ειδικευμένο της προπονητικό προσωπικό αλλά και τις εγκαταστάσεις της, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης να πάρουν μέρος στις εξής αθλητικές δραστηριότητες:

 • Βasket με υπεύθυνους τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Προπονητές Basket κ. Σερέτη Νίκο και κ. Χαραλαμπίδη Βασίλη
 • Tae Kwon Do με υπεύθυνο τον Ομοσπονδιακό Προπονητή TWD κ. Ουζούνη Γιάννη
 • Volley με υπεύθυνο τον Προπονητή Volley κ. Θεοδόση Άλεξ
 • Μπαλέτο με την κ. Μιχαήλ Ναταλία

Στο προαύλιο του σχολείου μας οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης θα γνωρίσουν το Badminton, την αναρρίχηση-καταρρίχηση, την τοξοβολία και το πιγκ πογκ. Τον συντονισμό των παραπάνω αθλητικών δραστηριοτήτων θα έχουν:

 • Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Badminton κ. Χαλάτσογλου Ιωάννης
 • Οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Διαννή Μαρία και Πασχάλη Μαρίνα, Badminton- Αναρρίχηση-Καταρρίχηση-Πιγκ-Πογκ
 • Ο δάσκαλος κ. Κουνελάκης Κώστας και κ. Κώστογλου Τάσος, Αναρρίχηση-Καταρρίχηση
 • Ο δάσκαλος κ. Τσελεμπής Γιώργος, Τοξοβολία

Ευχαριστήριο

Σεπ 201727

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς την κ. Κολοκοτρώνη Μαρία τόσο για την εθελοντική της πρωτοβουλία όσο και για την ευγενική της προσφορά με την οποία εφοδιάζει το σχολείο μας με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Ενημέρωση για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών και μαθητριών

Σεπ 201725

 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε τις ημέρες και ώρες που θα γίνουν οι ενημερωτικές συναντήσεις από τους δασκάλους/δασκάλες των παρακάτω τμημάτων:

 • Τρίτη τάξη (Γ1), Δημήτρης Παπαδάκης, Τρίτη 26/9/2017, ώρα 17:00
 • Πρώτη τάξη (Α1 και Α2), Γεωργία Καπλάνη και Ευγενία Τσόκου, Τετάρτη 27/9/2017, ώρα 18:00
 • Τετάρτη τάξη (Δ1), Κώστας Κουνελάκης, Τετάρτη 27/9/2017, ώρα 17:3
 • Τετάρτη τάξη (Δ2), Μαρία Αναστασιάδου, Τετάρτη 27/9/2017, ώρα 17:30

Για τα υπόλοιπα τμήματα θα ενημερωθείτε προσεχώς.

Ν.Λύτρας

 

Προσφορά Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε μαθητές και μαθήτριες της Α΄τάξης

Σεπ 201722

Σήμερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μοίρασαν στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α΄τάξης του Δημοτικού μια τσάντα με είδη γραφικής ύλης προκειμένου να τους/τις καλωσορίσουν στο δημοτικό σχολείο.

Επιθυμούμε να τους εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας.

Το διδακτικό προσωπικό & η διεύθυνση του Σχολείου

Διακρίσεις μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας

Σεπ 201722

Αποτελέσματα του Διαγωνισμού της ΕΜΕ  «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» 2017

Η απονομή των βραβείων και επαίνων θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στην Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στις 10:30 θα βραβευθούν οι παρακάτω αποφοιτήσαντες μαθητές και μαθήτρια του Σχολείου μας:

Α΄ Βραβείο-Κωτσαλίδου Χριστίνα

Β΄ Βραβείο-Δουγαλής Ιωάννης

Γ΄ Βραβείο-Καλπακίδης Ηλίας-Γεώργιος

Στις 13:30 θα βραβευθεί ο παρακάτω μαθητής της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας:

Έπαινος-Κοκάλας Αλέξανδρος

Το Διδακτικό Προσωπικό και η Διεύθυνση του Σχολείου εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν.

 

ΕΜΕ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ <emethes2@gmail.com>

 

 

http://omikrosefkleidis.blogspot.gr/

 

Hellenic Mathematical Society

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 51

Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 285377 Fax: 2310 285377

email: emethes@otenet.gr

http://www.emethes.gr

« Παλιότερα άρθρα

Translate

Αρχείο

Πρόγραμμα Erasmus+

Πρόγραμμα Erasmus+

Global Citizenship steps in Europe

Πρόγραμμα Comenius

Πρόγραμμα Comenius

Landmarks and Monuments 2012-14

Ιστοσελίδα

ΙστοσελίδαTop
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων