Δημοτικό Σχολείο Αρμένων Ρεθύμνης

Ιστότοπος Δ.Σ.Αρμένων Ρεθύμνης
Δημοτικό Σχολείο Αρμένων Ρεθύμνης

Αρχεία για Απρίλιος 2013

Η άνοιξη του γερακιού

Κατηγορία Όλες οι Τάξεις, Πολιτιστικά, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ, Τέχνη, Το ασφαλές Σχολείο , στις 27 Απριλίου 2013 από

Την Παρασκευή 29/3 πραγματοποιήθηκε το μεγάλο διάλειμμα του προγράμματος “Σχολικός Εκφοβισμός,στο Γήπεδο Αρμένων . Συνδυάστηκε με την απελευθέρωση ενός γερακιού από τον κ. Κτιστάκη Γιώργο, εθελοντή διασώστη άγριων πουλιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Σχολείο συμμετέχει σε απελευθέρωση άγριων πουλιών(γύπες, γεράκια, κουκουβάγιες κ.α), που τραυματισμένα από ασυνείδητους κυνηγούς ή δηλητηριασμένα από δολώματα ή φυτοφάρμακα, διασώζονται από πολίτες, περιθάλπονται από τον κ. Κτιστάκη και απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο κ. Κτιστάκης παρουσία των παιδιών απελευθέρωσε ένα γεράκι που είχε βρεθεί στην περιοχή των Αρμένων, από τον κ. Βογιατζάκη Δημήτρη, γονέα μαθητριών του Σχολείου και απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών, τα οποία παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδικασία της απελευθέρωσης.

Στο βίντεο που ακολουθεί  ο δάσκαλος κ. Κουτάντος Δημήτρης κατέγραψε αυτή  τη ξεχωριστή μέρα της Άνοιξης.

Πραγματοποίηση εκδήλωσης για τη Σεξουαλική Αγωγή

Κατηγορία Γ΄Τάξη, Όλες οι Τάξεις, Πολιτιστικά, Προγράμματα, Σεξουαλική Αγωγή, Τέχνη , στις 17 Απριλίου 2013 από

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο   Σχολείο μας,  τη Δευτέρα 15  Απριλίου 2013, εκδήλωση με θέμα: «Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού-Σεξουαλική Αγωγή στο σπίτι και στο σχολείο».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Σεξουαλική Αγωγή και ψυχική υγεία μέσα από την τέχνη», που εκπονεί η Γ΄ Τάξη του Σχολείου με συντονίστρια την Δ/ντρια του Σχολείου.
Την εκδήλωση άνοιξαν οι μαθητές/τριες της Γ΄ Τάξης, που παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο:  «Θεατρικό  σε δύο πράξεις : Η Τιμωρία- Εκθέσεις ….Σεξουαλικής Αγωγής».
Κατόπιν, η προσκεκλημένη του  Σχολείου,  Δρ. κ. Γερούκη Μαργαρίτα, Σχολική Σύμβουλος Ν.  Χανίων, έκανε μια ενδιαφέρουσα εισήγηση για τη Σεξουαλική Αγωγή, ως  απαραίτητο στοιχείο της ολόπλευρης ψυχοσωματικής και πνευματικής καλλιέργειας των παιδιών.
Η κ. Γερούκη, τόνισε ότι το Σχολείο μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά σε μια τέτοια προσπάθεια, σε συνεργασία με την οικογένεια, ώστε τα παιδιά  όχι μόνο να μαθαίνουν σωστά τη λειτουργία του σώματος, αλλά να αποκτούν στάσεις, αξίες και δεξιότητες απαραίτητες για την σωματική, ψυχική και ψυχολογική τους υγεία. Τα στατιστικά δεδομένα που παρέθεσε, καταδεικνύουν την ανάγκη της  συστηματικής σεξουαλικής αγωγής των παιδιών και των νέων, ως ασπίδα για τη σεξουαλική κακοποίηση και την κριτική επεξεργασία των μηνυμάτων που δέχονται από το περιβάλλον τους, ενώ συνδέεται με τη μείωση των εφηβικών αμβλώσεων και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου, που ήταν κατάμεστη από τους γονείς των μαθητών/τριών που μαζί με τα παιδιά τους, παρακολούθησαν μέχρι τέλος με αμείωτο ενδιαφέρον, την παράσταση και τη συζήτηση που ακολούθησε.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου, ευχαριστεί την κ. Γερούκη για τη συμμετοχή της, τους γονείς των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς για την παρουσία τους και τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης, που με ενθουσιασμό συμμετείχαν στην παράσταση και στην εκδήλωση.
Η Δ/ντρια του Σχολείου
Μιχελουδάκη ελένη

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων