Συγγραφή ερευνητικής εργασίας!

13 Ιούνιος 2019

Στο τελευταίο στάδιο της συγγραφής της ερευνητικής τους εργασίας βρίσκονταν τις τελευταίες μέρες οι μαθητές της Ε’ τάξης! Έγραφαν τα άρθρα, πληκτρολογούσαν, διόρθωναν τα λάθη και ξαναέγραφαν…. Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να τους δικαιώσει!

Για τις μανούλες…

13 Ιούνιος 2019

Για τις μανούλες με πολλή αγάπη έφτιαξε η Δ’ τάξη μια ανθοδέσμη όλο… δημιουργία! Δεν χρησιμοποίησαν αληθινά λουλούδια παρά δημιούργησαν τα δικά τους και τα τύλιξαν με τέχνη και προσοχή!

Χρόνια πολλά μανούλες!!!!

Ζωγραφίζοντας την πληροφορία!

13 Ιούνιος 2019

Για πρώτη φορά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με άλλους φορείς διοργάνωσε έναν διαγωνισμό και μια έκθεση ζωγραφικής για παιδιά με θέμα : ζωγραφίζοντας την πληροφορία. Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στον διαγωνισμό και τα έργα τους «τοιχοκολλήθηκαν» στους τοίχους του Ιονίου Πανεπιστημίου και… κέρδισαν τις εντυπώσεις! Όλοι οι μαθητές έλαβαν έπαινο συμμετοχής!

Μάθαμε για το ψωμί από…πρώτο χέρι!

13 Ιούνιος 2019

Στις 30 Μαϊου, η Γ΄τάξη επισκέφτηκε το αρτοποιείο Καββαδία που βρίσκεται κοντά στο σχολείο μας και είδε από κοντά την τέχνη του ψωμιού! Την παρασκευή του, την απαιτούμενη προετοιμασία, το ψήσιμο…αλλά δεν μείνανε εκεί! Ασχολήθηκαν λίγο και με τον τρόπο παραγωγής γλυκών!

Γενικά, ήταν μια πολύ «γλυκιά» μέρα, με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό τους φούρνου να καλοδέχονται τους μαθητές μας….

Η τοπική ιστορία στο προσκήνιο!

18 Απρίλιος 2019

Μια περιήγηση στην ιστορία και στα στενά του χωριού μας κάναμε την Τετάρτη 18/4/2019 στα πλαίσια του προγράμματος «Οι Αργυράδες, το χωριό μας» που υλοποιείται από την Ε’ τάξη. Επισκεφτήκαμε το χωριό μας, φωτογραφίσαμε σπουδαία ιστορικά και αρχιτεκτονικά του σημεία, μιλήσαμε με κατοίκους και μάθαμε στοιχεία για την τοπική μας ιστορία:

για τα ήθη και τα έθιμα

για την ιστορία του χωριού και των κατοίκων της

για την αρχιτεκτονική του χωριού

για τα επαγγέλματα που υπήρχαν

Όλα αυτά θα τα επεξεργαστούμε και θα τα παράγουμε ως κείμενο τον Μάιο.

 

Υ.Γ. Ευχαριστούμε πολύ τον μπαμπά της Ευαγγελίας και τη γιαγιά της Νικολίνας που ήταν πρόθυμοι να μας μεταφέρουν τις μνήμες τους.

 

Αναζήτηση κρυμμένου θησαυρού στην τάξη μας

3 Απρίλιος 2019

Την ημέρα του Αποκριάτικου χορού, αφιερώσαμε το πρώτο δίωρο στην αναζήτηση…του κρυμμένου θησαυρού! Χωριστήκαμε σε 4 ομάδες και έπρεπε να απαντήσουμε σωστά σε 5 ερωτήσεις που μας οδηγούσαν βήμα – βήμα στην τερματισμό! Η νικήτρια ομάδα έλαβε έπαινο και αναμνηστικό !!!

Παλιά παιχνίδια στην αυλή του σχολείο μας

3 Απρίλιος 2019

Στην 11η ενότητα της Γλώσσας,  ασχολούμαστε με τα παιχνίδια και μας μεταφέρονται οδηγίες και κανόνες παιξίματος τριών παλιών παιχνιδιών. Το μαντηλάκι, τα τενεκεδάκια και το «καλημέρα βασιλιά» παίξαμε κι εμείς την τελευταία ώρα και μάθαμε πόσο ωραία και διασκεδαστικά παιχνίδια έπαιζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας πριν χρόνια…

Επίσκεψη στο κινητό Αστεροσκοπείο!

3 Απρίλιος 2019

Το κινητό Αστεροσκοπείο ήρθε απέναντι από το σχολείο μας και δεν χάσαμε την ευκαιρία να ξαναδούμε τα μυστικά και τα μακρινά του διαστήματος! Ακόμα και σε μια πολύ ηλιόλουστη  μέρα, εμείς είδαμε από κοντά το σκοτάδι του διαστήματος και τις υψηλές θερμοκρασίες του Ήλιου!

Μουσείο Ελιάς στους Κυνοπιάστες

3 Απρίλιος 2019

Επισκέφτηκε όλο το σχολείο μας το Μουσείο Ελιάς στους Κυνοπιάστες το οποίο λειτουργεί σ’ ένα παλιό ελαιουργείο. Εκεί, ένας κύριος μας ξενάγησε και μας εξήγησε τα μυστικά της ελιάς και της παραγωγής του λαδιού, αλλά ταυτόχρονα ήρθαμε σε επαφή και με αντικείμενα παλαιότερων ετών που δεν τα είχαμε ξαναδεί!

Αποκριάτικος χορός και διαγωνισμοί!

3 Απρίλιος 2019

Έγινε και φέτος ο Αποκριάτικος χορός μας την Παρασκευή πριν την Καθαρά Δευτέρα όπως κάθε χρόνο! Στη διάρκεια αυτού αναδείχτηκε το καλύτερο χορευτικό, η πιο δημιουργική εμφάνιση για κάθε τάξη και οι τρεις πιο δημιουργικές στολές για όλο το σχολείο! Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ήταν ξανά μαζί μας για να φτιάξει τους παραδοσιακούς λουκουμάδες οι οποίοι πραγματικά ήταν….υπέροχοι και τους διένειμε δωρεάν!!!

ΒΡΑΒΕΙΑ πιο δημιουργικής στολής

1ο: Μικαέλα Δ’ τάξη

2ο: Ειρήνη Ε’ τάξη

3ο: Παύλος ΣΤ’ τάξη

ΕΠΑΙΝΟΙ  πιο δημιουργικής στολής για κάθε τάξη

Α’ τάξη :Γιώργος’

Β’ τάξη: Νεφέλη

Γ’ τάξη: Ανδρονίκη

Δ’ τάξη: Βάσια

Ε’ τάξη: Παναγιώτης

ΣΤ’ τάξη: Αναστασία