“Ασφάλεια στο διαδίκτυο”

Σήμερα ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τριών συναντήσεων που είχαν οι μαθητές της Στ΄ τάξης με την Ψυχολόγο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτησιογόνων ουσιών κ. Αγγελική Μπαβέλα, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Αποτελεί παραδοχή και πραγματικότητα ότι οι Νέες Τεχνολογίες είναι πλέον παντού στη ζωή μας και μόνο οφέλη μπορούμε να έχουμε αρκεί να κάνουμε σωστή χρήση (ξέρετε, το μαχαίρι φτιάχτηκε για να διευκολύνει τη ζωή μας και δεν φταίει αυτό αν κάποιοι το χρησιμοποιούν για άλλους λόγους)! Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο θα πρέπει να εκπαιδευτούμε να προσέχουμε τις “βόλτες μας” στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά. Οι καθημερινές αποκαλύψεις γύρω από εγκληματικές πράξεις μέσω του κυβερνοχώρου πρέπει να μας προβληματίσει στο κατά πόσο προετοιμάζουμε σωστά τα παιδιά μας σε αυτό τον νέο κόσμο της τεχνολογίας και του “παγκόσμιου χωριού”, να μη δίνουν τα στοιχεία τους, να μη συνομιλούν με αγνώστους κλπ

Κι επειδή το Σχολείο δεν μπορεί να μένει αμέτοχο σε όλο αυτό που συμβαίνει γύρω του  αλλά πρέπει να είναι “ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία”, και στην πραγματικότητα, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησε το πρόγραμμα και θα ακολουθήσουν κι άλλα για τις υπόλοιπες τάξεις.

IMG_2996 (1024x768) IMG_2994 (1024x768) IMG_2987 (1024x768)

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2997 (1024x768)