“Το σχολείο καλλιεργεί την Κοινωνική Αλληλεγγύη”

 

moirazomailogoΟ ρόλος του σχολείου σε μια σύγχρονη κοινωνία είναι να αναπτύσσει την προσωπικότητα των μαθητών του και σε άλλους τομείς πέρα από τον γνωστικό, στον συναισθηματικό και στον κοινωνικό. Οφείλει να είναι ένα σχολείο ¨ανοιχτό στην κοινωνία”.

Ιδιαίτερα σήμερα που η κοινωνία μας βιώνει δύσκολες συνθήκες  θεωρούμε ότι η σχολική κοινότητα δεν μπορεί να παραμένει απαθής αλλά οφείλει να καλλιεργήσει, να ευαισθητοποιήσει,  να εμπεδώσει και να κάνει τρόπο και στάση Ζωής την Κοινωνική Αλληλεγγύη «στην κοινωνική προσφορά δηλαδή που γίνεται από τον έναν στον άλλον, από το κάθε μέλος στην κοινωνία την ίδια, εθελοντικά και χωρίς κανένα συναίσθημα υπεροχής» και όχι κάτι ευκαιριακό, προσωρινό και επετειακό όπως είναι η φιλανθρωπία.

Για τον λόγο αυτό στο σχολείο μας αναλαμβάνουμε δράση! Η τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα,  θα χαρακτηρίζεται ως εβδομάδα «Κοινωνικής Αλληλεγγύης»  όπου το κάθε παιδί θα μπορεί, εθελοντικά,  να φέρνει τρόφιμα, μια συσκευασία είναι αρκετή,  τα οποία θα συγκεντρώνονται στο σχολείο και σε συνεργασία με την Εκκλησία θα δίνονται όπου υπάρχει ανάγκη. Σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η προσφορά και η συμμετοχή.

Η πρώτη εβδομάδα εφαρμογής αυτής της προσπάθειας ξεκινά από 24-27 Φεβρουαρίου.

 

Αφήστε μια απάντηση