Γιορτή του Αγίου Πατρικίου στο δημ σχ Αμπελειών

0

Συγγραφέας: Δημοτικό Σχολείο Αμπελειών | Κατηγορία σχολικές δραστηριότητες | , στις 20-04-2017

 

Κάθε χρόνο εδώ και αιώνες την 17η Μαρτίου οι Ιρλανδοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου (St. Patrick’ s Day), την ιρλανδική γιορτή ορόσημο. Aνακηρύχθηκε επίσημη χριστιανική αργία στις αρχές του 17ου αιώνα και τηρείται από την Καθολική Εκκλησία, την Αγγλικανική Εκκλησία (και ιδίως στην Εκκλησία της Ιρλανδίας), την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, και την Λουθηρανική Εκκλησία. Η ημέρα μνημονεύει τον Άγιο Πατρίκιο και την άφιξη του Χριστιανισμού στην Ιρλανδία, και αποτελεί αφορμή για εορτασμό του ιρλανδέζικου πολιτισμού και καταγωγής σε όλον τον πλανήτη.

Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν γενικά παρελάσεις και φεστιβάλ και την χρήση του πράσινου χρώματος ή του τριφυλλιού (shamrocks) σε ενδύματα και αξεσουάρ.

 

Τα παιδιά έμαθαν για την ημέρα αυτή, τραγουδήσανε και δημιούργησαν καλλιτεχνίες:

 

shamrock wands – τριφυλλένια ραβδιά

leprechaun cut-out – φιγούρα ξωτικού (Τα ξωτικά έχουν σχέση με το μύθο του χρυσαφιού που περιμένει τον τυχερό στην άκρη του ουράνιου τόξου.)

Γιατί το τριφύλλι συνδέεται με τον Άγιο Πατρίκιο;

Χρησιμοποιούσε το τριφύλλι για να εξηγήσει το μυστήριο της Αγίας Τριάδας στους παγανιστές. Ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα μπορούν να είναι ξεχωριστές οντότητες και μια ταυτόχρονα. Στις ημέρες μας, το τριφύλλι, ειδικά το σπάνιο «τετράφυλλο», θεωρείται ότι φέρνει τύχη.

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση