Αρχική » ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Επίσκεψη του δημοτικού σχολείου Ακρινής στο ‘Τιάλειο’ εκκλησιαστικό ίδρυμα στην Κοζάνη

Ιστορικό

Επίσκεψη του δημοτικού σχολείου Ακρινής στο ‘Τιάλειο’ εκκλησιαστικό ίδρυμα στην Κοζάνη

Φιλανθρωπία, αλληλεγγύη, εθελοντισμός και ακτιβισμός είναι έννοιες τις οποίες μέσα από το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» τις υλοποιούμε σε δράσεις. Έτσι ως ενεργοί πολίτες του μέλλοντος οι μαθητές μας σήμερα, Τετάρτη 29 Μαρτίου πραγματοποίησαν μια ιδιαίτερη κοινωνική δράση με στόχους που απορρέουν τις προαναφερθείσες έννοιες του προγράμματος. Συγκεκριμένα επισκεφτήκαμε όλο το σχολείο το ‘Τιάλειο’ εκκλησιαστικό ίδρυμα, όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι συνάνθρωποι μας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η προσφορά, η ανάταση της ψυχής των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας καθώς και η εκδήλωση συναισθημάτων αγάπης, έγνοιας και σεβασμού προς αυτούς. Έτσι οι μαθητές παρουσίασαν υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της γυμνάστριας του σχολείου μας, Βασιλικής Γκοβλιτσιώτη και του χοροδιδάσκαλου, Μπάμπη Πουτογλίδη ποντιακούς χορούς φορώντας παραδοσιακές ποντιακές στολές. Επίσης η χορωδία του σχολείου με τον εκπαιδευτικό, Παναγιώτη Τοπαλίδη τραγούδησε στην ποντιακή διάλεκτο και ο μαθητής, Δημήτρης Θωμαΐδης έπαιξε το ‘τικ’ με τη λύρα του. Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη μας εκεί με την προσφορά ποντιακών εδεσμάτων που ετοίμασαν οι μητέρες και γιαγιάδες των παιδιών και τα πρόσφεραν τα ίδια τα παιδιά στους ηλικιωμένους στρώνοντας ένα πλούσιο τραπέζι.
Ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή τη Διευθύντρια κυρία Γεσθημανή Κεντεπιζίδου, τους πατέρες Μάξιμου Γεωργιόπουλο και Δημοσθένη Τζαλαζίδη. Επίσης ευχαριστούμε και τους γέροντες του Ιδρύματος που με τόση αγάπη μας αγκάλιασαν.

Φωτογραφία της Marina Chari.
Φωτογραφία της Marina Chari.
Φωτογραφία της Marina Chari.
Φωτογραφία της Marina Chari.
Φωτογραφία της Marina Chari.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση