Αρχική » ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ » Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Ιστορικό

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με σκοπό να τονίσει την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης αλλά και να στρέψει την προσοχή μικρών και μεγάλων  στα παιδικά βιβλία.

Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People) (IBBY) το 1966. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της ΙΒΒΥ, επιλέγει ένα θέμα και καλεί ένα γνωστό συγγραφέα να γράψει ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά του κόσμου και ένα γνωστό εικονογράφο να φιλοτεχνήσει μια αφίσα.

Το 2017, υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, είναι το Τμήμα της Ρωσίας, το οποίο επέλεξε τον ταλαντούχο ποιητή και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Sergey Makhotin να γράψει το φετινό μήνυμα.

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ακρινής με την καθοδήγηση της δασκάλας κ. Γεωργίας Μάρκου ,ενημερώθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν με ενδιαφέρουσες δράσεις στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η ανάγνωση παραμυθιών, ποιημάτων, η προβολή σχετικών videos και οι εικαστικές δημιουργίες που ακολούθησαν, επιδίωκαν  να αυξηθεί η αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα. Η προθυμία των παιδιών και η ανταπόκρισή τους σ΄αυτό το κάλεσμα ,μας κάνει να ευελπιστούμε για τα παραπάνω.


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση