Φεβ 18 2015

Άρθρα του/της ΕΥΓΕΝΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

                                                                                                                                    (Μάρθα Μ.-  Δ΄ τάξη- σχ. έτος 2014-15)

Κουλουράκια με ελαιόλαδο

Κουλουράκια με ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ (60 μικρά κουλουράκια)

200 γραμμ. ελαιόλαδο

120 γραμμ. χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

200 γραμμ. ζάχαρη

Μισό (1/2) ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλιά του γλυκού σόδα

½ κουταλιά του γλυκού κανέλα

600 γραμμ. αλεύρι

Αρκετό σουσάμι (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε μ΄ ένα σύρμα χειρός το λάδι, το χυμό, τη ζάχαρη και το κονιάκ σ’ ένα μπολ. Σ’ ένα μεγαλύτερο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι και τ’ ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι. Ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε τη ζύμη με το κουτάλι κι αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι ελάχιστο αλεύρι ακόμα.

Η ζύμη είναι έτοιμη για πλάσιμο. Πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μπορεί να δουλευτεί. Πλάθουμε μικρά κουλουράκια που τα περνάμε με σουσάμι και τα βάζουμε σ’ ένα ταψί που έχουμε βάλει  λαδόκολλα πάνω του.

Ψήνουμε για 20΄-25΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαιόλαδο αρωματισμένο με εσπεριδοειδή για περισσότερη γεύση και άρωμα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




Σχόλια (RSS)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *