0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 14-11-2019

Την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 παραλάβαμε 9 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι θα βοηθήσουν σημαντικά στην αναβάθμιση του σχολείου μας. Οι συγκεκριμένοι υπολογιστές είναι προσφορά του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 11-11-2019

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου το σχολείο μας πραγματοποίησε δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις σε τοπικές επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο γάλακτος «ΠΡΩΤΟ», όπου οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία συλλογής, παστερίωσης και συσκευασίας του γάλακτος και αφού φόρεσαν τα προστατευτικά καπελάκια και νάιλον στα παπούτσια, ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου παρακολουθώντας τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα «εν δράσει». Στο τέλος, οι υπεύθυνοι του εργοστασίου κέρασαν μαθητές και εκπαιδευτικούς σοκολατούχο γάλα.

 

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τη «Λουκουμοποιία Σκιαδαρέσης», όπου κι εκεί οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παρασκευής των χαρακτηριστικών του τόπου μας προϊόντων, ξεναγήθηκαν στους χώρους και στο τέλος κεράστηκαν γλυκά και πεντανόστιμα λουκούμια.

Πρωινό υγιεινής διατροφής

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 05-11-2019

Για άλλη μια χρονιά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων οργάνωσαν κι ετοίμασαν υγιεινό πρωινό για τους μαθητές στο πλαίσιο προγράμματος Αγωγής Υγείας. Προσφέρθηκαν στους μαθητές τροφές όπως γάλα, μέλι, γιαούρτι, ψωμί, δημητριακά, διάφορα είδη τυριών, ντομάτα, λάδι σε μια προσπάθεια να υποδειχθούν «κατάλληλες» τροφές και να υιοθετήσουν οι μαθητές πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες με έναν βιωματικό τρόπο διδασκαλίας.

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 03-10-2019

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019 το Σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις στο πλαίσιο της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 με κεντρικό σύνθημα  «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου». Υπό την άρτια καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής αγωγής Αγγίδη Δημήτριου, όλοι οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν σε ένα πλήθος παιχνιδιών τα οποία συνδύαζαν διάφορες σωματικές δεξιότητες και νοητικές ικανότητες. Α κολούθησε ενημέρωση των μαθητών για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Project – Το Δρέπανο

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 19-06-2019

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας, με την επίβλεψη του δασκάλου τους Κοντοδημόπουλου Νικόλαου, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εκπόνησαν μια συλλογική εργασία, στο πλαίσιο προγράμματος του τμήματος πολιτιστικών θεμάτων, με θέμα την ιστορία του Δρεπάνου. Μέρος της συγκεκριμένης δουλειάς παρουσιάστηκε στη γιορτή λήξης του σχολείου, ενώ ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με την αρωγή του Ελαιοτριβείου του κ. Τσάκα, ανέλαβε τη μετατροπή του ψηφιακού  αρχείου σε έντυπο, με τη μορφή βιβλίου, μοιράζοντας ένα αντίτυπο σε κάθε μαθητή της ΣΤ’ ως αναμνηστικό κατά τη διάρκεια της τελικής γιορτής.Λήψη αρχείου

Γιορτή λήξης

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 13-06-2019

Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2019, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή λήξης του σχολικού έτους. Οι μαθητές, παρουσία των γονιών τους, παρουσίασαν τα προγράμματα πάνω στα οποία εργάστηκαν όλη τη χρονιά (περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακής αγωγής, διατροφής, τοπικής ιστορίας), τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας, αγωνιζόμενοι και απαγγέλοντας. Διασκέδασαν και απόλαυσαν το ζεστό χειροκρότημα των γονιών. Συγκινητική στιγμή αποτέλεσε ο αποχαιρετισμός των μαθητών της ΣΤ’ τάξης με ένα βίντεο αφιερωμένο σε αυτούς.

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 09-06-2019

Οι μαθητές της Α’ και ΣΤ’ τάξης ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μαθαίνω να τρέφομαι σωστά». Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις δράσεις μας και το τελικό προϊόν του προγράμματος
ΔΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ

Δημιουργία αφίσας για την «Ασφάλεια στο διαδίκτυο»

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 08-06-2019

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν δύο αφίσες, μία έντυπη και μία ψηφιακή με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου μας στο διαπεριφερειακό θεματικό δίκτυο για την «ασφάλεια στο διαδίκτυο»

Σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 23-05-2019

Στις 23 Μαΐου 2019, το σχολείο μας πήρε μέρος στο σχολικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Το σχολείο μας συμμετείχε με δύο ομάδες, μία αγοριών απαρτιζόμενη από τους μαθητές Σολωμό Σπύρο, Τζώρτζη Άγγελο, Γιαννίτσο Άγγελο και Χρήστο, Τερλέση Χρήστο, Αλεξανδρόπουλο Δημήτρη, Κωσταράκη Βασίλη, Γκοτσόπουλο Δημήτρη και Καποτά Βασίλη, η οποία νίκησε και στους τρεις αγώνες της με 4-0 το 4ο Δημ. Σχ. Πατρών, με 4-3 το 41ο Δημ. Σχ. Πατρών και με 2-0 το 21ο Δημ. Σχ. Πατρών και μια μεικτή ομάδα που αποτελούνταν από τους Ζορμπά Γιάννη, Κορμπάκη Μαρία, Πετρούτσου Χρυσούλα, Σταυροπούλου Γλυκερία, Απόκη Μαριάννα, Ταρνάρη Φωτεινή, Θεοδωροπούλου Σταυρούλα, Βαγενά Αντριάνα Καταραχιά Θεοφανεία και Τζώρτζη Σπυριδούλα, με απολογισμό μια νίκη και δύο ήττες. Όλοι οι μαθητές είχαν τη χαρά τη συμμετοχής στη διοργάνωση, την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα πολύ μεγάλο και όμορφο στάδιο και τη δυνατότητα να συναγωνιστούν και να γνωρίσουν μαθητές από άλλα σχολεία του Δήμου μας.

Εκδρομή στην πλαζ

0

Συγγραφέας: ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 20-05-2019

Σήμερα 20 Μαΐου 2019 το σχολείο μας έκανε εκδρομή στην πλαζ. Εκεί οι μαθητές όλων των τάξεων συμμετείχαν υπό την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών σε προγράμματα που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων αθλητισμού και διαχείρισης συναισθημάτων κατά τη διάρκεια των οποίων ψυχαγωγήθηκαν και έμαθαν…