Αρχική » Δομή Υπηρεσίας » Πλη.Νε.Τ. » Επιμορφωτικές δράσεις Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Eνιαίο πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και την διαχείριση προσωπικού Πρ/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική επικράτεια.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ -Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου

Χάρτης Περιοχών Α και Β Εύβοιας

Βρείτε τις σχολικές μονάδες Α και Β Εύβοιας της Δ.Δ.Ε. στο χάρτη

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΣΔ

Χωροταξική Κατανομή Γυμνασίων

Χωροταξική Κατανομή ΓΕΛ

Ιστορικό

Επιμορφωτικές δράσεις Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ξεκινάει στις 10/10/2016, ο νέος κύκλος μαθημάτων ‘Εισαγωγή στη Ρομποτική” για τη σχολική χρονιά 2016-2017 σε συνεργασία με την Εστία Γνώσης Χαλκίδας.

Μετά την πολύ επιτυχημένη εισαγωγή στο πρόγραμμα της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας του κύκλου Αρχές Ρομποτικής την περσινή σχολική χρονιά 2015-2016 (συνολικά συμμετείχαν 1142 μαθητές και μαθήτριες), συνεχίζεται και φέτος  η γνωριμία και ενασχόληση των μαθητών με την εκπαιδευτική ρομποτική. Η εκπαιδευτική αυτή διαδικασία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.).  

Κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής συνάντησης οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν την υπολογιστική σκέψη και  να εμπλακούν ενεργά σε εισαγωγικά θέματα της ρομποτικής. Μέσα από αυθεντικά προς επίλυση προβλήματα με παιγνιώδη μορφή, οι μαθητές τροποποιούν κατασκευές εκπαιδευτικών ρομπότ, τα προγραμματίζουν με τη συμπλήρωση\τροποποίηση έτοιμου κώδικα και  απαντούν σε θέματα προς συζήτηση προσεγγίζοντας έννοιες της Πληροφορικής, της Μηχανικής, των Μαθηματικών, της Φιλοσοφίας της Επιστήμης. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία για την ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου και προβληματισμού με κοινωνικές προεκτάσεις για την εφαρμογή της Ρομποτικής και της Πληροφορικής σε καθημερινές δραστηριότητες.

Οι συναντήσεις  πραγματοποιούνται  στο χώρο της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας στο «Κόκκινο Σπίτι» και  εντάσσονται στο πρόγραμμα επισκέψεων σε αυτή. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της Γ τάξης Γυμνασίου και Β’ τάξης Λυκείου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τον ορισμό προγραμματισμένης συνάντησης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εστία Γνώσης Χαλκίδας στα τηλ.2221077599, 87860.

Δείτε αναλυτικά το συνολικό πρόγραμμα του 2016 της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας για τα  Λύκεια

Δείτε αναλυτικά το συνολικό πρόγραμμα του 20016 της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας για τα Γυμνάσια

Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε για τη σχολική χρονιά 2015-2016  ο κύκλος μαθημάτων ‘Εισαγωγή στη Ρομποτική”

Ολοκληρώθηκε για τη φετινή χρονιά (2015-2016)  ο νέος κύκλος μαθημάτων του  πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος  “Εισαγωγή στη Ρομποτική” της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας σε συνεργασία με το  Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (Κε.Πλη.Νε.Τ) της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας.  Στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να συμμμετάσχουν  1142 μαθητές και μαθήτριες (από τους 2692 που συνολικά επισκέφτηκαν την Εστία Γνώσης Χαλκίδας στο “Κόκκινο Σπίτι”), με πολύ θετικά σχόλια τόσο από τους μαθητές  όσο και από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Δείτε αναλυτικά τον ετήσιο απολογισμό επιστημονικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας :  ΕΣΤΙΑ_ΧΑΛΚΙΔΑΣ_ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ_ΙΟΥΝΙΟΣ_2016

Μαθητικοί Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

8ος διαγωνισμός ρομποτικήςΣυμμετοχή του Γυμνασίου Κανήθου και του Γυμνασίου Ψαχνών στον 8ο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν και στους εκπαιδευτικούς-προπονητές των ομάδων.

 8ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 2016. Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wrohellas.gr .

 

Επιμορφωτικές Δράσεις Κε.Πλη.Νε.Τ Εύβοιας

Σχολικό Έτος 2015-2016:  Επιμορφωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής με ομάδες μαθητών της Γ τάξης Γυμνασίων και  Β τάξης Λυκείων σε συνεργασία με την ΕστίΔιαγωνισμός Eκπαιδευτικής Ρομποτικήςα Γνώσης Χαλκίδας.

Η Εστία Γνώσης Χαλκίδας σε συνεργασία με το   Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (Κε.Πλη.Νε.Τ) Εύβοιας    διοργανώνει πιλοτικά σε εβδομαδιαία βάση μονόωρες εκπαιδευτικές-επιμορφωτικές συναντήσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής για ομάδες μαθητών Γ” τάξης Γυμνασίου και  Β τάξης Λυκείου.  Οι επιμορφωτικές συναντήσεις   έχουν ως  θέμα: «Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική: Κτίζοντας γνώση μέσα από την επίλυση προβλήματος και τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών ρομποτικών διατάξεων»  με  εισηγητή τον υπεύθυνο του Κε.Πλη.Νε.Τ. Εύβοιας, κ.Αριστείδη Αράπογλου, μέλος της επιστημονικής ομάδας της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας.

Βασικός σκοπός των επιμορφωτικών συναντήσεων είναι η  εισαγωγή των μαθητών  στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής με έμφαση στο βασικό χαρακτηριστικό του προγραμματισμού ελεγκτών και της συστημικής σκέψης μέσα από την επίλυση απλών προβλημάτων. Το πρόγραμμα των επιμορφωτικών συναντήσεων μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση με διαδραστικό τρόπο  εφαρμογών της Ρομποτικής στη καθημερινή ζωή.
  • Εισαγωγή στη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων και στη μοντελοποίηση με εκπαιδευτικές ρομποτικές διατάξεις (Lego Mindstorms NXT, arduino).
  • Τροποποίηση-συμπλήρωση έτοιμου κώδικα προγραμματισμού  από τους μαθητές με στόχο την επίλυση προβλημάτων ρομποτικής με Lego Mindstorms ΝΧΤ.
  • Θέματα για συζήτηση με κοινωνικές προεκτάσεις για την εισαγωγή της τεχνολογίας και της ρομποτικής στις  καθημερινές δραστηριότητες.

Στο πρόγραμμα φέτος έχουν ήδη συμμετάσχει πάνω από 600 μαθητές μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας, αλλά και ευρύτερα.

Οι συναντήσεις  πραγματοποιούνται  στο χώρο της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας στο «Κόκκινο Σπίτι» και  εντάσσονται στο πρόγραμμα επισκέψεων σε αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τον ορισμό προγραμματισμένης συνάντησης παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εστία Γνώσης Χαλκίδας στα τηλ.2221077599, 87860.

Επιμορφωτικές δράσεις παλαιότερων ετών για την Εκπαιδευτική Ρομποτική

rompotiki

Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής -«Εκπαιδευτική Ρομποτική», Χαλκίδα, 15 Μαΐου 2014, Συνεδριακό Κέντρο Νομαρχιακής Ενότητας Ευβοίας

Δείτε το Πρόγραμμα της επιμορφωτικής ημερίδας Εκπαιδευτική Ρομποτική 2014

photo_robot4DSC_0692photo_robot21

Τρίωρη επιμορφωτική συνάντηση με θέμα “ΕΚΠAΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ” σε συνεργασία με το σχολικό σύμβουλο Πληροφορικής και τον οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης -WROtm Hellas. Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο  ΕΠΑ.Λ. Καρύστου, στις 09/05/2014.  Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί Πληροφορικής  ΠΕ19-20) με μικρές ομάδες μαθητών των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ της ευρύτερης περιοχής Καρύστου.

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

ΚΠΓ

Αποτελέσματα Κ.Π.Γ. - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Φωτόδεντρο: Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Ψηφιακού Περιεχομένου

Ψηφίδες: Ψηφιακοί πόροι για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

ΑΙΣΩΠΟΣ-Ι.Ε.Π Εκπαιδευτικά Ψηφιακά Σενάρια

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση