Αρχική » Δομή Υπηρεσίας » Πλη.Νε.Τ. » Επιμορφωτικές Δράσεις για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

Eνιαίο πληροφοριακό σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και την διαχείριση προσωπικού Πρ/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική επικράτεια.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ -Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου

Χάρτης Περιοχών Α και Β Εύβοιας

Βρείτε τις σχολικές μονάδες Α και Β Εύβοιας της Δ.Δ.Ε. στο χάρτη

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΣΔ

Χωροταξική Κατανομή Γυμνασίων

Χωροταξική Κατανομή ΓΕΛ

Ιστορικό

Επιμορφωτικές Δράσεις για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο

saferinternetday2016Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο- Επιμορφωτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Κε.Πλη.Νε.Τ Εύβοιας

Tα τελευταία χρόνια  έμφαση δίνουμε  στην οργάνωση και υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας για την Ασφαλή Πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Συγκεκριμένα υλοπούμε δράσεις επιμόρφωσης, ομιλίες, σύντομες εργαστηριακές συναντήσεις με γονείς, μαθητές  και εκπαιδευτικούς  σε συνεργασία με σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης μας, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων,  το συμβουλευτικό σταθμό νέων Δ.Δ.Ε. Εύβοιας, το Χαμόγελο του Παιδιού.

Το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Εύβοιας είναι πρεσβευτής δράσεων του   Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Saferinternet.gr) για τον εορτασμό της ημέρας ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο. 

 

Χρήσιμοι Κόμβοι Ενημέρωσης:

Χρήσιμο Ενημερωτικό Υλικό

Eπιμορφωτικές δράσεις ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Εύβοιας

2015-2014

  • “Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο”  σε συνεργασία με τους συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού σχολείου Βασιλικού με ομιλητή τον υπεύθυνο Κε.Πλη.Νε.Τ , 3ο Δημοτικό Βασιλικού
  • Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο! Έφηβοι και διαδίκτυο’ συνδιοργάνωση Σ.Σ.Ν και ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Εύβοιας. Εισηγητής Α.Αράπογλου Υπεύθυνος Κε.Πλη.Νε.Τ , Ι.Ηλιοπούλου Υπεύθυνη Σ.Σ.Ν Εύβοιας, Συνεδριακή αίθουσα Δ.Ο.Α.Π.Π.Ε.Χ., Χαλκίδα, 25/02/2015, 4ώρο σεμινάριο για γονείς και εκπαδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων της ευρύτερης περιοχής Χαλκίδας.
  • Υπολογιστής: το νέο ‘μέλος της οικογένειας‘. Ενδοσχολική επιμόρφωση 3ου και 4ου ολοήμερου Δημοτικού Χαλκίδας.  Εισήγηση Υπευθύνου Κε.Πλη.Νε.Τ  θέμα: ‘Θέματα για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Η διαχείρηση της ταυτότητας στο συμμετοχικό ιστό’, Χαλκίδα 18/02/2015 4ώρη επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς  και γονείς του  3ου και 4ου Δημοτικού Χαλκίδας
  • Συμμετοχή  στην εκδήλωση του Γυμνασίου Κανήθου για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα πλαίσια της ημέρας για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! – Tα 5 R». Νομαρχιακό Συνεδριακό Κέντρο, 10/02/2015.

 

2014-2013

«Θέματα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Η διαχείριση της ταυτότητας στο συμμετοχικό ιστό».  Εισηγητής υπεύθυνος Κε.Πλη.Νε.Τ στο πλαίσιο υλοποίησης «Σεμιναρίου για Γονείς», που οργανώθηκε από το Σ.Σ.Ν. Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας. Μετά την ομιλία αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση με τους γονείς και εκπαιδευτικούς σχολικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής. Η ομιλία εντάχθηκε στις δράσεις  για τον εορτασμό της ημέρας ασφαλούς Διαδικτύου με θεματική “όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο”.

ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (επιμορφωτικό εργαστήριο για γονείς) σε συνεργασία με το συμβουλευτικό σταθμό νέων Δ/θμιας Εκπ.Ν. Ευβοίας. Εισηγητές Υπεύθυνος και Τεχνικοί Υπεύθυνοι ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ, Γυμνάσιο Κανήθου, 10/03/2014, διάρκεια 3 ώρες.

Κατά την διάρκεια του επιμορφωτικού εργαστηρίου προσεγγίστηκαν  θέματα για την ασφάλεια του χρήστη στο Διαδίκτυο (Safety) :

  • Βασικές αρχές λειτουργίας του Διαδικτύου.
  •  Ρυθμίσεις ασφαλείας Φυλλομετρητών περιήγησης (browsers).
  •  Φίλτρα γονεϊκού ελέγχου.
  •  Ρυθμίσεις σε πλατφόρμες συμμετοχικού ιστού για περιορισμό της πρόσβασης
  • στο προφίλ και καταγγελία περιεχομένου που προσβάλει την προσωπικότητα
    και τη ταυτότητα μας.
  •  Αποκλεισμός ακατάλληλου περιεχομένου από μηχανές αναζήτησης.

ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ενημερωτική επιμορφωτική συνάντηση με μαθητές και εκπαιδευτικούς Γυμνασίου Καθενών. Γυμνάσιο Καθενών, 18/02/2014, διάρκεια 1 ώρα.

Παλαιότερες δράσεις για την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο

14-03-13 Εκδήλωση Διαδίκτυο και παιδί-δημοτικό σχολείο Μύτικα

27/04/2009 Ημερίδα με τίτλο “Διαδίκτυο: Χρειάζομαι δίκτυ προστασίας” Διοργάνωση : Γυμνάσιο Κανήθου-Κε.Πλη.Νε.Τ 

 

 

 

 

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

ΚΠΓ

Αποτελέσματα Κ.Π.Γ. - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Φωτόδεντρο: Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Ψηφιακού Περιεχομένου

Ψηφίδες: Ψηφιακοί πόροι για την ελληνική γλώσσα και τη γλωσσική εκπαίδευση από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

ΑΙΣΩΠΟΣ-Ι.Ε.Π Εκπαιδευτικά Ψηφιακά Σενάρια

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση