17-03-2017 Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης 12-14/05/2017

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνδιοργανώνουν τριήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο Μουσειακής  Αγωγής  και Εκπαίδευσης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα (Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Θηβαίων με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Μουσείου Θηβών) στις 12 έως 14 Μαΐου με θέμα: «Αξιοποιώντας τα μουσεία, τα τοπία μνήμης και τους γεωτόπους για την εκπαίδευση του πολίτη στον 21ο αιώνα»

  Οι εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνουν δύο διακριτά μέρη:

 Στο πρώτο θα παρουσιαστούν εισηγήσεις προσκεκλημένων επιστημόνων, οι οποίες θα καλύπτουν τις θεματικές του συνεδρίου και οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.  Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν πρότυπες δραστηριότητες και προγράμματα, τα οποία θα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις εργασίες του συνεδρίου και θα υλοποιηθούν από ομάδες εκπαιδευτικών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στα  βιωματικά εργαστήρια που έχουν οργανωθεί σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες  για το συνέδριο

Δείτε πληροφορίες για τα βιωματικά εργαστήρια εκπαιδευτικών, που πραγματοποιούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στην Εύβοια πραγματοποιήθηκαν δύο βιωματικά εργαστήρια με τη συμμετοχή 42 εκπαιδευτικών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης. Το πρώτο  βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Οι δρόμοι της θάλασσας: άνθρωποι, ιδέες και αγαθά ταξιδεύουν»  πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα την Τρίτη 7 και την Παρασκευή 10 Μαρτίου (Παιδαγωγική Καθοδήγηση – Εποπτεία:  Αμαλία Τσιτούρη, Σοφία Κατσάλη, Παρή Καλαμαρά).

Το δεύτερο  βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Διαδρομές στο χώρο και το χρόνο στην πόλη της Χαλκίδας. Μελέτες περίπτωσης: από τα αρχειακά τεκμήρια σε ψηφιακές και βιωματικές διαδρομές» πραγματοποιήθηκε επίσης στη Χαλκίδα την Πέμπτη 9 και τη Τετάρτη 15 Μαρτίου στο χώρο της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών Τ.Τ. Χαλκίδας, ενώ ακολούθησε ειδική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Χαλκίδας από την κα. Παρή Καλαμαρά, Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας  (Παιδαγωγική Καθοδήγηση – Εποπτεία: Αριστείδης Αράπογλου).