ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

13 Μαρτίου 2016

κατάλογος

1. Δεν δίνουμε μέσω του Διαδικτύου τη διεύθυνση της κατοικίας μας, τον αριθμό του τηλεφώνου μας ή τη    φωτογραφία μας.  2. Δεν πρέπει να δίνουμε σε κανέναν τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού που έχουμε στο Διαδίκτυο.  3. Δεν δίνουμε ποτέ τον αριθμό πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικού λογαριασμού σε κανέναν γιατί τα άτομα αυτά μπορεί να μας κλέψουν.  4. Χρησιμοποιούμε χώρους συνομιλίας που είναι για παιδιά της ηλικίας μας μόνο.  5. Να μην ανοίγουμε τα ηλεκτρονικά μηνύματα που προέρχονται από άτομα που δεν γνωρίζουμε ή δεν εμπιστευόμαστε.  6. Εάν κάποιος μας στείλει ένα απρεπές μήνυμα ή μία απρεπή εικόνα, σταματούμε αμέσως τη συνομιλία και το αναφέρουμε στους γονείς μας.  7. Δεν στέλνουμε ποτέ απρεπή ή ενοχλητικά ηλεκτρονικά μηνύματα.  8. Πρέπει να σεβόμαστε τους συνομιλητές μας στο Διαδίκτυο, όπως θέλουμε να σέβονται και αυτοί εμάς.  9. Ξέρουμε ότι τα άτομα που γνωρίζουμε στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι. Πιθανόν να θέλουν να μας εξαπατήσουν.  10. Να απευθυνόμαστε στις αρμόδιες αρχές ( δίωξη ηλεκτρονικού μηνύματος ) όταν δεχόμαστε απειλητικά μηνύματα.    


ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

5 Μαρτίου 2016

Screen Shot 2014-05-29 at 1.38.38 AM

Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής είναι ένα εργαλείο χρήσιμο στα χέρια των περισσοτέρων. Μας δίνει πολλές δυνατότητες και διευκολύνσεις. Όμως κρύβει κάποιους κινδύνους για την υγεία μας, αν δεν τον χρησιμοποιούμε σωστά. Οι νέοι ” εθίζονται ” στο Διαδίκτυο από την υπερβολική χρήση του υπολογιστή. Έχουν αναφερθεί αρκετές περιπτώσεις παιδιών και εφήβων που δαπανούν υπερβολικά πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή παίζοντας ηλεκτρονικά-διαδικτυακά παιχνίδια, μιλώντας διαδικτυακά σε δωμάτια συνομιλιών ή σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ξεχνούν ή παραμελούν άλλες σημαντικές δραστηριότητες. Η υπερβολική ενασχόληση με τους Η/Υ, η εμμονή με τα διαδικτυακά παιχνίδια μαζί με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης  αποτελούν τους πρωταρχικούς παράγοντες που οδηγούν σε διαδικτυακές συμπεριφορές εξάρτησης. Έτσι το άτομο περνά ολοένα και περισσότερο χρόνο στο Διαδίκτυο, απομονώνεται από την οικογένεια και τους φίλους και μειώνεται η σχολική του επίδοση.  Ο έφηβος παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια μετά την επιστροφή του από το Σχολείο, αμελεί τις σχολικές του εργασίες και θυσιάζει κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες προκειμένου να ασχοληθεί μ’ αυτά. Παραμελεί τον ύπνο του, τους φίλους του και την οικογένειά του προς χάρη του Διαδικτύου. Συχνά παραμελεί την προσωπική του υγιεινή και παραλείπει γεύματα, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το 75% των ατόμων που κάνουν υπερβολική χρήση Η/Υ παρουσιάζουν πονοκέφαλο, ερεθισμένα μάτια και διαταραχές στην όραση. Ενώ ταυτόχρονα έχουν κακή διάθεση, άγχος και μειωμένη απόδοση στην εργασία. Άλλα συμπτώματα είναι ο πόνος στον αυχένα και τη μέση και πιο συχνός ο πόνος στο χέρι. Εξαιτίας της ψύχωσης που παθαίνουν οι νέοι και οι έφηβοι από τα παιχνίδια του Διαδικτύου, κλείνονται στο σπίτι ατέλειωτες ώρες, δεν κερδίζουν κάτι από αυτά μόνο σπαταλούν το χρόνο τους  και εθίζονται πολλές φορές στην  νίκη και στα τυχερά παιχνίδια, πράγμα που τους ακολουθεί για όλη την υπόλοιπη ζωή τους.


Απεραθίτικοι σκοποί και κοτσάκια

29 Νοεμβρίου 2014

Κοτσάκια Απεραθίτικα Κούλας Κληρονόμου

Τ’Απεράθου είναι το χωριό που στιχουργεί και τραγουδά. Τα κοτσάκια αποτελούν τα σύγχρονα έμμετρα δημιουργήματα των κατοίκων τ’Απεράθου, χαρακτηριστικά της στιχουργικής φυσιογνωμίας τους και είναι το κύριο τραγούδι τους.


Θέματα Πολιτικής Παιδείας Α Λυκείου

28 Νοεμβρίου 2014

Πολιτική Παιδεία – Ερωτήσεις Τράπεζας Θεμάτων Α Λυκείου


28 Νοεμβρίου 2014

Ο Εσπερινός Της Φαναριώτισσας. Φωτογραφία : Δελαμάνη Παναγιώτη.

Ο Εσπερινός Της Φαναριώτισσας.
Φωτογραφία : Δελαμάνη Παναγιώτη.


28 Νοεμβρίου 2014

Ο Εσπερινός Της Φαναριώτισσας. Φωτογραφία : Δελαμάνη Παναγιώτη.

Ο Εσπερινός Της Φαναριώτισσας.
Φωτογραφία : Δελαμάνη Παναγιώτη.


Η Φαναριώτισσα-Ακοίμητος Φύλακας Τ’Απεράθου

25 Νοεμβρίου 2014

 

Η Απείρανθος ή τ’ Απεράθου είναι το πολιτιστικό χωριό της Νάξου, κτισμένο στους πρόποδες ενός βουνού που λέγεται Φανάρι, σε υψόμετρο εξακοσίων πενήντα  μέτρων. Η Φαναριώτισσα είναι μια μικρή εκκλησία στην κορυφή του βουνού, σαράντα πέντε λεπτά με τα πόδια από την Απείρανθο και συγκεντρώνει πολλούς προσκυνητές. Η Παναγία η Φαναριώτισσα- Άγρυπνος Φρουρός Τ’Απεράθου, με Τη Σκέπη Της προστατεύει το χωριό  γι’αυτό και όλοι προστρέχουν Στη Χάρη Της, τη Διακαινήσιμο Παρασκευή ( Ζωοδόχου Πηγής )  και Την επικαλούνται. Χτίστηκε το χίλια οκτακόσια ογδόντα έξι από Απεραθίτες βοσκούς . Καθώς ανεβαίνεις το ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στη Φαναριώτισσα μαγεύεσαι από την πανέμορφη φύση, τη φρυγανική βλάστηση, τα γκρίζα βουνά, τα ελεύθερα πουλιά, τη μυρωδιά του θυμαριού, της ρίγανης και της ασπαρτιάς. Εκεί ψηλά στη Φαναριώτισσα το θέαμα είναι μαγευτικό. Αντικρύζεις το καταγάλανο Αιγαίο και βλέπεις μπροστά στα μάτια σου όλη τη Νάξο και όλες σχεδόν τις Κυκλάδες. Εκεί πράγματι αναπνέεις δροσερό αγέρα του βουνού.                                                                                                                                                         Όποιος ανεβαίνει εκεί ψηλά στη Φαναριώτισσα, παίρνει δυνάμεις κι αντοχές κι αληθινή ζωή.

 


Καλημέρα κόσμε!

18 Νοεμβρίου 2014

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!