Αρχική » Συνεργασίες » Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» » Οι μαθητές εκπαιδεύονται στην Οδική Ασφάλεια στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας

Ιστορικό

Οι μαθητές εκπαιδεύονται στην Οδική Ασφάλεια στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας

Με εντυπωσιακή προσέλευση και εξαιρετική ανταπόκριση συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», προς τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο The Mall Athens, στο Μαρούσι. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Θεματικής Εβδομάδας, η οποία για πρώτη φορά περιλαμβάνει το θέμα της Oδικής Ασφάλειας. Έχει ξεκινήσει από τις 19 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου, με το πέρας των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς. Στο διάστημα αυτό, πάνω από 1.200 μαθητές έχουν ήδη εκπαιδευτεί και ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τους 2.000 από περίπου 30 σχολεία.

Οι μαθητές και οι συνοδοί-καθηγητές τους παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κάν’το Σωστά» του Ινστιτούτου. Πρόκειται για ένα τρίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει το θεωρητικό μέρος με οπτικοακουστικό υλικό, και το βιωματικό μέρος  με τη χρήση επιλεγμένων προσομοιωτών της κινητής μονάδας του Ι.Ο.ΑΣ. Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές μυούνται στους κανόνες που πρέπει να ακολουθούν στο δρόμο και στις σωστές πρακτικές που τους βοηθούν να κινούνται με ασφάλεια. Ταυτόχρονα, ενημερώνονται για τις ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει η μη ασφαλής οδήγηση, καθώς τα παιδιά του σήμερα είναι οι πολίτες- άρα και οι οδηγοί- του αύριο.

Το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και παράλληλα υλοποιείται σε σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Αττικής και την Πάτρα, με την υποστήριξη της εταιρείας AXA Ασφαλιστική. Η παραχώρηση χρήσης χώρου αποτελεί μία ευγενική προσφορά του The Mall Athens.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», στο τηλέφωνο 210-8620150, ή στο e-mail: info@ioas.gr.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση