Αρχική » Συνεργασίες » European School Radio » Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2018

Ιστορικό

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2018

Για έβδομη χρονιά εορτάζεται στις 13 Φεβρουαρίου η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου που καθιερώθηκε από την UNESCO ως μια ευκαιρία για τη βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών σταθμών, ώστε να ενισχυθεί η πρόσβαση στην πληροφορία και η ελευθερία της έκφρασης. Το Ραδιόφωνο είναι το Μέσο Μαζικής  Επικοινωνίας με το μεγαλύτερο κοινό παγκοσμίως, κατάλληλο να φτάνει σε απομακρυσμένες κοινότητες και σε ευπαθείς ομάδες.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου είναι αφιερωμένη στη δημιουργική σχέση του ραδιοφώνου με τον αθλητισμό, με θέματα όπως η διαφορετικότητα, η ισότητα των φύλων και η ειρήνη και η ανάπτυξη στη ραδιοφωνική κάλυψη των αθλητικών γεγονότων.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2018 και σας καλεί να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία του κοινού για το Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018” με θέμα: “Δημιουργώντας για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά “, που συνδιοργανώνει μαζί με την Επιστημονική Εταιρεία “Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο” και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Η ψηφοφορία του κοινού θα αναδείξει τη συμμετοχή που θα κερδίσει το Βραβείο Ακροατών για το 2018!

Η βράβευση των νικητών θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2018 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας .

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση