Αρχική » Εκπαιδευτική ΡαδιοΤηλεόραση » 40 χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση

Ιστορικό

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

40 χρόνια Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση

40_years_final

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση έχει αναπτύξει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην υποστήριξη της οπτικοακουστικής παιδείας, της εκπαιδευτικής τεχνολογίας και καινοτομίας τα τελευταία 40 χρόνια. Ξεκινώντας το 1977 από την ΕΡΤ και συνεχίζοντας από το 1981 στο Υπουργείο Παιδείας, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση στοχεύει στην παραγωγή, προβολή και διάθεση τηλεοπτικών και διαδικτυακών προγραμμάτων για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες.

Περισσότερες από 600 εκπαιδευτικές εκπομπές παρουσιάζονται κάθε χρόνο. Οι παραγωγές αποτελούν μια σύγχρονη, εναλλακτική εκπαιδευτική πρόταση και απευθύνονται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς και στο ευρύτερο κοινό.

Η ανάπτυξη και διείσδυση των νέων τεχνολογιών στο σύγχρονο κοινωνικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, όπου το σχολείο δεν καταναλώνει απλώς, αλλά δημιουργεί περιεχόμενο, κινητοποίησε την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, ώστε να συναντήσει τη νέα ψηφιακή γενιά, στους δικούς της χώρους και να γίνει μέρος της κοινότητάς της.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση μπαίνει στην ψηφιακή εποχή και συνδέεται με τη στρατηγική του Υπουργείου για την ψηφιακή εκπαίδευση. Στόχος είναι η επικοινωνία με το νεανικό κοινό μεταβαίνοντας από τα παραδοσιακά μέσα στην ψηφιακή εποχή, όπου ο καθένας γίνεται Μέσο.

Φέτος η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση συμπληρώνει 40 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στην εκπαίδευση και το γιορτάζει

Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καλούνται να δημιουργήσουν, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, σε μια από τις πιο κάτω κατηγορίες:

  • Τηλεοπτικό σποτ μέγιστης διάρκειας 45 δευτερολέπτων
  • Ραδιοφωνικό μήνυμα μέγιστης διάρκειας 90 δευτερολέπτων
  • Αφίσα διαστάσεων 297×420mm (Α3) με κάθετο προσανατολισμό.

Τα παραδοτέα έργα θα υποβληθούν ηλεκτρονικά μέσω φόρμας συμμετοχής στον δικτυακό τόπο www.i-create.gr. Για αποστολή συνημμένων μπορεί να αξιοποιηθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση edutv@minedu.gov.gr.

Οι αφίσες θα πρέπει να αποσταλούν στη φυσική τους μορφή στην ταχυδρομική διεύθυνση: Yπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180,  Μαρούσι. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρωθεί στη φόρμα συμμετοχής υπερσύνδεση όπου θα είναι ανεβασμένη η αφίσα σε ψηφιακή μορφή, φωτογραφημένη ή σκαναρισμένη.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής για τα παραδοτέα ορίζεται η 31/10/2017.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση