Αρχική » Δράσεις σχολείων » “Η δική μας γνώμη” υποψήφια για το Evens Foundation Media Education Prize 2017

Ιστορικό

“Η δική μας γνώμη” υποψήφια για το Evens Foundation Media Education Prize 2017

2ο Πειραματικό Λύκειο Αθήνας_01

H πανελλαδική μαθητική δράση «η δική μας γνώμη!» και διαγωνισμός γραπτής κριτικής που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων & Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας ΚΑΡΠΟΣ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, πέρασε στην πρώτη φάση του βραβείου Evens Foundation Media Education Prize 2017, αφού επιλέχθηκε στα 12 καλύτερα projects, ανάμεσα από 50 υποψηφιότητες.

Το Evens Foundation είναι ένα Κοινωφελές Ίδρυμα με έδρα την Αμβέρσα, που στόχο έχει να παρακινήσει και να υποστηρίξει βιώσιμα projects. Έχει καθιερώσει βραβεία που δίνονται ανά διετία σε έργα που συμβάλλουν στην πρόοδο και την ενίσχυση της Ευρώπης με βάση την πολιτιστική και κοινωνική πολυμορφία. Συγκεκριμένα, στόχος του Βραβείου Media Education Prize 2017 είναι να συμβάλει στην οπτικοακουστική παιδεία αυξάνοντας την κριτική επίγνωση, την κατανόηση και την πολιτιστική ευαισθητοποίηση, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προς όφελος μίας πιο συμμετοχικής πολιτείας.

Η δράση «η δική μας γνώμη!» υλοποιήθηκε το Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2015 και στόχος της αποτέλεσε η ανάπτυξη κριτικής σκέψης για τους νεαρούς θεατές, ανοίγοντας μια συζήτηση σχετικά με τις ίδιες τους τις κινηματογραφικές παραγωγές και πάντα μέσα από συμμετοχικά εργαλεία (συζήτηση, διάλογος και online πλατφόρμα ψηφοφορίας) για την προώθηση της επιχειρηματολογίας και της κριτικής τεκμηρίωσης.
Συνολικά 69 σχολεία συμμετείχαν, 29 από τα οποία ανήκουν στην Αττική ενώ τα υπόλοιπα στην ελληνική περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων και απομακρυσμένων ελληνικών νησιών. Οι μαθητές που έλαβαν μέρος άγγιξαν τους 2.800, ενώ στο διαγωνισμό γραπτής κριτικής συμμετείχαν 110.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση