Αρχική » i-create » Ελάτε στον συναρπαστικό τελικό του διαγωνισμού School Lab

Ιστορικό

Σαν σήμερα

20/4/1941: Ο στρατηγός Τσολάκογλου υπογράφει το πρωτόκολλο συνθηκολόγησης του ελληνικού στρατού με τις γερμανικές δυνάμεις εισβολής.

Ελάτε στον συναρπαστικό τελικό του διαγωνισμού School Lab

School LAB – Giving Life to your IdeasΠρόγραμμα για την επικοινωνία της επιστήμης στα σχολεία

Ελάτε να παρακολουθήσετε τον συναρπαστικό τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 10.30, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστήμης & Τεχνολογίας 2011!

Οι 10 καλύτερες ομάδες του διαγωνισμού θα παρουσιάσουν τα βίντεο τους στα οποία εξηγούν με κατανοητό και ευρηματικό τρόπο το επιστημονικό θέμα της επιλογής τους!

Μάθετε ποιο είναι το πιο καλλιτεχνικό, το πιο πλακατζίδικο και το πιο «πράσινο» βίντεο!

Αναδείξτε την αγαπημένη σας ομάδα με το Βραβείο του Κοινού!

Γνωρίστε τους μέντορες του προγράμματος και απολαύστε τους επί σκηνής στην παρουσίαση του Science Calendar 2011 όπου θα μιλήσουν για τις εξελίξεις που έγιναν φέτος στον τομέα των Θετικών Επιστημών.

Και απολαύστε στο τέλος της εκδήλωσης Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την παιδική πολυπολιτισμική χορωδία POLYPHONICA!

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Ο στόχος του School Lab είναι να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν τις συναρπαστικές προκλήσεις της επιστήμης και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες στην παρουσίαση των ιδεών τους.

Στο School Lab συμμετείχαν 259 ομάδες μαθητών από 74 σχολεία από όλη την Ελλάδα! Τα παιδιά επέλεξαν ένα επιστημονικό θέμα, εργάστηκαν πάνω σε αυτό και το παρουσίασαν στο βίντεο τους. Τα βίντεο που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν όλα πολύ υψηλής ποιότητας, γεμάτα φαντασία, δημιουργικότητα, κέφι και φυσικά πολλή επιστήμη!

Μπορείτε να δείτε όλα τα βίντεο στην πλατφόρμα www.school-lab.org!

Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία του British Council, σε συνεργασία με την i-create της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς Ινστιτούτο Νεολαίας, μέσω του προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση