Αρχική » MEDEA » Το βίντεο ως υποστηρικτικό εργαλείο στη διδασκαλία και στη μάθηση

Ιστορικό

Σαν σήμερα

29/3/1896: Ο Σπύρος Λούης ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Λούης έτρεξε τον μαραθώνιο σε χρόνο 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δεύτερα.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Το βίντεο ως υποστηρικτικό εργαλείο στη διδασκαλία και στη μάθηση

Επιμορφωτικά Σεμινάρια για τη χρήση του βίντεο στην τάξη

Επιμέλεια: Έλενα Κινδύνη

Μέσα από τις δράσεις και το blog  της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης έχουμε αναδείξει τη σημασία της χρήσης εκπαιδευτικού βίντεο στην τάξη, πρακτική η οποία υιοθετείται από ολοένα περισσότερους εκπαιδευτικούς.  Είναι όμως γεγονός ότι   η καινοτόμος αυτή προσέγγιση παρουσιάζει αρκετές προκλήσεις στην εφαρμογή της και  οι εκπαιδευτικοί  χρειάζονται υποστήριξη για την αποτύπωση των βέλτιστων πρακτικών και τη δημιουργία  του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού.

Την ανάγκη αυτή έρχονται να καλύψουν τα επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία διοργανώνονται από την  ATiT  http://www.atit.be . Απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες  σχεδιασμού του δικού τους εκπαιδευτικό υλικού, συνδυάζοντας θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε μικρές ομάδες με στόχο την παραγωγή του δικού τους εκπαιδευτικού βίντεο, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εναλλασσόμενες θεωρητικές συνεδρίες και επιμορφωτικές επισκέψεις. Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει η  παρουσίαση όλων των βίντεο σε ειδικά προσκεκλημένο κοινό.

Οι επιμορφωτικές επισκέψεις περιλαμβάνουν το Βελγικό Αρχείο Κινηματογράφου  CINEMATEK και άλλους οργανισμούς με ανάλογο έργο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν πρόσβαση σε οπτικοακουστικό εξοπλισμό και θα παραλάβουν εκπαιδευτικό υλικό και εργαλεία για τη δημιουργία των δικών τους βίντεο, καθώς και συμβουλές για την καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος οπτικοακουστικού υλικού.

Σημαντικές ημερομηνίες:

Σεμινάριο Ιουλίου: 4-9 Ιουλίου 2011 (προθεσμία υποβολής συμμετοχών 1η Ιουνίου 2011)

Σεμινάριο Οκτωβρίου: 24-29   Οκτωβρίου 2011 (προθεσμία υποβολής  αιτήσεων για χρηματοδότηση, τέλος Απριλίου 2011)

Τοποθεσία διεξαγωγής σεμιναρίων: Leuven Institute for Ireland in Europe, Leuven, Βέλγιο

Γλώσσα: αγγλικά

Βεβαίωση Συμμετοχής: Ναι

Κόστος Συμμετοχής:

Το πλήρες κόστος της συμμετοχής για το σεμινάριο, το οποίο θα διαρκέσει μια εβδομάδα, είναι  1.400€ και περιλαμβάνει τη διαμονή, πλήρη διατροφή, τα δίδακτρα, καθώς επίσης και οργανωμένες ξεναγήσεις σε οργανισμούς οι οποίοι έχουν σχέση  με τον κινηματογράφο και την εκπαίδευση. Χρηματοδότηση για την πλήρη κάλυψη του κόστους, συμπεριλαμβανομένων  της διαμονής και των αεροπορικών εισιτηρίων διατίθεται από τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Comenius/Grundtvig και περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο http://www.atit.be/video-course/funding.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων περιορίζεται στους 20, με προτεραιότητα στους υποψήφιους οι οποίοι θα λάβουν επίσημη χρηματοδότηση. Οι υποψήφιοι οι οποίοι δεν χρηματοδοτούνται επισήμως θα γίνονται δεκτοί κατά σειρά προτεραιότητας

Αίτηση Συμμετοχής: http://www.atit.be/video-course/apply

Το επιμορφωτικό σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τα ετήσια βραβεία MEDEA, τα οποία έχουν ως στόχο να αναδεικνύουν την αριστεία στην χρήση των μέσων στην εκπαίδευση. Περισσότερες πληροφορίες για τα MEDEA, καθώς και υλικό με τα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών  media gallery επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα MEDEA http://www.medea-awards.com.

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Sally Reynolds & Nikki Cortoos στην ηλεκτρονική διεύθυνση: video-course@atit.be ή στο τηλέφωνο +32 16 284 040.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση