Αρχική » i-create » Οδύσσεια στο Διαδίκτυο

Ιστορικό

Οδύσσεια στο Διαδίκτυο

«Οδύσσεια στο Διαδίκτυο»

Καλές και ασφαλείς διαδικτυακές περιπλανήσεις με τη νέα σειρά  της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης

Πρόσφατα εορτάστηκε  για 8η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ελλάδα μαζί με  70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας με τη νέα της σειρά 5 επεισοδίων «Οδύσσεια στο Διαδίκτυο» συναντά τη Ψηφιακή Γενιά στις δικές της ψηφιακές κοινότητες και πλοηγείται μαζί της. Παρακολουθούμε την Ελένη και τον Οδυσσέα, μαθητές δημοτικού, να εξερευνούν τον κόσμο του διαδικτύου, άλλοτε για να προετοιμάσουν τις εργασίες τους, άλλοτε για να παίξουν  online παιχνίδια και να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους  στα chat rooms ή να επιχειρούν να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές.  Οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με ρατσιστικές συμπεριφορές ή πρόσωπα που εμφανίζονται με ψευδείς ταυτότητες, μαθαίνουν να φιλτράρουν  το  περιεχόμενο των δικτυακών τόπων που επισκέπτονται αλλά και να προστατεύουν την ιδιωτικότητά τους. Μέσα από την περιήγηση και το πειραματισμό τους αξιοποιούν τις συναρπαστικές δυνατότητες του Διαδικτύου για μάθηση, εξερεύνηση, δημιουργία, δικτύωση, συνεργασία και διασκέδαση, μαθαίνουν να συμμετέχουν ενεργά και δημιουργικά διαμορφώνοντας οι ίδιοι το Διαδίκτυο σε ασφαλέστερο περιβάλλον που αναδεικνύει τη δημοκρατική και την κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση συμμετέχει στην ψηφιακή εποχή, συνδέεται με τους νέους ανθρώπους και τις κοινότητές τους. Μετασχηματίζεται σε μια ανοιχτή  multimedia πλατφόρμα,  έχει το δικό της blog με 22.000 επισκέψεις ως σήμερα και είναι συνδεδεμένη με τους σημαντικότερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Θα τη βρείτε στο facebook,  στο twitter, στο LinkedIn στο flickr, στο YouTube, στο Vimeo και στο Scoopit. Πρόσφατα εγκαινίασε την πλατφόρμα  νεανικής δημιουργίας www.i-create.gr προσφέροντας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς το περιβάλλον και τα εργαλεία για να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν τα δικά τους πολυμεσικά έργα.

Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση έχει ενεργό ρόλο στο Νέο Σχολείο. Βλέπει τον μαθητή ως δημιουργό, ερευνητή, πολίτη του κόσμου και συμβάλλει στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής παιδείας δίνοντας τη δυνατότητα στην ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα να δημιουργήσει και να  την εμπλουτίσει με το δικό της περιεχόμενο τη «δική της Εκπαιδευτική Τηλεόραση».

Το 5ο επεισόδιο της σειράς “Οδύσσεια στο Διαδίκτυο” με τίτλο “Επιστροφή στην Ιθάκη” προβάλλεται το Σάββατο 2/4/2011 στις 8:30πμ από την ΕΤ1.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση