Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας – Έκθεση έργων κολάζ με θέμα τον αθλητισμό.

Το 7 Γυμνάσιο Πάτρας με το πολιτιστικό πρόγραμμα << Κολάζ, ντεκουπάζ, καλλιτεχνικές δημιουργίες με ανακυκλωμένα υλικά >> συμμετέχει στις  εκδηλώσεις του «Δικτύου Γυμνασίων Επιστήμες και Αθλητισμός με κέντρο το ΜΕΤ» στο πλαίσιο του Εορτασμού της Γαλλοφωνίας την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στις 11.00,  σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας.
Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ. Είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες.
Οι μαθητές του προγράμματος ετοίμασαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό κολάζ με θέμα τον αθλητισμό ξετυλίγοντας τη δημιουργική τους διάθεση και το ταλέντο τους. Στην προσπάθειά τους αυτή βοήθησαν και τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία με φαντασία και πολλές ιδέες.

Στην εκδήλωση παρουσιάσαμε επίσης μια προβολή με έργα ζωγραφικής και γλυπτικής Ελλήνων και ξένων δημιουργών καθώς και ένα δρώμενο που ανέδειξε την σχέση του αθλητισμού με τις επιστήμες σήμερα και κυρίως με το θέμα του doping. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η σύνδεση μέσω skype με τον κ. Jean Luc Ales, πρώην αθλητή Ελληνορωμαϊκής Πάλης, κατά την διάρκεια της οποίας τα παιδιά του έκαναν πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στα γαλλικά. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές της εκδήλωσης και στους συντονιστές του δικτύου που κατάφεραν να ενώσουν γύρω από το θέμα του αθλητισμού προγράμματα με διαφορετικές προσεγγίσεις με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση από το thebest.gr http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/185510
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
11.00-11.20  Χαιρετισμοί
και Μαρία Νικολοπούλου, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαϊας
«Παρουσίαση Δικτύου Σχολείων Επιστήμες και Αθλητισμός με κέντρο  το ΜΕΤ ΠΠ»
11.20-11.50 Σύνδεση με τον κ. Jean Luc Ales, πρώην αθλητή Ελληνορωμαϊκής Πάλης,
Ιδρυτή και  Υπεύθυνο του Μουσείου Αθλητισμού στο Cruas της Γαλλίας
Μαθητές από το 7ο , 9ο, 13ο και 16ο Γυμνάσιο Πατρών θα θέσουν
ερωτήσεις στα Γαλλικά
11.50-13.00 Τα σχολεία του Δικτύου «Επιστήμες και Αθλητισμός» παρουσιάζουν τη
δουλειά και τους στόχους του Πολιτιστικού Προγράμματος στο πλαίσιο
του οποίου συμμετέχουν στο Δίκτυο:
13ο Γυμνάσιο Πατρών «Αθλητισμός και Επιστήμες»
9ο Γυμνάσιο Πατρών«Ο γύρος της Ελλάδας με χορούς και τραγούδια»
7ο Γυμνάσιο Πατρών «Κολάζ-Ντεκουπάζ,καλλιτεχνική έκφραση με ανακυκλωμένα υλικά»
16ο Γυμνάσιο Πατρών «Επιστήμες και Αθλητισμός»
15ο Γυμνάσιο Πατρών «Βιο-κίνηση»
13.00-13.30 Σύνδεση με τον κ. Alain Martin, καθηγητή στο Τμήμα Επιστημών
Αθλητισμού, στο  Πανεπιστήμιο της  ΒουργουνδίαςDijon και την κα Μάρη
Παπαϊορδανίδου, Λέκτορα στο Τμήμα Επιστημών Αθλητισμού του
Πανεπιστημίου της  Μασσαλίας
Οι μαθητές του 15ο Γυμνασίου Πατρών θα θέσουν ερωτήσεις στα
Ελληνικά και τα Γαλλικά σχετικά με την βιοκίνηση που αποτελεί το θέμα
του προγράμματος που υλοποιούν.
Η Έκθεση «Επιστήμες και Αθλητισμός» θα παραμείνει στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ, έως τις 26 Απριλίου 2013. Η έκθεση παρουσιάζει παραδείγματα ερευνών που πραγματοποιούνται στη Γαλλία στον τομέα του αθλητισμού σε σχέση με μια σειρά επιστήμες. Έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Κέντρο Επιστημονικού, Τεχνικού και Βιομηχανικού Πολιτισμού με τη συνεργασία Ερευνητικών Εργαστηρίων της Γαλλίας και εμπλουτίζεται από το ΜΕΤ με υποστηριχτικό υλικό.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ.

Αντωνοπούλειο Ιδρυμα – Κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 7ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

Το 7ο Γυμνάσιο Πάτρας με το πολιτιστικό πρόγραμμα << Κολάζ, ντεκουπάζ, καλλιτεχνικές δημιουργίες με ανακυκλωμένα υλικά>> ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που μας έγινε από το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα Πάτρας με σκοπό να ενισχύσουμε τις ανάγκες του ιδρύματος. Τα παιδιά του προγράμματος χρησιμοποίησαν ανακυκλωμένα υλικά κάθε είδους και με φαντασία τα μετέτρεψαν  σε πολύχρωμους κουμπαράδες. Στην συνέχεια στο μάθημα των καλλιτεχνικών τα παιδιά όλων των τάξεων έκαναν και αυτά τους δικούς τους κουμπαράδες, με υλικά που έφεραν στην τάξη αλλά συνέχισαν την προσπάθειά τους και στο σπίτι συμπαρασύροντας με τον ενθουσιασμό τους και τους γονείς τους. Τα αποτελέσματα φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.  Θα υπάρχουν και επόμενες  αναρτήσεις  γιατί τα έργα των παιδιών ήταν πάρα πολλά και θεωρώ πως πρέπει να εμφανιστούν όλα ανεξάρτητα αν κάποια είναι ίσως λίγο καλύτερα από κάποια άλλα. Άλλωστε αυτό που μετράει είναι ότι έγιναν με αγάπη και για καλό σκοπό.

Λίγα λόγια για το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα από την ιστοσελίδα του όπου μπορείτε να δείτε όλους όσους συμμετέχουν  και τους κουμπαράδες τους. http://www.antonopouleio.gr/

To Αντωνοπούλειο Ίδρυμα και οι φίλοι του ιδρύματος ετοιμάζουν έκθεση με θέμα «Κουμπαράδες από ανακυκλώσιμα υλικά» και τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του ιδρύματος.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 16, 17 και 18 Μαίου στον Έσπερο (στο επάνω  μέρος της πλατείας Γεωργίου).

Το «ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ» είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε στη μνήμη του Παναγιώτη, του Αλέξη και του Γιάννη, τριών μελών της οικογένειας Αντωνοπούλου, που έφυγαν πολύ πρόωρα. Είναι εγκεκριμένο από το κράτος, βάσει Προεδρικού Διατάγματος, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Αρ. Φύλλου 1703/19-11-03) και αποτελεί  ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Η προοπτική μας είναι η λειτουργία ξενώνα διαμονής για 16 παιδιά, 1.200τ.μ. περίπου με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων. στο Χαϊκάλι Αχαΐας. Στις 4 Νοεμβρίου του 2007 τέθηκε ο θεμέλιος λίθος και άρχισαν άμεσα οι εργασίες ανέγερσης.

Από την έναρξη της λειτουργίας του το Σεπτέμβριο του 2002, το Αντωνοπούλειο Ίδρυμα λειτουργεί προσωρινό ξενώνα φιλοξενίας για 6-8 παιδιά σε ιδιόκτητο, κατάλληλα διαρρυθμισμένο διαμέρισμα της οδού Κανακάρη 169Α στην Πάτρα,  υπό τη φροντίδα εξειδικευμένου προσωπικού. Τα παιδιά προέρχονται από το οικοτροφείο της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ», αλλά μη έχοντας οικογενειακή στήριξη, επαφίενται αποκλειστικά στη φροντίδα του «ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟΥ» όταν δεν λειτουργεί το παραπάνω οικοτροφείο. Αυτό σημαίνει ότι από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα πρωί σε μόνιμη βάση, αλλά και όλες τις αργίες, εορτές, διακοπές Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και τις καλοκαιρινές διακοπές, τους παρέχεται πλήρης φροντίδα αλλά και ψυχαγωγία, και είναι ικανοποίησή μας να τα βλέπουμε ευτυχισμένα και χαρούμενα.

Σημειωτέον ότι το «ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΕΙΟ» δεν έχει καμία οικονομική επιχορήγηση, κρατική ή άλλης φύσεως.

Μπορείται να δείται τις φωτογραφίες σε μεγαλύτερο μέγεθος στο Blue Tempera.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη κάτω από το Πάρκο της Ειρήνης και πίσω από το Εκκρεμές του Φουκώ. Είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες.

Το 7 Γυμνάσιο Πάτρας με το πολιτιστικό πρόγραμμα << Κολάζ, ντεκουπάζ, καλλιτεχνικές δημιουργίες με ανακυκλωμένα υλικά >> συμμετέχει στις  εκδηλώσεις του «Δικτύου Γυμνασίων Επιστήμες και Αθλητισμός με κέντρο το ΜΕΤ» στο πλαίσιο του Εορτασμού της Γαλλοφωνίας την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013, στις 11.00,  σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας.

Οι μαθητές του προγράμματος ετοιμάζουν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό κολάζ με θέμα τον αθλητισμό ξετυλίγοντας τη δημιουργική τους διάθεση και το ταλέντο τους. Στην προσπάθειά τους αυτή βοηθούν και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μας, τα οποία αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία με φαντασία και πολλές ιδέες.

Κάποια από τα έργα τους παρουσιάζονται εδώ ενώ η τελική επιλογή θα γίνει λίγες  μέρες  πριν την παρουσίαση της έκθεσης και έτσι όλοι μπορούν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους για λίγες μέρες ακόμα. Οι φωτογραφίες φαίνονται σε μεγαλύτερο μέγεθος στο   Blue Tempera.

Β. & Μ. Θεοχαράκη – Εκπαιδευτικη επισκεψη

12 Φεβρουάριος 2013  Με ετικέτα , ,

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος << Κολλάζ, ντεκουπάζ, καλλιτεχνικές κατασκευές με ανακυκλωμένα υλικά >> θα πραγματοποιήσουμε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στην έκθεση «Still Life. Αριστουργήματα από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης: Παράδοση και Καινοτομία».Σας δίνω λίγες πληροφορίες για την έκθεση από τον ιστότοπο του Ιδρύματος Εκθέσεις. Θα υπάρχει και εκπαιδευτική ξενάγηση για παιδιά από τους υπεύθυνους του μουσείου.

<<Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης παρουσιάζει την έκθεση «Still Life. Αριστουργήματα από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης: Παράδοση και Καινοτομία».

Από την μεγάλη φλαμανδική σχολή, στον ιμπρεσιονισμό, τον μοντερνισμό και τη σύγχρονη τέχνη.

48 έργα με θέμα τη Νεκρή Φύση που προέρχονται αποκλειστικά από τις συλλογές του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης. Τα έργα, σημαντικών Ευρωπαίων και Αμερικανών ζωγράφων, διατρέχουν 5 αιώνες εικαστικής δημιουργίας, από τον 16ο έως και τον 21ο αιώνα. Η νεκρή φύση υπήρχε στην κλασική αρχαιότητα και εμφανίστηκε και πάλι ως ανεξάρτητο είδος στα τέλη του 16ου αιώνα. Λόγω των απεριόριστων δυνατοτήτων της και των επιλογών που επιτρέπει, η νεκρή φύση στη ζωγραφική προσφέρεται για καλλιτεχνικούς πειραματισμούς.

Η έκθεση περιλαμβάνει επιτραπέζια νεκρή φύση, νεκρές φύσεις vanitas, trompe l’oeil (οφθαλμαπάτη), έργα με θέμα τρόπαια και εκθέματα  κυνηγιού, πίνακες που εκδηλώνουν ανατολίτικες επιρροές και μινιμαλιστικές τάσεις.

Το ελληνικό κοινό θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσει 47 εξαιρετικά ζωγραφικά έργα και ένα video installation αντιπροσωπευτικά της Still Life από πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες.>>

Γειά σας…

9 Φεβρουάριος 2013
Σας καλωσορίζω στο blog μου και εύχομαι να έχουμε μαζί πολλές δημιουργiκές στιγμές!

Σχετικά με μένα

'Αντικατέστησε με, με μία μονάδα κειμένου στο Πάνελ 2 (μέσα από την διαχειριστική σελίδα 'Εμφάνιση → Μονάδες') και πες στον κόσμο κάτι για σένα!

Σύνδεσμοι
Διαχείριση
Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων