2ο Εκπαιδευτικό Σενάριο «Αναπαραγωγικό Σύστημα»

25 Μαρτίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία 2ο Εκπαιδευτικό Σενάριο
Δεν υπάρχουν σχόλια

Το 2ο εκπαιδευτικό σενάριο πραγματοποιήθηκε στο γνωστικό αντικείμενο «Ερευνώ και Ανακαλύπτω»  και συγκεκριμένα στη 13η Ενότητα με θέμα το αναπαραγωγικό σύστημα. Οι μαθητές με την παιδαγωγική αξιοποίηση ευρείας γκάμας των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (διαδίκτυο, εκπαιδευτικό λογισμικό, λογισμικό γενικής χρήσης, λογισμικό πολυμέσων), αλλά και συμβατικού υλικού (βιβλίο, τετράδιο εργασιών), κατανόησαν τη δομή και τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος του άνδρα και της γυναίκας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Prezi: Γνωρίζουμε την Ευρώπη

23 Μαρτίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Prezi
Δεν υπάρχουν σχόλια

Στα πλαίσια του 1ου Εκπαιδευτικού Σεναρίου δημιουργήθηκαν οι παρακάτω ηλεκτρονικές παρουσιάσεις με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού εργαλείου «Prezi». Η πρώτη παρουσίαση αναφέρεται στα γενικά χαρακτηριστικά της ηπείρου, τη θέση της στον κόσμο, τα σπουδαία αξιοθέατα των χωρών της και γενικά στα στοιχεία του πολιτισμού των λαών της. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ιστοεξερεύνηση με «Weebly»- «Ο θαυμαστός κόσμος του διαστήματος»

22 Μαρτίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Ιστοεξερευνήσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια

Το Ηλιακό μας σύστημα, είναι ένα από τα άπειρα Αστρικά συστήματα που υπάρχουν στο Σύμπαν. Αποτελείται από το μεγαλύτερο Αστέρα , τον Ήλιο, εννιά πλανήτες ανάμεσά τους και η Γη, αλλά και πολλά άλλα ουράνια σώματα, όπως τους Νάνους Πλανήτες, τους Αστεροειδείς και τους Κομήτες. Κάποτε πίστευαν ότι τα ηλιακά συστήματα ήταν σχετικά ασυνήθιστα στο Σύμπαν, όμως μετά από τις νέες ανακαλύψεις των αστρονόμων οι αντιλήψεις άλλαξαν. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Prezi: Η μαμά μας με μια λέξη

22 Μαρτίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Prezi
Δεν υπάρχουν σχόλια

Στην 11η ενότητα της Γλώσσας μας με τίτλο «Συγγενικές σχέσεις» αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ένα μάθημα στη μανούλα μας! Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε ένα χάρτη εννοιών με λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τη μητέρα μας! Διαβάστε όλο το άρθρο »

Mindomo: Ευρωπαϊκοί Πολιτισμοί

21 Μαρτίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Mindomo
Δεν υπάρχουν σχόλια

Στα πλαίσια του 1ου Εκπαιδευτικού σεναρίου δημιουργήσαμε ένα χάρτη εννοιών με το εκπαιδευτικό εργαλείο «Mindomo». Η ενότητα αναφέρεται στα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των λαών της Ευρώπης και ο χάρτης εννοιών συμπληρώθηκε με βάση τις απαντήσεις και τις εμπειρίες των μαθητών. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Σενάριο Ιστοεξερεύνησης με «Movie Maker»

20 Μαρτίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Movie Maker
Δεν υπάρχουν σχόλια

Τα παθήματα του άτακτου Αρίστου που έκανε το σύμπαν «άνω- κάτω» μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βιντεάκι που δημιουργήθηκε με το εκπαιδευτικό εργαλείο «Movie Maker». Η δραστηριότητα χρησιμοποιήθηκε για το στάδιο «Αποστολη» της ιστοεξερεύνησης http://littlemountain.weebly.com/για το μάθημα της Γεωγραφίας με τίτλο «Ο θαυμαστός κόσμος του διαστήματος». Διαβάστε όλο το άρθρο »

1ο Εκπαιδευτικό Σενάριο «Οι λαοί της Ευρώπης»

18 Μαρτίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία 1ο Εκπαιδευτικό Σενάριο, Blog τάξης, E-cards, Mindomo, Prezi
Δεν υπάρχουν σχόλια

Το πρώτο εκπαιδευτικό σενάριο πραγματοποιήθηκε στην τάξη μας στο μάθημα της Γεωγραφίας στην ενότητα «Η Ευρώπη». Βασικός σκοπός του σεναίου είναι μαθητές με την παιδαγωγική αξιοποίηση ευρείας γκάμας των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (διαδίκτυο, εκπαιδευτικό λογισμικό, λογισμικό γενικής χρήσης, λογισμικό πολυμέσων), αλλά και συμβατικού υλικού (βιβλία, χάρτες, υδρόγειος σφαίρα) να γνωρίσουν καλύτερα τη μεγάλη οικογένεια στην οποία ανήκει και η χώρα μας και λέγεται Ευρώπη, να εντοπίσουν τα κράτη της, να πληροφορηθούν για τα κυριότερα πολιτιστικά στοιχεία των κατοίκων της και για τα σπουδαία έργα τέχνης και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Δραστηριότητα στα Μαθηματικά με Revelation Natural Art

17 Μαρτίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Revelation Natural Art
Δεν υπάρχουν σχόλια

Στο 60ο κεφάλαιο των μαθηματικών με τίτλο «Ανακλάσεις» οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την έννοια της συμμετρίας. Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν συμμετρικά σχήματα και να τα κατασκευάζουν ως προς κάποιον άξονα συμμετρίας. Σε αυτό πολύ μας βοήθησε το εκπαιδευτικό εργαλείο «Revelation Νatural Art». Διαβάστε όλο το άρθρο »

Δραστηριότητα με E-cards

17 Μαρτίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία E-cards
Δεν υπάρχουν σχόλια

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του 1ου εκπαιδευτικού σεναρίου με τίτλο «Οι λαοί της Ευρώπης» για το μάθημα της Γεωγραφίας, δημιουργήσαμε ηλεκτρονικές καρτούλες και τις στείλαμε στους Ισπανούς φίλους μας!  Το πρόγραμμα «Comenius» που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά στο σχολείο μας, μας διασύνδεσε με ένα δημοτικό σχολείο της Σεβίλλης και με την εκπαιδευτικό κυρία Μαρία με τη βοήθεια της οποίας οργανώθηκε η δραστηριότητα αυτή.  Διαβάστε όλο το άρθρο »

Μαθηματικά Στ’: Αξιοποίηση λογισμικού Τεχνικής Στήριξης Σχολικού Δικτύου

8 Μαρτίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Αξιοποίηση Λογισμικού
Δεν υπάρχουν σχόλια

Στο διαδικτυακό τόπο http://ts.sch.gr/software αναρτώνται λογισμικά για τα μαθήματα του δημοτικού από την Τεχνική Στήριξη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Με αφορμή την 3η ενότητα των μαθηματικών που αναφέρεται στα ποσοστά, αξιοποιήθηκε το συγκεκριμένο λογισμικό σε μια συνδυαστική δραστηριότητα. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Γλώσσα «Ατυχήματα» με Movie Maker

8 Μαρτίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Movie Maker
Δεν υπάρχουν σχόλια

Ένα από τα εκπαιδευτικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διδασκαλία της 10ης ενότητας της γλώσσας με τίτλο «Ατυχήματα», είναι το πρόγραμμα επεξεργασίας και δημιουργίας βίντεο «Movie Maker». Διαβάστε όλο το άρθρο »

Η ζωή στις Εύκρατες Περιοχές με «Pearltrees»

26 Φεβρουαρίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Pearltrees
Δεν υπάρχουν σχόλια

Το «Pearltrees» είναι υπηρεσία μέσω της οποίας οι εκπαιδευικοί μπορούν να  επιλέγουν συνδέσμους ,να τους οργανώνουν και να τους παρουσιάζουν. Το χρησιμοποιήσαμε λοιπόν για την οργάνωση της 23ης ενότητας της Γεωγραφίας Στ’ με τίλο «Η ζωή στις Εύκρατες Περιοχές». Στην ενότητα αυτή γνωρίζουμε τις εύκρατες περιοχές της γης και τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων σε αυτές. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Οι αγαπημένες στιγμές των μαθητών με «Animoto»

24 Φεβρουαρίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Animoto
Δεν υπάρχουν σχόλια

Οι αγαπημένες στιγμές από τη σχολική ζωή των μαθητών ξετυλίγονται με ένα κλικ στην εικόνα! Το φωτογραφικό λεύκωμα  που παρουσιάζεται δημιουργήθηκε  με το  εκπαιδευτικό εργαλείο «Animoto». Το βιντεάκι έλαβε θέση και στο ιστολόγιο της τάξης μας http://www.littlemountain.eu/ Enjoy!

Το παραμυθάκι μας μετά μουσικής!

22 Φεβρουαρίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Blog τάξης, Movie Maker
Δεν υπάρχουν σχόλια

«Τι παράξενος που είσαι

λίγο ατσούμπαλος, χοντρούλης,

έχεις πλάκα, έχεις κέφι,

πώς και απ’ τα δικά μας μέρη;»

Θυμάστε το παραμυθάκι μας; Το επενδύσαμε με μουσικούλα, το κάναμε πιο διασκεδαστικό με τη βοήθεια του «Movie Maker» και σας το παρουσιάζουμε! Διαβάστε όλο το άρθρο »

«Η ζωή στα τροπικά δάση» με Μindomo

22 Φεβρουαρίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Mindomo
Δεν υπάρχουν σχόλια

Η τεχνική της εννοιολογικής χαρτογράφησης, αποτελεί ένα διαμεσολαβητικό, γνωστικό εργαλείο που ευνοεί την οικοδόμηση νέων γνώσεων, ενισχύει την αλληλεπίδραση και εμπλέκει τα άτομα σε νοητικές διεργασίες για ανάλυση και κριτική αντιμετώπιση του περιεχόμενου της διδασκαλίας, καθώς και στην οργάνωση και αναπαράσταση της γνώσης τους, λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον. (Jonassen, 2000). Διαβάστε όλο το άρθρο »

Blogάκι για τους μαθητές της τάξης μου

12 Φεβρουαρίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Blog τάξης
Δεν υπάρχουν σχόλια

Το ιστολόγιο www.littlemountain.eu έχει ως βασικό στόχο την ανάρτηση υλικού του μαθήματος μετά από κάθε διδασκαλία. Οι μαθητές μετά το μάθημα έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν και να γράφουν τις εντυπώσεις και τις προτάσεις τους για επέκταση του μαθήματος. Η ιστοσελίδα της τάξης μας δίνει την ευκαιρία ανάρτησης υλικού που δεν παρουσιάστηκε στην τάξη λόγω έλλειψης χρόνου. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Η ζωή στην έρημο με e-παρουσίαση «Prezi»

12 Φεβρουαρίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Prezi
Δεν υπάρχουν σχόλια

Το Prezi είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο δημιουργίας παρουσιάσεων που δεν περιλαμβάνει τυπικές διαφάνειες αλλά αποτελείται από μια τεράστια επιφάνεια εργασίας πάνω στην οποία τοποθετούμε το περιεχόμενο που θέλουμε να παρουσιάσουμε. Δίνει λοιπόν τη δυνατότητα δημιουργίας εντυπωσιακών και εναλλακτικών παρουσιάσεων με πολλές δυνατότητες και φυσικά πάντα με τη δυνατότητα για συνεργασία με τους μαθητές ή τους εκπαιδευόμενους. Διαβάστε όλο το άρθρο »

«ΖΩΑ»- Φυσική Στ’ με Kidspiration

12 Φεβρουαρίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Kidspiration
Δεν υπάρχουν σχόλια

To λογισμικό εννοιολογικής χαρτογράφησης «Kidspiration» ανήκει στα περιβάλλοντα ποιοτικής μοντελοποίησης τα οποία «αναπαριστούν γνώσεις που δεν είναι δυνατόν να εκφραστούν με μετρήσιμο τρόπο» (Κόμης & Ράπτης, 2002). Η εννοιολογική χαρτογράφηση στην παρούσα δραστηριότητα  αναπαριστά  τις σχέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις έννοιες που δομούν ένα συγκεκριμένο θέμα. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ψηφιακό Λεύκωμα με το εκπαιδευτικό εργαλείο «issuu»

12 Φεβρουαρίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Issuu
Δεν υπάρχουν σχόλια

Το μέλλον της εκπαίδευσης βρίσκεται στο διαδίκτυο. Εντούτοις ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες του διαδικτύου επικεντρώνονται σε αυτήν, βοηθώντας τους αρχάριους χρήστες ακόμα και τους μικρούς μαθητές να δημιουργήσουν εκπαιδευτικό υλικό. Το issuu είναι ένα εκπαιδευτικό εργαλείο δημιουργίας ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book) που δίνει τη δυνατότητα δημοσίευσης και διαμοιράσματος χρήσιμων πληροφοριών.  Στην παρούσα δραστηριότητα παρουσίαζεται ένα ψηφιακό λεύκωμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό αλλά και πληροφορίες για την Ευρώπη που έρχονται να εμπλουτίσουν το σχολικό εγχειρίδιο. Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ψηφιακό αστείο παραμυθάκι με Storybird!

12 Φεβρουαρίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Storybird
Δεν υπάρχουν σχόλια

Σας παρουσιάζουμε ένα ψηφιακό αστείο παραμύθι για το μάθημα της φυσικής στα πλαισια της 5ης ενότητας με τίτλο «Ζώα»! Το παραμύθι δημιουργήθηκε με το εκπαιδευτικό εργαλείο δημιουργίας καλλιτεχνικών ιστοριών «Storybird» με το οποίο καλλιεργείται η γραπτή έκφραση των παιιδών καθώς χρησιμοποιούν έτοιμες εικόνες και συνθέτουν μια ιστορία. Το εκπαιδευτικο αυτό εργαλείο εμπνέει ακόμα και τους πιο απρόθυμους συγγραφείς καθώς τους παρέχει έτοιμη εικονογράφηση για να φτιάξουν τις ιστορίες τους! Διαβάστε όλο το άρθρο »

Ιστοεξερεύνηση στην Ιστορία Στ’ «Η Φιλική Εταιρία»

12 Φεβρουαρίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Ιστοεξερευνήσεις
Δεν υπάρχουν σχόλια

Η ιστοεξερεύνηση είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα, που εντάσσεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα, κατά την οποία «οι περισσότερες ή και όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για την επίλυση ενός προβλήματος ή για τη σύνθεση μιας γνωστικής ενότητας, προέρχονται από το διαδίκτυο…» (Ορισμός του Bernie Dodge εισηγητή του όρου WebQuest) Διαβάστε όλο το άρθρο »

Prezi: Η ζωή στις πολικές περιοχές

10 Φεβρουαρίου 2012 από despinarmenaki
Κατηγορία Blog τάξης, Prezi
Δεν υπάρχουν σχόλια

Βορειότερα από το Βόρειο Πολικό Κύκλο και νοτιότερα από το Νότιο Πολικό Κύκλο εκτείνονται οι πολικές περιοχές της Γης.  Είναι περιοχές σκεπασμένες από πάγους, αφού οι ακτίνες του Ήλιου πέφτουν πάντα τελείως πλάγια πάνω σε αυτές και η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Διαβάστε όλο το άρθρο »


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων