Δράσεις για την σχολική χρονιά 2017_2018
Μοσχαράκι γιουβέτσι
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χωρίς κόκαλο, σε μερίδες
- 500γρ. κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 400γρ. ντοματάκια κονκασέ ή χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
- ½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 1½ φλιτζάνι (περίπου) κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σοτάρετε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε την ντομάτα, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει βράση, ρίχνετε και δύο φλιτζάνια νερό. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα περίπου, μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Βγάζετε το κρέας σε πιατέλα με τρυπητή κουτάλα. Μετράτε το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτετε αρκετό νερό ώστε να γίνει 1½ λίτρο ο ζωμός.
Αφήνετε το ζωμό να βράσει και προσθέτετε το κριθαράκι. Βράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να αρχίζει να μαλακώνει, προσθέτοντας λίγο επιπλέον νερό αν χρειαστεί. Πρέπει να μείνει με αρκετό ζωμό στο τέλος. Αφαιρείτε την κανέλα από την κατσαρόλα και αδειάζετε το κριθαράκι σε ταψί (προτιμότερο σε πήλινο ταβά).
Τοποθετείτε το κρέας μέσα στο κριθαράκι χωρίς να το σκεπάσετε και ψήνετε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω. Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με το τριμμένο τυρί μόλις το βγάλετε από το φούρνο και σερβίρετε.
Πατρινό Καραναβάλι
Παρασκευή 16.2.2018
Νυχτερινή Παρέλαση Αρμάτων
Σάββατο 17.2.2018
Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση
Κυριακή 18.2.2018
Μεγάλη Παρέλαση Πατρινού Καρναβαλιού
Τελετή Λήξης
Καθαρή Δευτέρα 19.2.2018
Απονομή Βραβείων
ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ
Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής με θέμα την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών
Η Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. είναι ο κύριος φορέας ανακύκλωσης λαμπτήρων στην Ελλάδα. Στο Σύστημα είναι εγγεγραμμένες οι μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής Διαβάστε όλο το άρθρο »
Hello world!
Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το “Ιστολογείν”!
Συμβουλευτείτε τα αρχεία βοήθειας για την διαχείριση του ιστολογίου σας.
This is an example of a WordPress page, you could edit this to put information about yourself or your site so readers know where you are coming from. You can create as many pages like this one or sub-pages as you like and manage all of your content inside of WordPress.