ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΙΟΛΙΚΗ ΓΗ. Κυριακόπουλος Χρήστος . 11ο ΔΣ ΚΟΖΑΝΗΣ 22.11.15)

Πρώτη ομάδα (κριτικοί -λογοτέχνες)

Εισέλθετε στον ιστότοπο της Εστίας http://www.hestia.gr, κλικάρετε επάνω στο 125 χρόνια…, πατήστε στο πινακίδιο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και γράψτε τον τίτλο του βιβλίου, απόσπασμα του οποίου μόλις διαβάστηκε και πατήστε έντερ. Τι παριστάνει η εικόνα του εξωφύλλου; Ποια η γνώμη σας για το συνοδευτικό του κείμενο;

 

Δεύτερη ομάδα (βιογράφοι)

Εισέλθετε στον ιστότοπο της Βικιπαιδείας http://el.wikipedia.org κι αναζητήστε τον Ηλία Βενέζη. Καταγράψτε περιληπτικά το βιογραφικό του.

 

Τρίτη ομάδα (γεωγράφοι)

Εισέρχονται στον ιστότοπο της Βικιπαιδείας http://el.wikipedia.org κι αναζητήστε την Αιολική Γη (η περιοχή αυτή ονομάζεται κάπως αλλιώς). Με τη βοήθεια του παρατιθέμενου χάρτη διαπιστώστε σε ποιο σημείο της Μικράς Ασίας βρίσκεται.

Έπειτα ανοίξτε το Γκουγκλ Ερθ, πλησιάστε την περιοχή της Αιολίδας κι εντοπίστε την παραλιακή πόλη Αϊβαλί. Προσθέστε μία σήμανση στο Αϊβαλί. Μετά πράξετε το ίδιο για την Κοζάνη. Μετρήστε την απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων με το χάρακα και παρατηρήστε το διαχωριστικό Αιγαίο.

 

Τέταρτη ομάδα (γενεαλόγοι -ιστορικοί)

Εισέλθετε στον ιστότοπο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού http://www.ime.gr, στο σύνδεσμο Μικρά Ασία > κι έπειτα στις Γενεαλογίες. Διαβάστε το κείμενο και συζητήστε για τη δική σας Γενεαλογία.

 

Πέμπτη ομάδα (φωτογράφοι)

Σε μία μηχανή αναζήτησης, π.χ. το http://www.google.gr εντοπίστε Φωτογραφίες Προσφύγων (παλαιότερων και σύγχρονων). Επιλέξτε ορισμένες και σώστε τες σε ένα φάκελο. Ποιες οι εντυπώσεις σας; Από ποια μέρη της γης προέρχονται αυτοί;

 

Έκτη ομάδα (μουσικοί)

Εισέλθετε στο http://www.youtube.com, βρέστε κι ακούστε το αισθαντικό άσμα Χίλια μύρια κύματα μακριά απ΄ τ΄ Αϊβαλί. Σημειώστε στίχους ή λέξεις που σας εντυπωσιάζουν.

 

Έβδομη ομάδα (κινηματογραφιστές)

Εισέλθετε στο http://www.youtube.com, και ανοίξτε το βίντεο «Αλησμόνητες πατρίδες – Η Μικρασιατική Καταστροφή». Ποιο λιμάνι παριστάνεται; Αναγνωρίζετε πρόσωπα κι ομάδες ανθρώπων; Τι σας εντυπωσίασε;

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.