ΓΙΑΤΙ ΤΑ “ΒΑΛΑΜΕ” ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ-THAT’S WHY WE ARE AGAINST PLASTIC BAGS

Η πλαστική σακούλα συνδέεται άμεσα με την κλιματική αλλαγή, λόγω της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα κατά τη λειτουργία των εργοστασίων για την παραγωγή τους.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Πάνω από 100 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού βρίσκονται σκορπισμένοι στα 361 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιας έκτασης της Γης και αποτελούν το 90% της θαλάσσιας ρύπανσης. Κάθε χρόνο, ένα εκατομμύριο θαλασσοπούλια και πάνω από 100 χιλιάδες θαλάσσια θηλαστικά, πεθαίνουν από τις πλαστικές σακούλες στους ωκεανούς. Αναφορές έχουν δείξει πως 44% των θαλάσσιων πουλιών, 22% των κητών, όλα τα είδη της θαλάσσιας χελώνας και μια αυξανόμενη λίστα από είδη ψαριών έχουν βρεθεί με πλαστικό μέσα ή γύρω από το σώμα τους τα τελευταία χρόνια. Η λίστα με τα επηρεαζόμενα είδη και περιοχές είναι μεγάλη και θα συνεχίσει να μεγαλώνει αν δεν αναλάβουμε άμεσα δράση.

Η Δ2 τάξη, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, δημιούργησε τις εργασίες που μπορείτε να δείτε στο βιντεάκι.

Με την εργασία τους αυτή τα παιδιά του Δ2 καλούν όλους τους μαθητές και τους δασκάλους του σχολείου μας, καθώς και τους γονείς, για περιορισμό της χρήσης της πλαστικής σακούλας.
Το 3ο Δημοτικό Σχολείο γυρίζει σελίδα!
Λέμε αντίο στην πλαστική σακούλα!