Η Βρετανία αλλάζει γνώμη για το Brexit;

Ιουν 201719

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

Ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούν πλέον οι Βρετανοί σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Mail on Sunday.

Το 53% των ερωτηθέντων στη σφυγμομέτρηση της Survation θα προτιμούσαν να ζητηθεί η γνώμη του βρετανικού λαού για τους όρους της τελικής συμφωνίας για το Brexit, ενώ το 47% αντιτίθεται σε μια τέτοια προοπτική (από 54% τον περασμένο Απρίλιο).Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυξάνεται συνεχώς η αντίθεση της βρετανικής κοινής γνώμης σ’ ένα σκληρό Brexit καθώς μόνον το 35% συμφωνεί με την άποψη της Τερέζα Μέι ότι είναι καλύτερο να μην υπάρξει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες, παρά μια κακή συμφωνία.

Σε ποσοστό 69% οι Βρετανοί είναι αντίθετοι με την έξοδο της χώρας τους απ’ την τελωνειακή ένωση -ένα απ’ τα ζητήματα αποφασιστικής σημασίας στις διαπραγματεύσεις.

Η δημοσκόπηση έρχεται στο φως ενώ εντείνεται η φημολογία για εντάσεις μέσα στο υπουργικό συμβούλιο για το Brexit. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ θα ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση πιέζοντας έτσι τη Μέι να μαλακώσει τη στάση της.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε παρουσιάσει τον Ιανουάριο το όραμά της για ένα σκληρό Brexit λέγοντας ότι θέλει να μπορεί η Βρετανία να κλείνει τις δικές της εμπορικές συμφωνίες.

Στο μεταξύ μια άλλη σφυγμομέτρηση της YouGov αναφέρει ότι οι οπαδοί των Εργατικών σε ποσοστό 64% υποστηρίζουν τη μαλακότερη δυνατή προσέγγιση στο Brexit, καθώς δίνουν προτεραιότητα στο εμπόριο χωρίς περιορισμούς έναντι της σκληρότερης μεταναστευτικής πολιτικής, έναντι 19% που τάσσονται υπέρ αυστηρότερων ελέγχων στη μετανάστευση.

Από την άλλη πλευρά το 60% των οπαδών των Τόρηδων βάζουν πρώτο τον περιορισμό της μετανάστευσης έναντι 27% που προτιμούν εμπόριο χωρίς περιορισμούς.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων των Εργατικών θέλουν μια χώρα ανοικτή που κοιτάζει μπροστά, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει παραμονή στην Κοινή Αγορά στα πρότυπα της Νορβηγίας και της Ελβετίας», δήλωσε ο Γκάρνεκ Μπέινς της δεξαμενής σκέψης “Global Future”. Και συμπλήρωσε:

«Εάν η πολιτική ηγεσία επιμείνει ή διευκολύνει μια ακραία μορφή Brexit που δίνει προτεραιότητα στους ελέγχους στη μετανάστευση με έξοδο της Βρετανίας απ’ την Κοινή Αγορά και την τελωνειακή ένωση κινδυνεύει να βρεθεί στη λάθος πλευρά του εκλογικού σώματος.»

 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

_20170508_143753

_20170508_143753

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Όνομα: Χρήστος Επώνυμο: Καλογεράς Πατρώνυμο: Νικόλαος Ημερ. γέννησης: 9 Φεβρουαρίου 1968 Οικογ. Κατάστ.: Έγγαμος με δύο παιδιά Β. ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ Τίτλοι Σπουδών: 1. Μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master) στο πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (9/2015) 2. Τίτλος Διδασκαλείου Εκπαίδευσης Εκπ. Ίδρυμα: Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης Ημερ. Λήψης: 03/07/2006 3. Δεύτερο Πτυχίο Πανεπιστημίου Τίτλος: Πτυχίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Εκπ. Ίδρυμα: Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ημερ. Λήψης: 17/07/2004 4.. Εξειδίκευση στις Νέες Τεχνολογίες (Η/Υ), Επιπέδου 1 Πρόγραμμα «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χρήση και αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορίας και των επικοινωνιών στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία». «Β΄ Επιπέδου» Αθήνα, Ημερ. Λήψης: 16/11/ 2008 Εκπ. Ίδρυμα: Υπ.Ε.Π.Θ. 5. Πρώτη Ξένη Γλώσσα Επιπέδου Β2 Αγγλικά, Τίτλος: Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας (επιπέδου Β2). Εκπ. Ίδρυμα: Υπ.Ε.Π.Θ. Ημερ. Λήψης: 14/02/2006 6.. Τίτλος: Παιδαγωγική Ακαδημία Εκπ. Ίδρυμα: Ράλλειος Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά Ημερ. Λήψης: 01/12/1987. 7. Τίτλος: Εξομοίωση (Π.Δ. 130/90) Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εκπ. Ίδρυμα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ημερ. Λήψης: 20/07/2004. 8.. Πιστοποίηση Δεξιοτήτων και Γνώσεων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Επιπέδου 2). 9. Κάτοχος της εκπαιδευτικής ειδικότητας Π.Ε.13 Νομικών και Πολιτικών Επιστημών. 10..Εκπαιδευτής Ενηλίκων σε Δημόσια Ι.Ε.Κ.

Πρόσφατα σχόλια

  RSS esos

  • Με 306 σχόλια ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο και Λύκειο 17 Νοεμβρίου 2017
   Συνολικά 306 σχόλια κατατέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση που έθεσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η δημόσια διαβούλευση που ξεκίνησε πριν μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε χθες 16 Νοεμβρίου. Την “πρωτιά” σε σχόλια , με 29 στον αριθμό, κατέχει  το “Άρθρο 31 – Παιδαγωγικά μέτρα και ενέργειες παιδαγωγικού […]
  • Μετατίθεται για τη Δευτέρα ο εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου στα σχολεία 17 Νοεμβρίου 2017
   Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λόγω των καιρικών συνθηκών δεν λειτούργησαν σήμερα, 17 Νοεμβρίου 2017, δύνανται να διαθέσουν 2 διδακτικές ώρες τη Δεύτερα 20 Νοεμβρίου 2017 προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 44ηεπέτειο του Πολυτεχνείου. Την απόφαση αυτή έλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.    
  • Υπουργός: Μεταρρυθμιστικό σχέδιο τριετίας για το Πανεπιστήμιο, το σχολείο, την επαγγελματική Εκπαίδευση 17 Νοεμβρίου 2017
   Με  αδιαπραγμάτευτη αρχή -κόντρα σε νεοφιλελεύθερες κραυγές, δογματισμούς και επιδιώξεις άλλες- ξεδιπλώνουμε ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο τριετίας για το Πανεπιστήμιο, το σχολείο, την επαγγελματική Εκπαίδευση, χωρίς να φοβόμαστε, τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σήμερα στη Βουλή στην εκδήλωση  για την επέτειο του Πολυτεχνείου: την ακαδημαϊκή ελευθερία -αίτημα και τότε της γενιάς του Πολυτεχνείου την συμμετοχή […]
  • Επαναπροσλήθηκαν οι τρεις εκπαιδευτικοί μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων 17 Νοεμβρίου 2017
   Απόφαση με την οποία επαναπροσλαμβάνονται οι τρεις αναπληρωτές εκπαιδευτικοί , οι οποίοι είχαν προσκομίσει πιστοποιητικά ΚΕΠΑ  στην υπηρεσία εκτός προθεσμιών, μετά τη   «θύελλα» αντιδράσεων. Ειδικότερα όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας «για τις τρεις εκπαιδευτικούς, το υπουργείο αποφάσισε να ανταποκριθεί με ευαισθησία στο αίτημά τους και να δεχτεί κατ’ εξαίρεση τα πιστοποιητικά ΚΕΠΑ, τα […]
  • Πως κατανέμονται 25 εκ ευρώ για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων 17 Νοεμβρίου 2017
   Την κατανομή ποσού 25.000.000,00 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2017, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους, προβλέπει αποφαση του υπουργείου Εσωτερικών. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ


  Top
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων