Ο κήπος του καλού

Ιστοσελίδα σχολικών δραστηριοτήτων

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΟΚΑΜΠΟΥ

Νοέ 201427

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΟΚΑΜΠΟΥ

ΣΚΟΠΟΣ: Ο μαθητικός συνεταιρισμός έχει ως σκοπό να πραγματοποιεί δραστηριότητες για να συγκεντρώνει χρήματα. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονται θα χρησιμοποιούνται για τις μορφωτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες των μελών του αλλά και για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οι δραστηριότητες θα είναι τέτοιες που να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μελών του.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ: Δραστηριότητες του συνεταιρισμού μπορεί να είναι: Ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων, φροντίδα του σχολικού κήπου και πώληση της παραγωγής του, κατασκευή κοσμημάτων και διακοσμητικών αντικειμένων, δημιουργία ιστοσελίδας και ανάρτηση των δράσεων του συνεταιρισμού καθώς και εργασιών και κειμένων των μαθητών, έκδοση μαθητικής εφημερίδας. Άλλες δραστηριότητες μπορεί να αποφασιστούν από τη Γενική Συνέλευση των μελών.

ΜΕΛΗ: Όλοι οι μαθητές της Στ΄ τάξης. Συνεργαζόμενα μέλη είναι όλοι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μικρόκαμπου. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μπορεί να ανακηρυχθούν επίτιμα μέλη άτομα που θα συμβάλλουν στη λειτουργία του συνεταιρισμού.

ΟΡΓΑΝΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ:  Ο συνεταιρισμός διοικείται από τα μέλη του τα οποία συνεδριάζουν σε Γενική Συνέλευση δύο φορές το μήνα. Έκτακτες  ΓΣ θα γίνονται με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου ή εφόσον το ζητήσουν τα μισά μέλη του συνεταιρισμού.

Όλες οι αποφάσεις παίρνονται ομόφωνα.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ:  Για την καλύτερη οργάνωση των δραστηριοτήτων του συνεταιρισμού εκλέγεται Διοικητικό Συμβούλιο. Το ΔΣ έχει τρία μέλη (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Γραμματέας-Ταμίας). Η εκλογή γίνεται με μυστική ψηφοφορία από τα μέλη του συνεταιρισμού. Το ΔΣ υλοποιεί τις αποφάσεις της ΓΣ.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ:  Η ΓΣ μπορεί να αποφασίσει οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στο καταστατικό του συνεταιρισμού.

από κάτω από: Ο μαθητικός συνεταιρισμός μας| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΜΙΚΡΟΚΑΜΠΟΥ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων