Ο κήπος του καλού

Ιστοσελίδα σχολικών δραστηριοτήτων

“Οι ηλίθιοι”…. θέατρο ή πραγματικότητα;

Μαρ 201511

Φέτος ετοιμάζουμε μια θεατρική παράσταση που λέγεται «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» του Νηλ Σάιμον. Κάνουμε πολλές πρόβες και προσπαθούμε να το παρουσιάσουμε χωρίς καμιά διακοπή και σωστά. Αρχίσαμε τις πρόβες στις αρχές του Νοεμβρίου και μας μένουν άλλοι τρεις μήνες για να το παρουσιάσουμε. Στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές της έκτης και τέσσερις μαθητές του γυμνασίου, περσινοί συμμαθητές μας. Οι πρόβες γίνονται τα απογεύματα κυρίως, μα όταν έχουμε χρόνο και το πρωί μετά το μάθημα. Μερικές φορές οι πρόβες διαρκούν πολύ και τότε ένα διάλειμμα για να τσιμπήσουμε κάτι είναι απαραίτητο.

002

Ήδη έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για τη δημιουργία των σκηνικών. Συμμετέχουν όλοι όσοι τους αρέσει να ανακατεύουν χρώματα και να δημιουργούν με αυτά.

052003

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Ο δάσκαλος Λέον Στεφανόβιτς Τολτσίνσκυ μετακομίζει σε ένα χωριό όπου όλοι οι κάτοικοι είναι ηλίθιοι, το Κουλιέντσικοφ, για να κάνει μάθημα στην πιο ηλίθια του χωριού, τη Σοφία Ζουμπρίσκυ, που είναι η κόρη του «επιστήμονα» του χωριού του Γιατρού Ζουμπρίσκυ. Ο Λέων δεν ξέρει ότι είναι όλοι ηλίθιοι στο χωριό. Όμως το μαθαίνει από το βοσκό Τάδε Τάδε Σνέντσκι, που τον συναντάει καθώς πηγαίνει για να κάνει μάθημα στην Σοφία.Χαιρετιούνται γνωρίζονται και ο Σνέντσκι του λέει ότι στο παρελθόν είχαν έρθει κι άλλοι πολλοί δάσκαλοι αλλά δεν έμειναν στο χωριό για να μην γίνουν κι αυτοί ηλίθιοι. Ο δάσκαλος μαθαίνει ότι στο χωριό έχει πέσει μια κατάρα που τους κάνει όλους ηλίθιους. Την κατάρα αυτή θα προσπαθήσει να τη σπάσει με όπλα την αγάπη και την εκπαίδευση. Πρέπει όμως να βρει την αληθινή της αιτία, που δεν είναι αυτή που νομίζουν όλοι. Θα τα καταφέρει άραγε; Μα πρέπει να έρθετε στην παράστασή μας για να το μάθετε.

από τον Ηλία

από κάτω από: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη, Πάμε θέατρο, παίζουμε θέατρο| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Οι ηλίθιοι”…. θέατρο ή πραγματικότητα;    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων