Διημερίδα του Ομίλου Κινηματογράφου “Δημόσια Εκπαίδευση και Κινηματογραφική Παιδεία”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αθηνών διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Δημόσια Εκπαίδευση και Κινηματογραφική Παιδεία. Όμιλοι Κινηματογράφου στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία», το Σάββατο 5 Απριλίου και την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στον χώρο του σχολείου.

Η διημερίδα εστιάζει στην ανάγκη υποστήριξης της κινηματογραφικής παιδείας στη δημόσια εκπαίδευση, στην ανάδειξη των θετικών σημείων στη λειτουργία των πρόσφατα θεσμοθετημένων Ομίλων Κινηματογράφου στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία καθώς και στα προβλήματα που αυτοί αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, οι εισηγήσεις αναφέρονται: στην αναγκαιότητα για κινηματογραφική παιδεία στο σημερινό σχολείο, στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο και στην αναγκαία τροποποίησή του, στην εμπειρία των Προγραμμάτων για τον Κινηματογράφο που έχουν λειτουργήσει στα σχολεία, στις υπάρχουσες πηγές παροχής κινηματογραφικής παιδείας και στην ένταξή τους στο σχολείο, στους Ομίλους Κινηματογράφου στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, ένα χρόνο μετά τη θεσμοθέτησή τους, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στην υπέρβασή τους.

Στο πρόγραμμα της διημερίδας, μετά τις εισηγήσεις, περιλαμβάνεται η προβολή ταινιών που έχουν παραχθεί στα σχολεία, στο πλαίσιο της λειτουργίας των Προγραμμάτων ή των Ομίλων Κινηματογράφου.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή της Διημερίδας

 

αφισα_διημερίδα



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *