1η συνάντηση Ομίλου Κινηματογράφου 2019-20

Κάτω από: 2019-20,ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ,ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ,ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ | ΚΟΠΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Πέμπτη, 3 Οκτώβριος 2019 4:56 μμ |

Ενημερώνουμε παλιά και νέα μέλη του Ομίλου Κινηματογράφου ότι η πρώτη συνάντηση για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 14.10 στην αίθουσα του Ομίλου (αίθουσα Ιστορίας, 1ος όροφος).

Καλή κινηματογραφική χρονιά,

ΒΚ, ΔΚ

Οι εκδόσεις του Ομίλου μας: «Για τον κινηματογράφο» Τεύχος 8ο

Παρακάτω θα βρείτε το 8ο τεύχος της ετήσιας έκδοσης του Ομίλου μας για το σχολικό έτος 2018-19:Λήψη αρχείου

Γ’ Βραβείο για την ταινία του Ομίλου «Εγώ, ο άλλος» στον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό του «Πάμε Σινεμά»

Ανακοινώνεται ότι η ταινία του Ομίλου Κινηματογράφου με τίτλο «Εγώ, ο άλλος» σε σκηνοθεσία Δήμητρας Ροδιά απέσπασε το Γ’ Βραβείο στον 11ο Μαθητικό Διαγωνισμό του «Πάμε Σινεμά». Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου στον κινηματογράφο Στούντιο με παρουσιαστή τον Φίλιππο Σοφιανό. Στο πλαίσιο της βράβευσης, η ταινία μας προβλήθηκε ολόκληρη και χειροκροτήθηκε θερμά από τους παρευρισκόμενους.

Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στην παραγωγή!

Οι υπεύθυνοι του Ομίλου

Πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ Λάρισας για την Άτροπο!

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερώνουμε σχετικά με τη βράβευση της περυσινής παραγωγής του Ομίλου Κινηματογράφου με τίτλο «Άτροπος» (σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπαλαμώτη)! Η ταινία απέσπασε το πρώτο βραβείο του μαθητικού διαγωνισμού του 11ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της!

«Κινηματογραφική γλώσσα και αφήγηση» με τον Κωνσταντίνο Ζηργάνο-Καζολέα, στις 6 Φεβρουαρίου 2019

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, καλεσμένος του Ομίλου Κινηματογράφου θα είναι ο Κωνσταντίνος Ζηργάνος Καζολέας. Ο Κωνσταντίνος είναι φωτογράφος, κινηματογραφιστής και φυσικά απόφοιτος του σχολείου μας και παλιό μέλος του Ομίλου.

Μαζί του θα μελετήσουμε μέσα από παραδείγματα από την ιστορία του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών τεχνών τον τρόπο με το οποίο δομείται μία ταινία με στόχο την αφήγηση ιστοριών.

 

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Κωνσταντίνος Ζηργάνος Καζολέας γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1998. Σπουδάζει στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας με εισηγητές τους Γιώργο Πρίνο, Γιώργο Καραηλία, Δημήτρη Κοιλαλούς, Γιώργο Μουτάφη.

Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Έχει συνεργαστεί με ελληνικά και διεθνή μέσα όπως το Vice Greece και το News Deeply. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στην Καθημερινή, την Εφημερίδα των Συντακτών, το Olivatessen , το MBike και το Αθηνόραμα. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Μουσείο Μπενάκη, τη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη και τη ΜΚΟ Solidarity Now. Από το 2017 συμμετέχει σε παραγωγές του Vice Greece, ως εικονολήπτης.

Επόμενη Σελίδα: »