Τα αδέσποτα σκυλάκια της Σαλαμίνας

Κλικ εδώ!

Τα σκυλάκια που εικονίζονται έχουν την τύχη να απολαμβάνουν την φροντίδα αρκετών ανθρώπων αφού έχουν  “υιοθετηθεί” από μια ολόκληρη γειτονιά που όλοι  τα αγαπούν και  τα φροντίζουν.

Καφ , ο ακροβάτης που όλοι αγαπούν.

 

 

 

Φλούφλης , ο γεράκος της παρέας

 

 

 

 

 

 

Μπουμπού: Τρελή , αδέσποτη και φυσικά … στειρωμένη.

 

 

 

 

 

 

Μαυρούλης: Μια σοβαρή περιπέτεια υγείας , αλλά θα τα καταφέρω!

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Στη Σαλαμίνα καθημερινά συναντάμε δεκάδες αδέσποτα σκυλιά να περιφέρονται πεινασμένα , διψασμένα και χωρίς καμία φροντίδα . Τα περισσότερα από αυτά είναι κακοποιημένα και σε άθλια κατάσταση, μια που η ζωή των αδέσποτων εγκυμονεί καθημερινούς κινδύνους. Τι να πρωτοαναφέρουμε: τους απρόσεχτους οδηγούς, το κρύο , τις ασθένειες, την αδικαιολόγητη σκληρότητα κάποιων συμπολιτών μας απέναντί τους…
Πολλοί άνθρωποι τα παίρνουν και στην πρώτη δυσκολία τα παρατάνε στους δρόμους, με την απορία και τη θλίψη ζωγραφισμένες στις χαριτωμένες μουσούδες τους . Πού αλήθεια έφταιξαν ; Το γνωστό αυτό φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις , ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση αφού πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοικιδίων τους για τροφή και περίθαλψη επιλέγουν αυτό το δρόμο .
Τι πιθανότητες έχει όμως ένα αδέσποτο ζωάκι να επιβιώσει; Οι έρευνες μας λένε ελάχιστες. Στην πραγματικότητα η επιλογή να καταστήσεις ένα ζώο αδέσποτο ισοδυναμεί με την καταδίκη του σε αργό και συχνά βασανιστικό θάνατο. Μια τέτοια εξέλιξη άλλωστε δε δημιουργεί προβλήματα μόνο στο συγκεκριμένο ζώο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ιδίως όταν πρόκειται για μη στειρωμένα ζώα.
Είμαστε ακόμη παιδιά και γι’ αυτό άλλωστε γνωρίζουμε πολύ καλά από παιχνίδια ! Τόσο καλά ώστε να είμαστε σε θέση να καταλάβουμε πως ένα ζωάκι δεν είναι παιχνίδι και πως η υιοθεσία ενός ζώου είναι σοβαρή υπόθεση και αποτελεί δέσμευση ζωής.
“ Ποια ζώα ; Εδώ υποφέρουν οι άνθρωποι! ” Αυτή είναι συνήθως μια εύκολη δικαιολογία που βρίσκουμε για την αδράνειά μας και την αδιαφορία μας απέναντι στα αδέσποτα. Είναι αλήθεια ότι υποφέρουν πολλοί συνάνθρωποί μας και πως οφείλουμε να τους στηρίξουμε για να ανταπεξέλθουν. Από την κρίση όμως κινδυνεύει και η ίδια η ανθρωπιά μας , γι΄ αυτό δεν επιτρέπεται να αδιαφορήσουμε ούτε για τα ζωάκια που μας έχουν ανάγκη.
Πόσο αλήθεια κοστίζει ένα μπολ με λίγο νεράκι ; Γιατί να μη χορτάσει την πείνα του ένα αδέσποτο σκυλάκι με ό,τι περίσσεψε από το τραπέζι μας ; Λίγες από τις κροκέτες με τις οποίες ταΐζουμε το δικό μας σκυλάκι θα μπορούσαμε να τις δώσουμε και στο πεινασμένο σκυλάκι που περνά από το κατώφλι μας.
Ο σκύλος άλλωστε είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και το αποδεικνύει καθημερινά. Προστατεύει τις περιουσίες μας και την ίδια τη ζωή μας , αποτελεί τα μάτια του τυφλού , την παρέα του παιδιού μας , το δεξί χέρι του διασώστη. Ας μην το ξεχάσουμε την επόμενη φορά που κάποιο πεινασμένο ή τραυματισμένο σκυλάκι βρεθεί μπροστά μας!
ΕΥΑ    ΓΕΩΡΓΙΑ    ΜΑΡΙΑ    ΘΕΟΔΩΡΑ

 

 

Συμπλήρωση ανάρτησης ( 10 Απριλίου 2018 )

Ο Καφ δύο χρόνια περίπου αργότερα “έφυγε” εντελώς ξαφνικά , μέσα σε μια εβδομάδα.  Η κτηνίατρος δεν κατάφερε δυστυχώς να τον σώσει. Και ο κολλητός του φίλος ο Φλούφλης τον ακολούθησε σε λιγότερο από έναν μήνα. Ήταν δύσκολο για τον γεράκο της παρέας να αποχωριστεί το φιλαράκι του. Ο Μαυρούλης από την άλλη παρουσίασε γρήγορη βελτίωση και υιοθετήθηκε από εμάς δύο εβδομάδες αργότερα.

Ο Μαυρούλης μας αφού συνήλθε.

 

 

 

 

 

 

Στις 22 Μαρτίου του 2018 όμως  , τέσσερα χρόνια δηλαδή αργότερα,  τον χάσαμε δυστυχώς από νεφρική ανεπάρκεια, γιατί ήταν αρκετά ευάλωτη η υγεία του, έπειτα από εκείνη τη φοβερή περιπέτεια.

ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ

Η τρελή Μπουμπούκα εξακολουθεί να ζει στην περιοχή μας , ελπίζουμε για καιρό ακόμα,  και δύο νέα αδεσποτάκια έχουν προστεθεί στη συντροφιά της.

 

Μπουμπού και Κέννυ, τα αχώριστα!
Μίλλυ ή Τάρα , ο μικρός μας … κλόουν!

 

 

 

 

6 άποψεις για το “Τα αδέσποτα σκυλάκια της Σαλαμίνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση