Η Ζωή είναι ωραία….

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

PINK FLOYD

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

«Η ελευθερία ξεκινάει με μια απαγόρευση,να μη βλάπτεις το διπλανό σου.»γραμμένο σε πλακάτ των φοιτητών στην εξέγερση του Γαλλικού Μάη το 68.Επιβεβαιώνεται έτσι ο ευαγγελικός λόγος,«αγάπα και κάνε ότι θες.»Γιατί τότε πραγματικά είσαι ελεύθερος,όταν δεν μπορείς να κάνεις κακό στο συνάνθρωπό σου.
Γιατί ελευθερία σημαίνει αντίσταση κατά της αδικίας,της απληστίας,της εκμετάλλευσης…γιατί ελευθερία σημαίνει άρνηση σε καθεστωτικές αντιλήψεις,νοοτροπίες,δομές που αναπαράγουν ανισότητες,εξαθλίωση, φτωχοποίηση…γιατί ελευθερία σημαίνει αμφισβήτηση του εκάστοτε σάπιου θεσμικού κατεστημένου…γιατί ελευθερία σημαίνει αγώνας για ψωμί,παιδεία,μόρφωση,δουλειά,αξιοπρέπεια για όλους.
Η Ιστορία της ανθρωπότητας είναι βαμμένη με αίμα στους αγώνες της για ελευθερία ,όπως και η πορεία του ανθρώπινου όντος ένας συνεχής αγώνας για απελευθέρωση από τη φιλαυτία,τον εγωισμό,το βόλεμα,την ιδιοτέλεια, τον ατομοκεντρισμό…Ο δρόμος
προς την ελευθερία,απαιτεί υπέρβαση του φυλακισμένου εαυτού
στο εγώ του,απαιτεί θυσίες….«Ήθελε λέει να ΄ναι  ελεύθερος..Σκοτώστε τον!!!!»           Νίκος    Καζαντζάκης 

Φωτογραφία του χρηστος παπαδοπουλος.

Στη δύση της ελευθερίας…
Η συγκινητική και ρητορική υπεράσπιση της ελευθερίας, που επικαλούνται οι αστικές ιδεολογίες για να στιγματίσουν το σοσιαλισμό,φανερώνουν πολύ απλά πόσο μπορούμε να εξαπατηθούμε από τη μεγάλη λέξη της ελευθερίας,αλλά και πόσο διαφορετικές μπορεί να είναι οι ερμηνείες που δίνονται σε αυτήν.
Θυμάμαι ένα πολύ γνωστό ανέκδοτο…ένας πλούσιος περνά μπροστά από μια άμαξα και ρωτά τον αμαξά.»Είσαι ελεύθερος»,και ο αμαξάς απαντά,»ναι ελεύθερος.»Ορίστε έχουμε ελευθερία.Ζήτω η ελευθερία».κραυγάζει τότε ο περαστικός πλούσιος και συνεχίζει το δρόμο του….μια παρόμοια ερμηνεία του όρου ελευθερία και κάτι τέτοιο άλλωστε φαίνεται να κυριαρχεί στην καπιταλιστική κοινωνία…
(από το βιβλίο:Χριστιανισμός και κοινωνική πραγματικότητα
Nikolas berdiaeff)

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Υπάρχει Σωτηρία μετά θάνατον;;;

1. Τον αγιασμό που μεταδίδει η Θεία κοινωνία στους ζωντανούς δεν τον στερούνται οι κοιμηθέντες….Διότι ο Χριστός μεταδίδει τον εαυτόν Του και στους κοιμηθέντας,¨κατά τρόπο που μόνο Αυτός γνωρίζει». Κατά την Θεία Λειτουργία οι ψυχές των κεκοιμημένων,¨δια των ευχών των ιερέων, λαμβάνουν άφεση αμαρτιών…Και ή τους σβύνεται κάθε χρέος ή τουλάχιστον αφαιρούνται λίγες οφειλές…….Την ώρα κατά την οποία ο ιερεύς μνημονεύει τούς ζώντας και κεκοιμημένους αδελφούς,ημπορεί και ο κάθε πιστός να ενθυμηθεί τούς οικείους του καθώς και τους προσφιλείς νεκρούς.
Ιερομονάχου Γρηγορίου -«Θεία Λειτουργία»

2. Όταν προσευχόμαστε για τους κεκοιμημένους,μας αρκεί να ξέρουμε πως διαρκώς αναπτύσσεται η αγάπη τους για τον Θεό,και έτσι χρειάζονται την υποστήριξή μας.Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στον Θεό.
Αντωνίου Σουρόζ -«Η Εντός ημών Βασιλεία»

3. Υπάρχουν Ευχές για τη λύση επιτιμίων,αλλά και «Ευχαί συγχωρητικαί εις πάσαν αράν και αφορισμόν εις τεθνεώτα,αναγιγνωσκόμεναι παρά Αρχιερέως ή εξ ανάγκης παρά Πνευματικού Πατρός,εί ου πάρεστιν Αρχιερεύς»
π. Γ Μεταλληνού-«Η θεολογική μαρτυρία της Εκκλησιαστικής λατρείας»

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναχος προσευχομενος

4. Ω! ποία χαρά θα γινόταν σε φυλακισμένους,όταν θα τους ερχόταν το χαρτί της ελευθερίας,γιατί κάποιοι άνθρωποι έξω,στην ελεύθερη ζωή πλήρωσαν το χρέος τους…Λοιπόν, αυτήν τη χαρά άς δώσουμε σε αυτούς τους κρατουμένους ανθρώπους στα δεσμά της καταδίκης..
Γέροντος Εφραίμ

5. Είναι λάθος να φανταζόμαστε ότι οι αμαρτωλοί στην κόλαση είναι αποκομμένοι από την αγάπη του Θεού.Η θεική αγάπη βρίσκεται παντού και δεν αποδιώχνει κανένα…
Κάλλιστου Γουέαρ-¨Ορθόδοξος δρόμος»

6. Στούς έσχατους χρόνους θα έχουμε αποκατάσταση πάντων;;(Ωριγένης).Είμαστε σε πορεία,σε δρόμο ας το αφήσουμε….θα δούμε..είναι κάτι που εξελίσσεται..
Χρήστος Τερέζης-καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

7.Ο άνθρωπος μετά θάνατον και μέχρι της Δευτέρας Παρουσίας προγεύεται αναλόγως τα της κολάσεως ή τα του Παραδείσου…Παρέχεται τινά ωφέλεια από τις προσευχές μας( των ζώντων)και τα μνημόσυνα, αλλά δεν γνωρίζουμε.Ακόμη ο ιερός Χρυσόστομος τονίζει ότι και μετακίνηση μπορεί να γίνει,αποθανόντος,αν αυτός δεν πρόλαβε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα εν τη ζωή του στο κόσμο,όπως ο ταξιδιώτης που ενώ είχε προγραμματίσει το ταξίδι του,ενημερώνεται ξαφνικά για αλλαγή του ταξιδιού του και στη βιασύνη του ξεχνά πράγματα…

π. Ηλίας Κωστόπουλος (1-3-2006—–εσπερινές συνάξεις–Αγίας Παρασκευής)

 Αποτέλεσμα εικόνας για μοναχος προσευχομενος
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις

Σχολιάστε

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Σχολικός εκφοβισμός

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Πρόβλεψη-Διαίσθηση-Ονειρα

1. Ο εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα όχι απλά να βιώνει κάποια απτή κατάσταση,αλλά μπορεί να διαβλέπει και μελλοντικές πηγές δυσαρέσκειας και να τις αισθάνεται το ίδιο έντονα όπως αυτές που ζει σε πραγματικό χρόνο.
…ικανότητα του εγκεφάλου να «βλέπει μπροστά»,να μπορεί δηλαδή, να προβλέπει την ύπαρξη μιας απειλής προτού εκείνη γίνει άμεσα υπαρκτή.(Μιχάλης Χαντάς-ψυχολόγος)).

2. Η διαίσθηση δεν είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε λογική διαδικασία.Και μάλιστα οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι είναι μια ταχύτατη ασυνείδητη διαδικασία συσχέτισης.Ο εγκέφαλος παρατηρεί κάτι,σκανάρει τα αρχεία του και ταιριάζει αυτό που παρατηρεί με τις υπάρχουσες αναμνήσεις,γνώσεις και εμπειρίες.Μόλις συνθέσει μια σειρά από ταιριάσματα, έχουμε μια «διαίσθηση» πάνω σε αυτό που παρατηρήσαμε.

3. Ο εγκέφαλος αποτελείται από δύο ημισφαίρια.Το αριστερό είναι σαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής,που διαθέτει υπολογιστικές ικανότητες και τη γλώσσα.Το δεξί ημισφαίριο,είναι το ημισφαίριο της μουσικής,της φαντασίας και των συναισθημάτων.έχει όμως ένα ελάττωμα,είναι μουγκό.Τα όνειρα μπορεί να συνδέονται με την πραγματικότητα (ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται),είναι όμως φορές που το όνειρο σου υποδεικνύει πράγματα που δεν τα έχεις αντιληφθεί συνειδητά.τις περισσότερες φορές, τα μηνύματα αυτά, επειδή προέρχονται από το ασυνείδητο,δεν είναι με λέξεις αλλά με εικόνες. Ο Ernest Rossi,diate διατείνεται πως τα όνειρα βρίσκονται συνήθως δύο μήνες μπροστά από τη συνειδητή μας αντίληψη.Δηλαδή, κάτι που έχει αντιληφθεί το ασυνείδητο σου και προσπαθεί να σου το επισημάνει με ένα όνειρο,υπάρχει πιθανότητα να το αντιληφθείς συνειδητά μέχρι και μετά ένα δίμηνο. (Γιώργος Πριντέρης-ψυχίατρος)

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

ΦΟΒΑΜΑΙ

ΦΟΒΑΜΑΙ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι,και μια ωραία πρωία μεσούντος κάποιου Ιουλίου,βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας»δώστε τη χούντα στο λαό».Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά τους,πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.Φοβάμαι τους ανθρώπους που σου κλειναν την πόρτα,μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια και τώρα,τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.Φοβάμαι τους ανθρώπους που γέμιζαν τις ταβέρνες,και τα σπαζαν στα μπουζούκια κάθε βράδυ και τώρα τα ξανασπάζουν, όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη και έχουν και απόψεις.Φοβάμαι τους ανθρώπους που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν,και τώρα σε λοιδορούν γιατί λέει,δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.Φοβάμαι,φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο.Νοέμβρης1983

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για ανθρώπους αλαζονες εγωιστες

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Στο ταξίδι του απείρου….

Στήν απεραντοσύνη του σύμπαντος,στο ταξίδι του απείρου….
βάρκα και βαρκάρης ως όλον.

Αποτέλεσμα εικόνας για μοναχοι αγιου ορους με βαρκα
ο βαρκάρης ίσταται στο μέσον της βάρκας(κύριος της ζωής),με το ένα χέρι πίσω του κρατά το τιμόνι(δουλεύει το παρελθόν)και με το βλέμμα του προσηλωμένο εμπρός,ατενίζει και χαράζει πορεία στο ταξίδι τού απείρου…..ζώντας στο παρόν,γιατί θέλουμε το κόσμο και τον τώρα!!Σχετική εικόνα

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Μαρτυρία και όχι παράπονα ,διαμαρτυρίες….

Άσε όμως τις παχυλές κι ανέξοδες ανθρωπιστικές αναρτήσεις και δηλώσεις,τις εικονικές σου διαμαρτυρίες……Αν δεν έχεις φράγκα κάνε μια προσευχή για όσους μακριά σου πονάνε Για τούς κοντινούς που πεινάνε η προσευχή δεν είναι αρκετή.Θέλει να απλώσεις και το χέρι στη τσέπη…..Γρηγόρης Βασιλειάδης

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Γιά τη βολεψή μας και μόνο;;;

Ας πούμε και ένα ανέκδοτο (είναι;)
Αφού ο Χριστός πέρασε απο το τραπέζι του Γάλλου και του Γερμανού και πρόσφερε θεραπεία…….τέλος ,περνά από το τραπέζι πού τα έπινε ο Έλληνας και ,πρίν προλάβει να ακουμπήσει το ατροφικό του χέρι,ο Ελληνας πετάγεται έντρομος και του φωνάζει»Μή, πρός Θεού μη!Μήν με αγγίζεις!Είκοσι χρόνια παίρνω σύνταξη,δε θέλω να τη χάσω!!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο