Φτιάχνουμε στολή τσολιά για την 25η Μαρτίου

Παρακολουθούμε για αρχή πως μπορούμε να φτιάξουμε τη φούντα και το φέσι για τον τσολιά μας από τα κατατοπιστικά βίντεο από τη συνάδελφο Μυρτώ.

Χρειαζόμαστε γκοφρέ κόκκινο, μια λωρίδα μαύρο χαρτόνι, κόλλα, ψαλίδι, ένα κουβάρι μαύρη κλωστή/ένα μαύρο γκοφρέ.

Και ολόκληρο το φέσι.

Οι ιδέες της Μυρτώς είναι από εδώ.

Για το γιλέκο χρειαζόμαστε ένα μεγάλο χαρτόνι τύπου βελουτέ, αυτό που μοιάζει με τσόχα σε μπλε ή κόκκινο χρώμα. Παίρνουμε το μέτρο του κάθε παιδιού και κόβουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο σχήμα.

Γιλεκο τσολια

Το διπλώνουμε όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα.

Γιλεκο τσολια (2)

Στη συνέχεια κόβω τις τρύπες για τα χέρια όπως φαίνεται στην επόμενη εικόνα.

Γιλεκο τσολια (3)

 

Έτοιμο το γιλέκο μας και μπορούμε να το διακοσμήσουμε είτε με το υλικό που χρησιμοποιήσαμε για το παραπάνω φέσι, είτε με χρυσό/ασημί μαρκαδόρο να ζωγραφίσουμε τις λεπτομέρειες που θέλουμε όπως φαίνονται στη παρακάτω εικόνα τσολιά.

Τσολιας

Τέλος για τη φουστανέλα χρειαζόμαστε γκοφρέ άσπρο χαρτί και μαύρο χαρτόνι κάνσον, μια λωρίδα ή ένα κομμάτι μακρύ μαύρο ύφασμα καθώς και ένα συρραπτικό με κόλλα. Παίρνουμε λοιπόν το γκοφρέ άσπρο χαρτί, το κόβουμε περίπου στη μέση, ανάλογα και με το ύψος του παιδιού και θα φτιάχνουμε λωρίδες τυλίγοντας εναλλάξ μια δεξιά, μια αριστερά όπως στην εικόνα.

IMAG0680

Στη συνέχεια παίρνουμε το μαύρο χαρτόνι ή ύφασμα και συρράφουμε (με το συρραπτικό) τις λωρίδες του κάνσον τη μια μέσα στην άλλη όπως φαίνεται στη φωτογραφία) Ενώ βάζουμε συρραπτικά, έχουμε βάλει και κόλλα κατά μήκος της λωρίδας ώστε να κολλάει και να γίνεται πιο σταθερή η φουστανέλα μας.

IMAG0681

Έτοιμη και η φουστανέλα. Αν θέλουμε και φούντες για τα τσαρούχια, μπορούμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες στο πρώτο βίντεο και να τις προσθέσουμε σε κόκκινο ή μαύρο παπούτσι (αντίστοιχα μαύρη ή κόκκινη φούντα).