Φεβ 16
06

Συμμετοχή 11 μαθητών του 15ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2016

Κάτω από (Βιολογία, Διαγωνισμοί) από στις 06-02-2016


SimaPDB01web

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 διεξάχθηκε η Α΄ φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας. Από το 15ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν 11 μαθητές, 4 μαθητές της Α΄ Λυκείου, 6 μαθητές της Β΄ Λυκείου και 1 μαθητής της Γ΄ Λυκείου. Την οργάνωση ανέλαβε με επιτυχία το 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, για τους μαθητές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO) και έχει ως σκοπό την επιλογή και την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία.

Οι τέσσερις (4) μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 27η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO) και σε περίπτωση που διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά  τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, το μάθημα της Βιολογίας εξετάζεται ως μάθημα προσανατολισμού [Ν. 3194/2003 (Α΄267) και τροποποίησή του με τον Ν. 3748/2009 (Α΄29)].

Ανεξάρτητα όμως από τις επιδόσεις των μαθητών, τους αξίζουν συγχαρητήρια για την εθελοντική συμμετοχή τους και για το χρόνο που διέθεσαν για την προετοιμασία και τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, από τον περιορισμένο ελεύθερό τους χρόνο.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ξώμαλη Ραλλιώ, Χατζάρα Στυλιανή

18oGEL

 



Αφήστε μια απάντηση