Δεκ 11
04

1η θέση στον προκριματικό τοπικό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών 2012

Κάτω από (Γενικά) από στις 04-12-2011

Ομάδα μαθητών του Γενικού Λυκείου Νιγρίτας, συμμετείχε για 3η συνεχή χρονιά στον προκριματικό τοπικό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών (EUSO), που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, το Σάββατο 26/11/2011. Η ομάδα του σχολείου μας, αποτελούμενη από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου, Ίταλα Φώτη, Καρατζιά Δέσποινα και Μπότζα Θωμά, κατέλαβε την 1η θέση στο διαγωνισμό και προκρίθηκε στην τελική φάση του «Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για την 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2012».

Το σχολείο μας είχε καταλάβει την 1η θέση και στον προκριματικό τοπικό διαγωνισμό του  2009, που ήταν και ο πρώτος που έγινε στο Νομό μας.

(στιγμιότυπα από την προετοιμασία των μαθητών στο σχολείο)

Από την τελική φάση του Διαγωνισμού θα επιλεγούν οι δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2012, που θα πραγματοποιηθεί στο Vilnius, της Λιθουανίας από 22-29 Απριλίου 2012. Η 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad, EUSO, (www.euso.dcu.ie).

(στιγμιότυπα από τον τοπικό διαγωνισμό EUSO, Σέρρες 26/11/2011)

Σκοπός του διαγωνισμού EUSO είναι:

•   Η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών.
•   Η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία  για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή, που απαιτούν πειραματική πρακτική.

Τόσο στον τοπικό Διαγωνισμό, όσο και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2012 στην Αθήνα, η κάθε τριμελής ομάδα μαθητών διαγωνίζεται σε τρία πειραματικά θέματα: ένα στη Φυσική, ένα στη Χημεία και ένα στη Βιολογία.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθεια των μαθητών μας και καλή επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό!

Επιμέλεια κειμένου: Χατζάρα Στυλιανή, Καθηγήτρια Γενικού Λυκείου Νιγρίτας



Αφήστε μια απάντηση