ΒΡΑΒΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΩΝ 2ου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μαΐ 201726

 

με σειρά εμφάνισης στο Φεστιβάλ

 

 • Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Δράκου : Πρωτότυπης απόδοσης
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Μηχανιώνας : Σκηνικής έκφρασης
 • 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης : Ερμηνευτικής απόδοσης
 • 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς : Πρωτότυπης απόδοσης
 • Δημοτικό Σχολείο Βραχατίου : Ερμηνευτικής απόδοσης
 • Εκπαιδευτήρια «Ελπίδα» : Σκηνικής έκφρασης
 • 18ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς : Πρωτοεμφανιζόμενης χορωδίας
 • Ελληνικό Κολλέγιο : Σκηνικής έκφρασης
 • 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων : Ερμηνευτικής απόδοσης
 • Μουσική Σχολή Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ : Ερμηνευτικής απόδοσης
 • 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου : Επιλογής ρεπερτορίου
 • Δημοτικό Σχολείο Άδενδρου : Πρωτότυπης απόδοσης
 • 23ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς : Πρωτοεμφανιζόμενης χορωδίας
 • 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά : Επιλογής ρεπερτορίου
 • 8ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας : Σκηνικής έκφρασης
 • Γυμνάσιο Ν.Καλλικράτειας : Ερμηνευτικής απόδοσης
 • 1ο Γυμνάσιο Τούμπας : Ερμηνευτικής απόδοσης
 • Αδαμάντιος Σχολή : Ερμηνευτικής απόδοσης
 • 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου : Σκηνικής έκφρασης
 • 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων : Πρωτοεμφανιζόμενης χορωδίας
 • 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς : Ερμηνευτικής απόδοσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μαρ 201724

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 19.03.2017 το 2ο Ευρωπαϊκό. Φεστιβάλ Σχολικών  Χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς που συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε. & Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας, η Αντιδημαρχία Παιδείας Δήμου Καλαμαριάς και το 17ο Δημ. Σχολείο Καλαμαριάς.

Από την Παρασκευή 17/3/2017 έως και την Κυριακή 19/03/2017 πλημμύρισε η αίθουσα του Δημ. Θεάτρου Ν. Βόστη με μελωδικές φωνές σχολικών χορωδιών που ταξίδεψαν τους θεατές  σε μουσικές διαδρομές στον τόπο και τον χρόνο. Πάνω από 1200 μέλη σχ. χορωδιών, 23 χορωδίες μάγεψαν γύρω  στους 3000 θεατές που παρακολούθησαν τις συναυλίες και τις τρεις ημέρες.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής που ήταν οι κ.κ. Γιάννης Σγούρας, Δημήτρης Μπάκας και Βασίλης Βασιλείου,  εντυπωσιάστηκαν από την υψηλή  ποιότητα της παρουσίας των χορωδιών και της δουλειάς των μουσικών ενώ η Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Κ. Μακεδονίας κα Τσερπέ, επισήμανε στο χαιρετισμό της τον ισχυρό παιδαγωγικό ρόλο των χορωδιών στη λειτουργία των σχολείων και  συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς μουσικής αγωγής για την ποιότητα του έργου που επιτελούν και τους διοργανωτές για την αρτιότητα της  διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης  πλαισίωσαν η κα Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου , το Εργαστήρι Εκκλησιαστικής Μουσικής Θεσσαλονίκης , το Κουιντέτο εγχόρδων του ΠΑΜΑΚ και τμήμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμαριάς.  Στο  πλαίσιο της θεματικής του φεστιβάλ που ήταν αφιερωμένη στη Βυζαντινή Μουσική, δόθηκε η δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει την εισήγηση του κου Βασιλείου (ειδικού στην βυζαντινή μουσική και ψαλτική τέχνη) παρουσίασε εισήγηση για τη σημειογραφία και τη δομή της  βυζαντινής μουσικής, ενώ στο τέλος κάθε συναυλίας οι χορωδίες απέδωσαν υπο τη διεύθυνσή του ένα βυζαντινό ύμνο.

Μαθητές γονείς και πλήθος κόσμου απόλαυσαν τη μουσική πανδαισία ενώ παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς & Ν. Κρήνης κκ. Ιουστίνος , ο κος Κεραμιδάς, Παιδαγωγικός Υπεύθυνος Σχ. Συμβούλων Δ.Ε Κ. Μακεδονίας  εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, η κα Βάσω Νικολέττου που από τη θέση της Αντιδημάρχου Παιδείας πρωτοστάτησε στη διοργάνωση,   ο κος Πετκάκης Σωκράτης , Πρόεδρος της ΣΕΣΠΕ Δήμου Καλαμαριάς, οι Σχολικοί Σύμβουλοι κα Τσερπέ Γεωργία (Σχ. Σύμβουλος Μουσικών Κεντρικής Μακεδονίας)  και Σουσαμίδου Αικατερίνη (Σχ. Σύμβουλος 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας) και πλήθος Δημ. Συμβούλων και εκπροσώπων των τοπικών φορέων ενώ εκπροσωπήθηκε ο Περιφερειακός Δ/ντής Π.Ε. & Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας και η Δ/ντρια Π.Ε. Ανατολικής Θεσ/νίκης.

Η εκδήλωσης έληξε με ανανέωση του ραντεβού των χορωδών στο 3ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών την άνοιξη του 2018.

2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς

Φεβ 20156

afisa fest xorodion17

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το  1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς  με τη συμμετοχή 1350 παιδιών μελών των  χορωδιών, πλήθους μουσικών και 3.000 επισκεπτών, η Περιφερειακή Δ/νση  Π.Ε. & Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Καλαμαριάς και το 17ο Δημ. Σχ. Καλαμαριάς, προχωρούν στη διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ στις 17-18-19 Μαρτίου 2017 στο θέατρο Βότση της Καλαμαριάς.

Τρεις  μέρες γεμάτες  μελωδικές παιδικές φωνές και δημιουργική συνύπαρξη θα μας ταξιδέψουν στη μαγεία της μουσικής ! Το 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών είναι αφιερωμένο στη Βυζαντινή Μουσική και θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις και παρουσίες καλλιτεχνών.

Στόχος των διοργανωτών είναι η διάδοση και ανάδειξη του έργου μουσικών, εκπαιδευτικών και παιδιών- μελών των σχολικών χορωδιών. Στην ευρωπαϊκή του  διάσταση, το Φεστιβάλ στόχο έχει να συνεισφέρει στη συνάντηση και αλληλεπίδραση παιδιών από διαφορετικές κουλτούρες της Ευρώπης και να προβάλλει τη μουσική ως κοινό πεδίο συνάντησης των εθνικών πολιτισμών της ευρωπαϊκής μήτρας.

Η προσπάθεια για την ανάδειξη των πολλαπλών «προσώπων» του Δήμου Καλαμαριάς, οδήγησε φέτος στην επιλογή του Θεάτρου Βότση σαν χώρο φιλοξενίας του Φεστιβάλ. Η περιοχή βρίσκεται στις παρυφές του Δήμου στα σύνορα με το Δήμο Θεσσαλονίκης, πολύ κοντά στην είσοδο της  περιφερειακής οδού αλλά και με εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην παραλιακή της Κρήνης.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς, δίνει βήμα έκφρασης σε μια δημιουργική συνάντηση χορωδιών, πανελλαδικής εμβέλειας, αποδίδοντας την αξία που έχει η συμμετοχή σε ένα χορωδιακό σχήμα τόσο για τον χορωδό, όσο και για όλους εμάς που απολαμβάνουμε το σύνολο των ηχοχρωμάτων.
Η χορωδιακή μουσική είναι μια ακόμα σημαντική παράδοση του λαού μας. Είναι η συνένωση των λέξεων “χορός” (από το αρχαίο δράμα) κα “ωδή”. Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 23 χορωδίες μαθητών και είναι αφιερωμένη στην βυζαντινή μουσική. Η πειθαρχία, η συλλογικότητα και το ταξίδι στη μελωδία ενός  τραγουδιού αγκαλιάζει την ψυχή του παιδιού και μαθαίνει να απολαμβάνει τον κόσμο των τεχνών ομαδικά.
Εμείς οι ενήλικες ας παραδειγματιστούμε από τα παιδιά μας για να αποτελέσουμε δημιουργικά σύνολα για ένα ελπιδοφόρο αύριο της χώρας μας.

Θεοδόσης Μπακογλίδης
Δήμαρχος Καλαμαριάς

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

Η συνέχιση της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ  Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς και φέτος αποτελεί την καλύτερη ένδειξη ότι ο πολιτισμός στις διάφορες εκφάνσεις του είναι απαραίτητο στοιχείο στην κοινωνική ζωή της πόλης.

Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε τα παιδιά προτάσσουν την τέχνη τους και ενώνουν τις φωνές τους για να ομορφύνουν τις ψυχές μας. Δίνεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες που καλλιεργούν το συναίσθημα της συνεργασίας και δημιουργούν θετικές τάσεις για το μάθημα της μουσικής. Για το κάθε παιδί που συμμετέχει  είναι σημαντικό ότι μπορεί να εκφραστεί καλλιτεχνικά και να  συνεργαστεί σε μια ομαδική προσπάθεια που απαιτεί πειθαρχία, υπομονή και δημιουργικότητα.

Το φεστιβάλ αποτελεί  μια πολιτιστική πινελιά  στα δρώμενα της πόλης και προσφέρει τη δυνατότητα  στους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν διάφορα είδη μουσικής δημιουργίας και φέρνει σε επαφή διάφορα ρεύματα και τάσεις της μουσικής.

Με αυτές τις σκέψεις σας εκφράζω την εκτίμηση και τις ευχές μου για επιτυχία του Φεστιβάλ Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς και για τη συνέχιση της δημιουργικής σας προσφοράς και στο μέλλον.

Ο  Περιφερειακός  Διευθυντής                                                                                  

Α/θμιας &  Β/θμιας Εκπαίδευσης

Κεντρικής  Μακεδονίας

Παναγιώτης  Ζ.  Ανανιάδης

ΝΕΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

17-ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

17-ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ & ΔΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

17-18-19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Ιούνιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Μαΐ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων