Κυκλοφορία Ηλεκτρονικού Βιβλίου

Αγαπητή μαθήτρια, αγαπητέ μαθητή,

Αγαπητέ συνάδερφε εκπαιδευτικέ,

το ολοκληρωμένο μας βοήθημα για το μάθημα της Γ΄ Λυκείου “Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον” μόλις κυκλοφόρησε με τα παρακάτω στοιχεία:

Τίτλος: Ολοκληρωμένο Βοήθημα για το μάθημα “Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον”.
ISBN:  978-960-93-8104-8
Σελίδες: 145
1η Έκδοση: Απρίλιος 2016
Τιμή: Δωρεάν (σε μορφή e-book)

To ηλεκτρονικό βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για σένα. Περιέχει τριάντα τέσσερα (34) φυλλάδια θεωρίας και ασκήσεων και έντεκα (11) επαναληπτικά τεστ, που καλύπτουν με ολοκληρωμένο τρόπο την ύλη αλλά και τους διδακτικούς στόχους του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

BookAeppNew
Βασικός στόχος  της προσπάθειας μας είναι να σε βοηθήσουμε στην προετοιμασία σου για τις εξετάσεις. Για το σκοπό αυτό σου προτείνουμε μία σειρά φύλλων εργασίας και επαναληπτικών τεστ που καλύπτουν προσεκτικά επιλεγμένα μέρη τη ύλης.

 

Τα φυλλάδια ασκήσεων, τα οποία έχουν μέγεθος από δύο έως τέσσερις σελίδες, είναι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν όλη την ύλη του μαθήματος και αποτελούνται συνήθως από τα εξής μέρη:

  1. Ένα αρχικό μέρος όπου παρουσιάζεται η θεωρία του μαθήματος μ’ ένα σύντομο και κατανοητό τρόπο,
  2. Ένα δεύτερο μέρος που περιλαμβάνει ερωτήσεις κατανόησης όπως π.χ. ερωτήσεις σωστού – λάθους, ερωτήσεις αντιστοίχισης, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και ερωτήσεις ανάπτυξης,
  3. Ένα τρίτο μέρος με ασκήσεις στις οποίες οι μαθητές καλούνταν να γράψουν μικρά κομμάτια κώδικα. Κάθε άσκηση αποτελείται από τον αριθμό της άσκησης, την εκφώνηση, βοήθεια σχετική με την άσκηση και χώρο για να γραφεί η λύση.
  4. Ένα τέταρτο μέρος που περιλαμβάνει προγράμματα τα οποία καλούνταν οι μαθητές να γράψουν. Τα προγράμματα αυτά, στα αρχικά φυλλάδια ασκήσεων, είναι μισοτελειωμένα με στόχο να ενθαρρύνουν και να βοηθήσουν το μαθητή στη συγγραφή των προγραμμάτων. Με την πάροδο όμως του χρόνου οι μαθητές καλούνται να γράψουν ολόκληρα τα προγράμματα.

 

Τα επαναληπτικά τεστ έχουν μέγεθος δύο σελίδων και είναι σχεδιασμένα ώστε να προσομοιάζουν τη δομή των θεμάτων που πέφτουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά και να μπορούν να υλοποιηθούν από τους μαθητές σε χρονική διάρκεια μίας διδακτικής ώρας. Να σημειωθεί ωστόσο ότι ορισμένα επαναληπτικά τεστ δεν περιλαμβάνουν πολλές θεωρητικές ασκήσεις επειδή δεν επαρκεί ο χρόνος για την υλοποίηση τους.

 

Η πρόταση μας για τη χρησιμοποίηση των συγκεκριμένων φυλλαδίων ασκήσεων και των επαναληπτικών τεστ είναι η εξής:

  1. Οι μαθητές να υλοποιούν εισαγωγικές δραστηριότητες στο εργαστήριο Πληροφορικής. Οι δραστηριότητες αυτές προτείνουμε να ακολουθούν τη λογική των μισοτελειωμένων προγραμμάτων, να περιέχουν εκτενή σχόλια αλλά και αρχείο εισόδου ώστε οι μαθητές να μπορούν να τις εκτελέσουν.
  2. Στο τέλος του κάθε μαθήματος θα δίνεται στους μαθητές ένα φυλλάδιο ασκήσεων το οποίο και θα πρέπει να υλοποιήσουν στο σπίτι τους. Προτείνουμε να μην πιέζονται οι μαθητές να υλοποιήσουν σωστά όλες τις δραστηριότητες αλλά να προτρέπονται να τις προσπαθήσουν. Αν κάποιες ασκήσεις δεν υλοποιούνται από τους μαθητές προτείνουμε να δίνονται οδηγίες για την υλοποίηση τους και οι μαθητές να προσπαθούν και πάλι να τις υλοποιήσουν.
  3. Μετά την ολοκλήρωση σημαντικών ενοτήτων οι μαθητές να γράφουν στο σχολείο ένα επαναληπτικό τεστ όχι με σκοπό την βαθμολόγηση τους αλλά με σκοπό τον εντοπισμό των προβλημάτων που έχουν στην κατανόηση της ύλης. Να σημειώσουμε ότι, σε περίπτωση που δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος, οι μαθητές δεν είναι απαραίτητο να γράψουν στα ενδιάμεσα επαναληπτικά τεστ.

 

ISBN: 978-960-93-8104-8

Το ηλεκτρονικό βιβλίο διατίθεται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές  (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/).

cc

Η αναφορά σε αυτό θα πρέπει να γίνεται ως εξής:

Ολοκληρωμένο βοήθημα για το μάθημα «Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον», Σαρημπαλίδης Ιωάννης, Μιχαηλίδης Νικόλαος, Μισαηλίδης Άνθιμος, Απρίλιος 2016.

 

Τα στοιχεία επικοινωνίας μας υπάρχουν στην αρχή του βιβλίου, ώστε να τα χρησιμοποιήσεις για οποιοδήποτε σχόλιο ή ερώτηση. Επίσης, είμαστε στη διάθεσή σου για το σχολιασμό των δικών σου λύσεων μιας και οι λύσεις των φύλλων εργασίας και των επαναληπτικών τέστ, δεν περιέχονται στο βιβλίο, αφού θέλουμε να σε αποτρέψουμε από τον πειρασμό να τις χρησιμοποιήσεις.

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η παραπάνω πρόταση μας έχει ερευνηθεί σε μαθητές της Γ’ Λυκείου τα τελευταία χρόνια και τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά. Ελπίζουμε το συγκεκριμένο ολοκληρωμένο βοήθημα να φανεί χρήσιμο τόσο σε καθηγητές όσο και σε μαθητές άλλων Λυκείων.

Οι Συγγραφείς

Σαρημπαλίδης Ιωάννης

Μιχαηλίδης Νικόλαος

Μισαηλίδης Άνθιμος

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση