Πιο εύκολη διαχείριση μελών ομάδας στο blogs.sch.gr
Προσθήκες - Βελτιώσεις
27 Απριλίου 2015

Οι διαχειριστές κάθε ομάδας, έχουν πλέον την δυνατότητα αναζήτησης μέλους, από την εσωτερική σελίδα «Διαχείριση–>Μέλη» της ομάδας.Εκεί δίνοντας το όνομα χρήστη ή το εμφανιζόμενο όνομα στο πλαίσιο “Αναζήτηση μελών…” μπορούν εντοπίσουν το συγκεκριμένο μέλος,  ώστε να του αλλάξουν ρόλο στην ομάδα ή άλλες ενέργειες διαχείρισης. Επίσης με την χρήση της λίστας “Ταξινόμηση κατά:” είναι δυνατή η ταξινόμηση των μελών είτε αλφαβητικά είτε με άλλο τρόπο.

filtro

Αντίστοιχα και οι επισκέπτες μιας ομάδας μπορούν να αναζητήσουν μέλη μέσω του αντίστοιχου πλαισίου στην εσωτερική σελίδα “Μέλη”  μίας ομάδας.

Η ιδέα για την βελτίωση της διαχείρισης μελών ομάδας, ήρθε από μέλος του blogs.sch.gr. Σας ευχαριστούμε για τις πολύτιμες παρατηρήσεις και ιδέες βελτίωσης που μας δίνετε!!!

Στην σελίδα https://blogs.sch.gr/community_manual  μπορείτε να βρείτε τον online  οδηγό χρήσης της κοινωνικής δικτύωσης στο https://blogs.sch.gr

 

Διάβασε περισσότερα
Νέα μονάδα: Μετάφραση μέσω Google
Προσθήκες - Βελτιώσεις
3 Απριλίου 2015

Με αφορμή το άρθρο σχετικά με την Ασφάλεια και στοιχεία από άλλους δικτυακούς τόπους και μετά από σχετική πρόταση από μέλος του blogs.sch.gr υλοποιήσαμε για εσάς μηχανισμό για την εύκολη προσθήκη στο ιστολόγιο σας σύνδεσμο για μετάφραση μέσω του google translate.

Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι απλώς από την διαχειριστική σελίδα “Εμφάνιση–>Μονάδες” να προσθέσετε την μονάδα Μετάφραση μέσω google σε ένα πάνελ του ιστολογίου σας. Είστε έτοιμοι!!!

Μονάδα Μετάφραση μέσω google

Μονάδα Μετάφραση μέσω google

 

Με τον τρόπο αυτό προστίθεται στο ιστολόγιο σας, σύνδεσμος μέσω λίστας για την μετάφραση του σε  πάνω από 25 ευρωπαϊκές γλώσσες καθώς και γλώσσες των γειτονικών μας χωρών.

Ιστολόγιο με ενεργή την μονάδα Μετάφραση μέσω google

Ιστολόγιο με ενεργή την μονάδα Μετάφραση μέσω google

 

Ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους χρησιμοποιούν το ιστολόγιο τους για ευρωπαϊκά project π.χ. etwinning ή άλλα.

Περισσότερες ιδέες για την διαμόρφωση της εμφάνισης του ιστολογίου σας θα βρείτε στις αντίστοιχες ενότητες του οδηγού:  https://blogs.sch.gr/blogs_manual#12

Σας ευχαριστούμε για την έμπνευση που μας δίνετε. 

 

Διάβασε περισσότερα
Ασφάλεια και στοιχεία από άλλους δικτυακούς τόπους
Tips Συχνές ερωτήσεις
2 Απριλίου 2015

Η ασφάλεια των ιστολογιών σας, είναι για εμάς σημαντική. Αν εμείς δεν είμαστε προσεκτικοί, ένας χρήστης μπορεί να οδηγήσει (άθελά του)  όλη την υπηρεσία σε κατάρρευση. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε κάποιους περιορισμούς στο τι επιτρέπεται να εισάγετε στο ιστολόγιο σας. Έτσι αν γράφετε ή αντιγράφετε κώδικα από άλλο δικτυακό τόπο και αυτός εξαφανίζεται μετά την δημοσίευση του άρθρου, αυτό σημαίνει ότι η χρήση του δεν επιτρέπεται στο blogs.sch.gr. Περισσότερα στο  https://blogs.sch.gr/blogs_manual#67

Συχνά δεχόμαστε αιτήματα για χρήση κώδικα Javascript και embed, που ανήκουν στην κατηγορία των μη επιτρεπτών στοιχείων.  Αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα με διάφορους τρόπους. Π.χ. εμφάνιση pop up παραθύρων με ακατάλληλο περιεχόμενο από εξωτερική πηγή. Έτσι ενώ εσείς θεωρείτε ότι απλώς έχετε αντιγράψει κώδικα javascript που προσθέτει ένα ρολόι ή στατιστικά στο ιστολόγιο σας, ταυτόχρονα το έχετε «μολύνει» με pop up διαφημίσεις από τον δικτυακό τόπο που το αντιγράψατε.  Υπάρχουν άλλοι ασφαλείς τρόποι για να εισάγετε ρολόι στο ιστολόγιο σας, να έχετε πρόσβαση στα στατιστικά του ή να προβάλλετε πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, ποιοι γιορτάζουν σήμερα κ.α.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες προτάσεις μας:

  • Για Ρολόι κάντε χρήση της διαθέσιμης από το blogs.sch.gr μονάδας. Περισσότερα στο https://blogs.sch.gr/blog/archives/510
  • Για μετάφραση χρησιμοποιήστε την μονάδα “Μετάφραση μέσω google” που θα βρείτε στις διαθέσιμες μονάδες του ιστολογίου σας.
  • Για πληροφορίες σχετικά με εορτολόγιο/καιρός/σαν σήμερα:
    1. Αναζητήστε στο διαδίκτυο με τους όρους “Γιορτάζουν σήμερα rss feed” ή “Εορτολόγιο rss feed”  ή αντίστοιχους όρους για τον καιρό / σαν σήμερα
    2. Αφού εντοπίσετε κάποιο σχετικό feed αντιγράψτε το url του
    3. Στην διαχείριση του ιστολογίου σας και συγκεκριμένα στην σελίδα “Εμφάνιση->Μονάδες” επιλέξτε μία μονάδα RSS από τις διαθέσιμες και σύρτε την σε ένα πάνελ.
    4. Στην περιοχή “Ορίστε τη διεύθυνση του καναλιού RSS:” δώστε το url του rss feed. Δώστε ένα όνομα αν θέλετε και αφού ολοκληρώσετε τις επιλογές σας πατήστε “Αποθήκευση”.
  • Για στατιστικά του ιστολογίου σας. Αξιοποιήστε την υπηρεσία στατιστικών του sch.gr. Μάθετε πως στο https://blogs.sch.gr/blogs_manual#11 

 

Διάβασε περισσότερα
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων