Αρχική » social networking » Social bookmarking – Κοινωνική Σελιδοσήμανση

Φεβρουάριος 2009
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728  

Kατηγορίες

Ιστορικό

RSS Εκπαίδευση-ειδήσεις

Social bookmarking – Κοινωνική Σελιδοσήμανση

Ο φάκελος με τους σελιδοδείκτες (bookmarks) του φυλλομετρητή, που διαθέτει ένας χρήστης, αποθηκεύεται στον υπολογιστή του και προσφέρεται μόνο όταν αυτός βρίσκεται σε λειτουργία. Αν ο χρήστης χρησιμοποιεί δύο ή περισσότερους υπολογιστές, αντιμετωπίζει το πρόβλημα να υπάρχουν στους σελιδοδείκτες του διαφορετικές διευθύνσεις. Θα πρέπει λοιπόν να συγχρονίσει αυτούς τους φακέλους και να τους διατηρεί συγχρονισμένους, πράγμα πολύ κουραστικό. Οι κοινωνικές υπηρεσίες σελιδοσήμανσης (social bookmarking) λύνουν αυτό το πρόβλημα και προσφέρουν τη δυνατότητα του εύκολου διαμοιρασμού των σελιδοδεικτών με άλλους.

Η ιδέα είναι να μπορεί κάποιος να παρακολουθεί ειδήσεις και θέματα που τον ενδιαφέρουν και να τα μοιράζεται με άλλους. Έτσι, μπορεί να δημιουργήσει μια κοινότητα με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με αυτόν. Φυσικά, εφόσον κάποιος δεν θέλει, μπορεί να κρατήσει ιδιωτικούς ορισμένους σελιδοδείκτες του, επιλέγοντας ?Do not share?.

Βάζοντας συνδέσμους προς ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες, ενθαρρύνονται και άλλοι χρήστες να επισκεφθούν αυτές τις σελίδες και αυξάνεται η κίνηση σε ιστοσελίδες που έχουν προτιμηθεί και επισημανθεί με σελιδοδείκτη. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της προβολής των δικτυακών τόπων μιας επιχείρησης. Επιπλέον, οι επαγγελματίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Delicious για να ανταλλάξουν πηγές που αφορούν επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αλλά και πολλοί που σερφάρουν χρησιμοποιούν το Delicious για να βρίσκουν πηγές που θεωρούν σχετικές και ποιοτικές.

Αν κάποιος χρησιμοποιεί για φυλλομετρητή Firefox θα χρειαστεί να εγκαταστήσει την πρόσθετο delicious. Παρόμοια διαδικασία υπάρχει και για τον Internet Explorer. Ύστερα από μια γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση, εμφανίζονται δύο κουμπιά στην μπάρα εργαλείων του φυλλομετρητή, ένα για την αποθήκευση και το άλλο για να βλέπει ο χρήστης και να επεξεργάζεται τους σελιδοδείκτες του.


Σχολιάστε

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση