Καλωσορίσατε

 

Καλωσορίσατε στο προσωπικό μου ιστολόγιο, το οποίο σιγά σιγά συμπληρώνεται και βελτιώνεται…    Ζητώ την κατανόησή σας για λάθη ή αβλεψίες.

Γιατί όμως «αναζητώντας»;

Μια αναζήτηση είναι η ζωή μας. Αναζήτηση της καλύτερης λύσης ενός προβλήματος, αναζήτηση μιας εξήγησης, αναζήτηση πορείας… αναζήτηση του χαμένου χρόνου…. Ειδικά για μας τους φυσικούς επιστήμονες που αναζητάμε εξηγήσεις για τα φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας – και όχι μόνο – που αναζητάμε τη Γνώση ή αν θέλετε να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις των άλλων.

Θα ήθελα τις γνώσεις που αποκόμισα ασχολούμενος με τα επιστημονικά θέματα «Προέλευσης της Ζωής» και  «Γήρανσης και Μακροζωίας», τα οποία έγιναν βιβλία, να γίνουν γνώσεις και των μαθητών μου (δάσκαλος γαρ).   Ελπίζω επίσης να εμπλουτίζονται με τις καινούργιες έρευνες στα θέματα αυτά.

Αλλά και όχι μόνο αυτά.  Ζώντας σε μια χώρα που στις φυσικές επιστήμες ζει τον μεσαίωνά της  (σε ποια θέση είμαστε άραγε στην κατάταξη της εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση;), θα ήθελα να «βιώνω» την έρευνα, τις ελπίδες, τους προβληματισμούς των επιστημόνων.   Θέματα και ερωτήματα: για τον εγκέφαλο, για τον ύπνο, για τον αλτρουισμό και την εξέλιξη, για…   Αναζήτηση λοιπόν! Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται και «όλο ο ίδιος μένει».  Αναζητώντας …

Φυσικά και η κατάθεση απόψεων για εκπαιδευτικά θέματα ή ακόμα και «μαθήματα» που γίνονται στην τάξη είναι θέματα που υπάρχουν στο ιστολόγιο αυτό.  Απρίλης 2015 και «η Προέλευση της ζωής» έχει ως πρώτη ανάγνωση ολοκληρωθεί, όχι όμως και η Γήρανση και Μακροζωία.

Χρήστος Β. Μπαμπάτσικος

Απρίλιος του 2015