1o Εργαστήριο Δεξιοτήτων-Ευ Ζην-Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

Ιαν 202216

Στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, τα οποία για πρώτη χρονιά εισάγονται στο Σχολείο, οι μαθητές της Γ’ Τάξης ολοκλήρωσαν το πρώτο τους εργαστήριο.
Ξεκινώντας από τη θεματική ενότητα, Ζω καλύτερα-Ευ Ζην, εργαστήκαμε στην υποενότητα, Γνωρίζω το σώμα μου- Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση. Περιληπτικά τα εργαστήριά μας στο βίντεο

 

 

 

 

από κάτω από: Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 1o Εργαστήριο Δεξιοτήτων-Ευ Ζην-Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση    

Για να μην πούμε το νερό νεράκι και να μη χαθεί ούτε ένα μπουκαλάκι!

Μαΐ 201830

Για τη σχολική χρονιά 2017-2018, η πρώτη τάξη του Δ.Σ. Αστυπάλαιας ασχολείται με το ζήτημα του νερού. Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται οι δράσεις μας.

Στον σύνδεσμο φαίνεται ο οικώδικάς μας ο οποίος προέκυψε από τη μελέτη μας για το νερό.

 

από κάτω από: Σχ. Χρονιά 2016-2018 | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για να μην πούμε το νερό νεράκι και να μη χαθεί ούτε ένα μπουκαλάκι!    

Εορτασμός Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων-Μάρτιος 2018

Απρ 20181

Με αφορμή τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στις 7 Μαρτίου του 1948 οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Δ.Σ Αστυπάλαιας ετοίμασαν μία περιήγηση στο Δωδεκάνησα η οποία καταλήγει στην Αστυπάλαια, όπου μέσα από την ιστορία της και εικόνες της εποχής παρουσιάζεται το χρονικό από την ιταλοκρατία μέχρι την παράδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

από κάτω από: Γιορτές - Εκδηλώσεις | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εορτασμός Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων-Μάρτιος 2018    

Για να μην πούμε το νερό, νεράκι και μην χαθεί ούτε ένα μπουκαλάκι.

Φεβ 201810

Κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018, μεταξύ άλλων ασχολούμαστε με το σοβαρό οικολογικό πρόβλημα του νησιού μας, το νερό.

Μαθαίνουμε τα πάντα γύρω απ’ αυτό.

 1. Φτιάχνουμε τον κύκλο του νερού.
 2. και βρίσκουμε τρόπους εξοικονόμησής του.

 

 

από κάτω από: Σχ. Χρονιά 2016-2018 | με ετικέτα  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για να μην πούμε το νερό, νεράκι και μην χαθεί ούτε ένα μπουκαλάκι.    

Οι περιβαλλοντικές μας δράσεις για τη χρονιά 2016-2017

Αυγ 201716

 

 

από κάτω από: Σχ. Χρονιά 2016-2018 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι περιβαλλοντικές μας δράσεις για τη χρονιά 2016-2017    

Μην κλαις Ειρήνη, εμείς είμαστε εδώ

Αυγ 201716

 

Ένα παραμύθι για τον Εθελοντισό, την Αλληλεγγύη, τον Ακτιβισμό, την Αγαθοεργία και την Φιλανθρωπία, από τους μαθητές της Β΄τάξης.

 

Δείτε το στο slideshare.net

 

από κάτω από: Οι ιστορίες μας | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μην κλαις Ειρήνη, εμείς είμαστε εδώ    

Η βράβευση του περιβαλλοντικού μας προγράμματος

Φεβ 20178

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς 138, επιβραβεύτηκε το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα και βραβεύτηκε το σχολείο μας από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης για τη συμμετοχή μας στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία». Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, οι μαθητές της τότε »οικολογικής επιτροπής», παρέλαβαν τη σημαία 20170206_113947

και την αφίσα

eco_schools

με την οποία εκπροσωπηθήκαμε στην τελετή βράβευσης και όλοι μαζί συνεχίζουμε τις δράσεις μας.

Photo

 

 

 

 

 

Για τον εθελοντισμό

 

από κάτω από: Σχ. Χρονιά 2013-2015 | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η βράβευση του περιβαλλοντικού μας προγράμματος    

Επαγγέλματα Παλιά από την Αστυ…παλιά

Μαρ 201621

Οι μαθητές της Α’ τάξης στην προσπάθειά τους να γίνουν ‘’Ενεργοί Πολίτες’’ γνωρίζουν καλύτερα τον τόπο τους. Με αφορμή την ενότητα της Γλώσσας ‘’Παίζουμε παντομίμα’’ (όπου ο Άρης, η Μαρίνα, ο Σαμπέρ, η Ιωάννα και ο Ορφέας παίζουν παντομίμα με τα επαγγέλματα) μαθαίνουν τα παλιά επαγγέλματα και παίρνουν μέρος στο ‘’Κυνήγι του Παλιού Επαγγέλματος’’ στον παλιό εμπορικό δρόμο της Χώρας της Αστυπάλαιας.

Το κυνήγι διοργάνωσε η υπογράφουσα, δασκάλα της Α’ τάξης, Παύλου Αργυρώ και το κάλεσμα έγινε φυσικά προς όλους τους μαθητές αλλά και τους  εκπαιδευτικούς του σχολείου. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του διευθυντή του σχολείου μας, στην οργάνωση του κυνηγιού.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε 5 μεικτές ομάδες.

AinstainTa xefteria

M. AOloimazi

roa santa kai kopana

Ξεκινήσαμε από την κεντρική πλατεία του νησιού,

FotoFlexer_Photo

όπου πήραμε τις οδηγίες. Κάθε ομάδα έπρεπε να λύσει ένα γρίφο ώστε να βρει το πρώτο επάγγελμα, να παραλάβει το δεύτερο φάκελο με τη φωτογραφία του οικήματος στο οποίο επιτελούνταν το επάγγελμα να το βρει όπως και το όνομα του επαγγελματία.

stoixeia

Την ίδια διαδικασία ακολούθησαν και για το δεύτερο επάγγελμα στο οίκημα του οποίου υπήρχε το στοιχείο για τον προορισμό όλων, την παλιά κεντρική πλατεία του νησιού, τον Πάλο .DSC039472222

Αφού φτάσαμε όλοι στον προορισμό μας, η κάθε ομάδα παρουσίασε με παντομίμα τα επαγγέλματα που βρήκε και οι υπόλοιποι μαντέψανε ποια ήταν αυτά.

pantomima

 

Στην τελική φάση επιστρέψαμε όλοι στο σχολείο

taxi

όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν ή είχαν φτιάξει κάποιοι από τους παλιούς  επαγγελματίες

20160311_112357 Photo (3)

είπαμε τα ονόματα αυτών που ανακαλύψαμε  και βρήκαμε τον αναγραμματισμό που ήταν ένα από τα παλιά ονόματα της Αστυπάλαιας, το ‘’Ιχθυόεσσα’’.

Φυσικά νικητές ήταν όλοι μιας και όλες οι ομάδες λύσανε όλους τους γρίφους, προπαντός όμως επειδή όλοι μάθανε παίζοντας και διασκέδασαν τόσο που ζητούσαν να ξαναγίνει κάτι παρόμοιο με την πρώτη ευκαιρία!

από κάτω από: Γιορτές - Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επαγγέλματα Παλιά από την Αστυ…παλιά    

Εορτασμός της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα

Μαρ 201615

giorti ensomatosis

Οι  Α’ και Β’ τάξεις  του Δημοτικού Σχολείου Αστυπάλαιας αναλαμβάνουν τη γιορτή της 7ης Μαρτίου, ημέρας εορταμού της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Γνωρίσαμε και παρουσιάσαμε τα νησιά του συμπλέγματός μας και την ιστορία τους από τη μυθολογία έως σήμερα. Μαθαίνουμε την ιστορία του τόπου μας και ξεκινήσαμε ένα ταξίδι από νότια με προορισμό την Αστυπάλαια.

gianna-rula

Αφού φτάσαμε γνωρίσαμε την αστυπαλίτικη φορεσιά

και χορέψαμε τον αγαπημένο μας χορό την ατυπαλίτικη σούστα. στο έλος κεραστήκαμε όλοι το παραδοσιακό μας παστέλι.

από κάτω από: Γιορτές - Εκδηλώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εορτασμός της Ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα    

»Γίνομαι ενεργός πολίτης»

Φεβ 201629

pragos

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας ‘’Γίνομαι Ενεργός Πολίτης’’ στο οποίο συμμετέχουν οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης του σχολείου μας, οι μαθητές της Α’ τάξης, με αφετηρία τον τόπο τους ξεκινούν ένα ταξίδι στην ευρύτερη γειτονιά τους τα Δωδεκάνησα, την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο.

Γνωρίζουμε τον τόπο μας:
– Μαθαίνουμε την ιστορία του από τη μυθολογία μέχρι σήμερα με σταθμό την 7η Μαρτίου 1948 όπου τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται στην Ελλάδα. Αναλαμβάνουμε με τη Β’ τάξη τη σχολική γιορτή όπου παρουσιάζουμε σε όλους τη δουλειά μας, γνωρίζουμε όλοι καλύτερα την αστυπαλίτικη φορεσιά και κερνάμε αστυπαλίτικο παστελάκι.

– Καλούμε όλους τους μαθητές του σχολείου μας στο κυνήγι του κυνήγι του παλιού επαγγέλματος στον παλιό εμπορικό δρόμο του νησιού.

-Εντοπίζουμε τη θέση μας σε χάρτες των Δωδεκανήσων, της Ελλάδας, της Ευρώπης.

-Ενημερωνόμαστε:
-για τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής (πόλεμος στη Συρία, πρόσφυγες στη χώρα μας).
-για τον τρόπο λήψης αποφάσεων που αφορούν τον τόπο μας, την χώρα μας, την Ευρώπη. (πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ. Αστυπάλαιας και της Δ’ τάξης).

-Προτείνουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στην προαγωγή της ποιότητας της ζωής μας στην κοινωνία του νησιού μας αλλά και για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Aποφασίζουμε να μα ζέψουμε ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης με τη Β’ τάξη και να τα παραδώσουμε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αστυπάλαιας.

20160423_170104

-Συμμετέχουμε  με όλο το σχολείο στη φύτευση στο κοντινό αλσίλιο

20160401_104047

και στην καμπάνια »Atypalea let’s do it», με καθαρισμό και φύτευση της Χώρας του νησιού μας

20160417_104530 20160417_103728

 

από κάτω από: Άλλα Προγράμματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο »Γίνομαι ενεργός πολίτης»    
« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

  European Radio Logo
  European Radio Logo
  Σεπτέμβριος 2022
  Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
  « Ιαν    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  


  Άνοιγμα μενού
  Top
  Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
  Αντίθεση
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων